Maç öncesi ve sonrası

featured

Maç öncesi ve sonrası
25-26 Mart Cumartesi ve Pazar günü futbolda tanık olduğum çok güzel görüntüler vardı sahalarımızda. Keşke Süper Play-Off’un ilk haftalarında olumsuzluklar yaşanmasaydı. Yaşanmasaydı da bu görüntülere ihtiyaç olmasaydı ama maalesef yaşandı. Neyse tatlıya bağlandı ya gerisi önemli değil. İnşallah bundan sonra yaşanmaz.
Cumartesi günü sevgili Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ile Karasu Belediye Başkanlarımız Mehmet İspiroğlu ve her iki kulübün başkanları, iki ilçenin protokol mensubu üyeleri ile birlikte Karasu’da buluştular. Bilindiği üzere As Akyazıspor ile Karasuspor arasındaki buzları eritmek üzere yapılan bu toplantı hemen sonuç verdi. Bir gün sonra Karaman Sentetik Sahada karşılaşan iki takım, geçmişe sünger çekmiş ve dostluğu ön planda tutmuştu. Deyim yerinde ise herkes elini taşın altına koymuştu.
Gelelim maça; Her iki ilçenin ekabir takımının ellerinde çiçekler ile boy gösterdikleri As Akyazıspor-Kacrasuspor maçı dostluk görüntüleri ile başladı. İşte bu anda ‘bundan daha güzel bir şey olabilir mi?’ diye sordum kendi kendime. Umarım temeli atılan bu dostluklar ömür boyu kalıcı olur. Neyse, bana göre iki takım oyuncularının uyurgezer bir halde sahada yürüdükleri bir maç oldu. Sanki gol atanın maçı kazanacağı belliydi. Maalesef Karasuspor’da orta saha ve defansın hataları, 90 dakika sonunda 2-2’lik beraberliği getirdi.
Belki As Akyazıspor defansının hataları olmasa, sahadan mağlup olarak ayrılan taraf Karasuspor olurdu. Dediğim gibi; ortada kazanmak için mücadele eden bir Karasuspor görmedim. Oysa tam aksine mağlup olmamak için mücadele veren As Akyazıspor gördüm.
Kısacası 22 maçlık klasman grubundaki Karasuspor orada kalmış, Play-Off’a sanki başka bir Karasuspor gelmiş. Play-Off’ta benim en büyük favorim olan Karasuspor’un bir an önce toparlanmalı. Gerçi henüz kaybedilen bir şey yok ama yine de toparlanmak lazım.
Süper Play-Off’un 3ncü haftasındaki tüm maçlar berabere bitince, kalan 7 haftalık süreçte daha büyük bir çekişmenin bizleri beklediği kesin. İyi olanın üste çıkacağı bu serüvende, futbolcuların üç günde bir maç yapmalarından dolayı çok yoruldukları da en sonunda görüldü. Bunu dikkate alan yetkililer, bu hafta içi maç oynatmayarak doğruyu yaptılar.
Bu arada dostluk görüntüleriyle başlayan As Akyazıspor-Karasuspor maçındaki çok önemli bir detayı da anlatmadan geçemeyecek. Karasuspor 1-0 mağlubiyetten 2-1 öne geçince sevinen yedek kulübesi pet şişe yağmuruna tutuldu. Akyazı taraftarının bu hareketi ben de dahil herkesi şok etti. Çünkü maç öncesi çok güzel görüntüler vardı ve bu pet şişe saldırısı bu görüntülere hiç yakışmadı. Hele ki iki kulüp arasındaki barışın mimarı olan Karasuspor yöneticisi Hasan Özkan’a küfür edilmesi çok üzücüydü. Birkaç kendini bilmezin yaptığı bu hareket tüm As Akyazıspor camiasını bağlamaz ama yine de çok çirkin bir hareketti.
Ben Bölgesel Amatör Lige çıkan yoldaki en büyük engeli aşmaya çalışan 6 takımımıza da başarı diliyorum. Sporun kardeşlik ve dostluk olduğu asla unutulmamalı. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!