Maçların Analizleri Geyve de Yapıldı…

featured

Maçların Analizleri Yapıldı…

Geyve İlçesinde, ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) tarafından Geyve – Pamukova İlçe takımları yöneticilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Akkayalar – Merkez Lokantasında düzenlenen yemekli toplantıda; 1.devre maçlarının analizleri yapıldı ve sahalardaki sorunlar tartışıldı.

Toplantıya; Karaçamspor, Nuriosmaniyespor, Bayatspor, Geyve Akademi Gençlik ve Spor Kulübü, Bağlarbaşıspor, Eşmespor, Safibeyspor, Şeyhvarmazspor, Geyvespor kulüplerinin yöneticileri katıldı.

Toplantıda; ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Yön. Kur. Üyeleri: Neşet Çakır, Uğur Kobaş, İsmail Ergül, Mustafa Keskin, Hüseyin Boz, Özcan Sevinç, Recep Odabaş, Emin Oylu, Ercan Yıldırım ( İl Hakem Kurulu Başkanı), Fatih Sucu (İl Hakem Ataması Sorumlusu), Süleyman Özkan(Başkan Yard.) hazır bulundu.

Toplantı, ASKF Genel Sekreteri ve Geyve spor Başkanı Neşet Çakır’ın hoş geldiniz konuşması ile başladı. Çakır kısa konuşmasında toplantının amacını açıkladı.

Toplantıya katılan yönetici ve sporcular, İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım’a maçlarında yaşadıkları hakem hataları ve bunların olumsuz sonuçları ile ilgili sorular yöneltti.

İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım yöneltilen soruları cevapladı ve şu açıklamaları yaptı:

“Hakemlerin hangi gün hangi maçlara gidecekleri önceden saptanır, son andaki değişikliklerden hakemlerin bilgisi olamaz. Onun için maça erken gelmişlerdir. Maçların kurallarına herkes farklı yorumluyor, kendimize göre yorumluyoruz. Hakeme göre tek doğru vardır. Herkese göre kural uygulanırsa bunu adı eyyam olur. Turnuvada genç arkadaşlara görev verdik, hakem kuralı uyguladı herkes onu konuştu. Yan hakemler ile orta hakemin anlaşamadıklarını söylüyorsunuz, müsabakanın hakimi hakemdir elinde düdük olan kişidir. Yardımcının kaldırdığı bayrak hakeme işarettir, karar değildir bu. Hakem düdüğünü çaldıktan sonra karara geçer. Siz hakem düdük çalmadığı sürece devam edeceksiniz. Hakemlerin aralarında anlaşamamazlık ve uyuşmazlık olabilir, sizler orta hakemin kararlarına göre hareket edeceksiniz. Hakemlerimize, sahada sağlıklı diyalog kurmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bizlerin burada olmamızdan hoşnut olmayan, altımızı kazımaya çalışan insanlar var. Hem onlarla mücadele ediyoruz hem de işimizi yapmaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımız var aşacağız. Aşarken de sizler bizlere yardımcı olacaksınız. Eyyam yapan adam benim yanımda olamayacak. Benim camiamı lekeleyen adam benim yanımda olmayacak. Benim derdim bu şu anda. Biz kurs açtık. 104 hakem kursu bitirdi. Önümüzdeki süreçte onlara müsabaka vereceğiz, onları kazanacağız. İçimizdeki bozuk yumurtaları ayıklayacağız. Gözlemci kadromuzla ilgili gözlemci kursu açtık. 9 arkadaşımızı kadronun içine kattık. Hakem arkadaşlarımızın doğrularının ve yanlışlarının bizlere ulaşmasını sağlayacağız. Hakemlerimiz,takımlar ve görevlilerimiz maç saatinde hazır olmak zorundalar. Emniyet yoksa hakemlerin 10 dakika obsiyonları var.”

ASKF Başkanı Yaşar Zımba konuşmasında şunları söyledi:

” Bizler spor camiası içinde yer alanlar, her şeyi anlayıp algılayan bir toplumuz. Bizler de olanların farkındayız. bir çuval meyvenin içinde çürük olabiliyor. Böyle birlikte konuşa konuşa bu çürükleri ayıklayacağız. İçimizde fitne yaratan insanlar olmamalı. Kötü niyetli insanları içimizde yaşatmamamız lazım. Kalben samimi, kardeş gibi olmalıyız. Spor; barış, kardeşlik ve sevgi demektir. Spor ahlakı İslam ahlakına eşittir. Bizler ahlaklı bir toplumuz aslında. Ama gördük ki kötü bir duruma düşmüşüz. Şehrimizin takımı Sakarya spor bizim aynamız. Hocalarımız sporcuları ahlaklı ve bilgili yetiştirecek. Sporcularına sadece yenmeyi değil, yenilince de ne yapılacağını öğretecek. Seyirciler, hakem hata yaptığı zaman Dünyanın sonu gelmiş gibi bakmamalı olaya. İyi niyetli seyirciler öfkeli olanları hoşgörüye davet etmeli. Dünya da hakemler problem oluyor fakat kimsenin gıkı çıkmıyor.”
Toplantı birlikte çektirilen fotoğraflar ile sona erdi.

Namık Cihan/Geyvemedya.com

sakarya-askf-geyve-toplantisi-4-600x334 sakarya-askf-geyve-toplantisi-11 sakarya-askf-geyve-toplantisi-16 Sakarya-askf-geyve-yoplantisi-17-2 Sakarya-askf-geyve-yoplantisi-17-3-600x351

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!