Nankör futbol

featured

Nankör futbol

Her zaman söylenen bir söz vardır; ‘Futbol gerçekten de çok sevilmesine rağmen nankör bir meslektir’ diye.

Sürekli iyi olmak zorundasın. İşler az kötü gittiğinde yaranamazsın tribünlere ve taraftarına. Hatta spor basınına da. İşte yaranamadığında sahneye hemen nankörlük çıkar. Karasuspor’un bu hafta deplasmanda yaptığı Bursa Zafer maçına gidemedim ama samimiyetimle söyleyeyim, yaşananlardan, tıpkı ordaymışım gibi dakika dakika haberim oldu.

Bursa’da günlük yayın yapan Bursa Yeni Marmara Gazetesi Spor Muhabiri sevgili kardeşim Ferhat Şenol, beni sürekli bilgilendirdi. Kendisine Karasu adına teşekkür ediyorum. İlk 20 dakikada Karasuspor’un rakibine oranla daha üstün futbol oynadığını, Özgür’ün ayağından gol kaçırdığımıza kadar birçok gelişmeye, anında şahit oldum. Yine de bu maç için yorum yapma şansım yok. Çünkü seyredemedim ama olsun ilk devrenin bitimine daha üç hafta var. İnşallah bu maçlarda puanlar alarak ligdeki yerimizi koruruz.

Elbette Bursa’ya gidemedik diye spordan, futboldan ve Karasuspor’dan vaz geçecek halimiz yok. Karasusor’u izleyemeyince ben de amatörlere yöneldim. Cumartesi günü Süper Amatör Lig A gurubunda mücadele eden Karasu Güvenspor’un, Hendek Dereköyspor’u ağırladığı maçı izledim. Oldukça çekişmeli geçen müsabakada gülen taraf ev sahibi oldu. 45nci dakikada atılan tek gol, maçında skorunu ilan etti. Bu maçtan bir gün sonra da, yani Pazar günü iki maça tanıklık etme fırsatı buldum.

Karasu Yalıspor ile Karasu Aziziyespor günü galibiyetle kapattı ve hepimizi mutlu etti. İlk maçta, Süper Lig B Grubunda yer alan Karasu Yalıspor ile son sıradaki Hendek Gençlikspor karşılaştı. Karasu temsilcisi, sanki geride kalan sekiz haftanın öcünü alırcasına rakibine yarım düzine gol attı. Forma giyen tüm futbolcuları tebrik ediyorum. Açıkça söylemek gerekiyorsa Karasu Yalıspor bu sezon sonunda düşme korkusu yaşamadan ligi bitirir. Tabi seyrettiğim futbolu oynarsa. Sevgili genç antrenör kardeşim Serkan Ülke, sen bildiğin yoldan şaşma. Kafandaki futbolu devam ettir. Sezon sonunda kaldığınız yerden devam edersiniz yeni projelerinizle.

Aynı günkü ikinci maçta, ilçemizin eski kulüplerinden, 1nci Amatör Lig ekibi Karasu Aziziyespor’un zaferine tanıklık ettim. Yenilgisiz lider Harmanlıkspor’u ağırlayan Karasu Aziziyespor, 3-2 kazanmayı bildi. Her iki kulübün Antrenörü Tevfik Tetik ile Ersin Türker’in özellikleri aynı. Kafalarında, tamamen alt yapıdan futbolcu yetiştirip, A takıma monte etmek var. Bunu ilimizde en iyi yapan bu ikiliyi bir kez daha tebrik ediyorum.

Kısacası tamamen amatör ruhla çalışmak, çalıştırdıkları kulüplerin ekonomik olarak sıfır seviyede mücadele etmelerini sağlamak bana göre taktire şayan. Kendilerini kutluyorum. Maça gelince; Karasu Aziziyespor gerçekten de şaşırttı beni. Oynadığı futbol ile ve 90 dakikanın sonunda hem üç puan aldı, hem de Harmanlıkspor’un yenilmezlik unvanını sildi. Bir tebrikte Karasu Aziziyespor’lu futbolculara. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!