Mükremin Aktaş  Dünya 5.’si Oldu

featured

Mükremin Aktaş  Dünya 5.’si Oldu

Yunanistan’da yapılan Dünya Şampiyonasında 46 kg.’da mindere çıkan Sakarya’lı Milli Güreşçi Mükremin Aktaş , Rus rakibi Anvar Allakhiarov’a 4-1 yenilerek Dünya 5.’ si oldu.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da devam eden Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor.  Türkiye Güreş takımı Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında 30 sporcu ile Serbest, Kadınlar ve Grekoromen kategorilerinde 10 sıklette mücadele başarı arıyor.

Yunanistan’da yapılan Dünya Şampiyonasında Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş antrenörü Ebubekir Yılmaz, Türkiye Yıldızlar Güreş Milli Takımında antrenör olarak, Mükremin Aktaş ise grekoromen stilde 46 kg.’da sporcu olarak hem ilimizi hem de ülkemizi temsil ediyor.

Dünya Şampiyonasında grekoromen stilde 46 kg.’da mindere çıkan Hendek Güreş İhtisas Kulübünün Milli Güreşçisi Mükremin Aktaş, ilk müsabakasında Belarus’lu rakibi Mikita Chamlai ‘yı 9-0 yendi.  2. Müsabakasında Azerbaycan’lı şampiyon güreşçi ile karşılaşan Mükremin Aktaş rakibi ile başa baş mücadele etmesine rağmen , minderden yenik ayrıldı.

Milli Sporcumuz olan Mükremin Aktaş , 3.’lük müsabakasında Rus rakibi ile karşılaştı. Aktaş , Rus rakibi Anvar Allakhiarov’a 4-1 yenilerek Dünya 5.’si oldu. Milli güreşçi son iki maçında da rakiplerine kök söktürdü. Ancak, minderden galip ayrılacak puanları toplayamadı ve üstünlüğünü koruyamayınca, şampiyonaya Dünya 5.’si olarak veda zorunda kaldı. 4 Eylül 2017 günü başlayan şampiyona 10 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!