Metecan Birsen: “Hedefim NBA’de oynamak”

Metecan Birsen: “Hedefim NBA’de oynamak”

Büyükşehir Basketbol Takımı’nın 1995 doğumlu yıldız oyuncusu Metecan Birsen, “Küçük yaşlardan beri NBA’de oynamak gibi bir hedefim vardı. İnşallah bir gün en üst liglerde basketbol oynayacağım. Basketbola gönül veren genç arkadaşlara da bir tavsiyem olacak: Kendinize inanın ve güvenin. Eğer inanç ve güveniniz varsa ileride iyi bir basketbolcu olabilirsiniz” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü’nün 1995 doğumlu yıldız oyuncusu Metecan Birsen ile basketbola başlayış hikayesini, hedeflerini ve Sakarya günlerini konuştuk. 2.03 boyunda ve forvet pozisyonunda oynayan Metecan Birsen, 2010’da Karadağ’da düzenlenen 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda bronz, 2013 FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2014 FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda altın ve 2015 FIBA Avrupa U-20 Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan kadrolarda yer aldı. Spora çok küçük yaşlarda başlayan Metecan Birsen, Sakarya’da olmaktan çok mutlu olduğunu ve bunu her defasında yakın çevresine dile getirdiğini belirtti.

 

Keyif alıyorum

“Basketbola okul takımında başladım. Aslında futbola daha çok ilgim vardı. Babamda beni futbol maçlarına götürürdü hep. Boyum uzamaya başlayınca basketbola devam ettim. O günden bu güne basketbolda gelişimim hala devam ediyor ya da Sakarya’da başladı diyebilirim. Neden diye sorarsanız burada güzel bir oluşum var. Antrenörümüz Selçuk hoca transferimde büyük pay sahibi. Kulüp tarihinde ilk defa bu ligde yarışıyoruz. Bu takımda olmak büyük bir ayrıcalık ve gerçekten çok keyif alıyorum.”

 

Hedefimiz Play-Off

“Yoğun bir antrenman programımız var. Bu da sahaya yansıyor. Bu bağlamda iyi gidiyoruz ve başarılı bir sezon geçiriyoruz. Genelde başarılı takımların arkasında büyük taraftarlar olur. Gerçekten arkamızda hissediyoruz bu taraftarı. Selçuk hocamızla konuştuğum zaman çok düşünmeden bu takımda olmaya karar verdim. Genç ve potansiyel sahibi bir takım kuracağını biliyordum. Böyle başarılı bir sezon geçirdiğimize de şaşırmıyorum. Çünkü sezon başından beri iyi bir takım olduğumuza inanıyordum. Asıl hedefimiz bizim sezon bitiminde Play-Off’a katılabilmek. İnanıyorum ki hedeflerimize ulaşacağız.”

 

Kendinize inanın ve güvenin

“Sakarya’da olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bende arkadaşlarım ve aileme bunu dile getiriyorum. En iyi sezonumu burada yaşıyorum. İzleyenlerde bunu görüyordur. Benim hedeflerim her zaman en üst liglerde oynamak. Küçük yaşlardan beri NBA’de oynamak gibi bir hedefim vardı. İnşallah bir gün en üst liglerde basketbol oynayacağım. Buradan basketbola gönül veren genç arkadaşlara da bir tavsiyem olacak: Kendinize inanın ve güvenin. Eğer inanç ve güveniniz varsa ileride iyi bir basketbolcu olabilirsiniz” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!