Kuzeyde Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale şampiyom

featured

KARSAŞ Karasu Gençlik 3-5 Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleneksel Kuzey Futbol Turnuvası şampiyonu, penaltı atışları sonrası Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale şampiyon oldu. Gülaylar, finaldeki rakibi KARSAŞ Karasu Gençlik’i normal süresi 1-1 biten maçta, penaltı atışları sonrası 3-5 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Festivale döndü

Kuyumcullu Kuzey Sahası’nda 2 Temmuz Cumartesi akşamı oynanan final maçı sonunda, Geleneksel Kuzey Futbol Turnuvası’nın 6.şampiyonu Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale oldu. Kıyasıya bir mücadele sahne olan maçı TFF Sakarya hakemlerinden Özgür Demir yönetirken, saha kenarı hakemliğini Erkan Köse üstlendi. Plaj futbolunun renkli sunucusu Oktay Sarı da maçı başından sonuna kadar canlı olarak sundu. Final maçında zorlu rakibi KARSAŞ Karasu Gençlik ile 1-1 berabere kalan Gülaylar, penaltı atışları sonrası maçı 3-5 kazanarak şampiyon oldu. Maçın bitiş düdüğüyle sahayı dolduran Gülaylar Tahtakale taraftarının meşale şovu ve turnuvanın havai fişek gösterisi ile saha adeta bir festival alanına döndü.

Beraberlik hakimdi

Zorlu maçın ilk yarısı Niyazi Batuhan Salman’ın golüyle KARSAŞ Karasu Gençlik’in 1-0 üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıya hızlı başlayan Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale, rakibinin art arda gördüğü iki sarı kartın da avantajını kullanarak Abdulkadir Ordukaya ile skoru 1-1’e getirdi. Maçın bitimine kısa bir süre kala ise Gülaylar’ın bir golü direkten döndü ve maçın normal süresi 1-1 sona erdi.

Penaltılar belirledi

Şampiyonun belirlenmesi için, turnuva kuralları gereği penaltı atışlarına geçildi. Sahanın batı tarafındaki kalede yapılan penaltı atışlarında KARSAŞ Karasu Gençlik toplam 2 atışı gole çevirdi. Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale ise penaltı atışlarından 4’ünü gole çevirince 6.Geleneksel Kuzey Turnuvası’nın şampiyonu oldu. Futbolcuların, orta sahada taraftarlarıyla oluşturduğu şampiyonluk coşkusu görülmeye değerdi.

Ödül töreni

Kuyumcullu Kuzey Sahası’ndaki turnuvayı Karasu ve Kocaali protokolünün yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve Başkan yardımcısı Cevat Ekşi de izledi. Ödül töreninde turnuvaya destek olan sponsorlara plaketleri takdim edildi. AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, desteklerinden dolayı Karasu belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’a plaketlerini takdim etti. Veteranlar’da gol kralı olan Yahya Celep (Furkan İnşaat) ve turnuva gol kralı Zafer Bıçak’a (A İnşaat Dülger Pansiyon) ödülleri verildi.

Şampiyonlara kupa

Furkan İnşaat, veteranlar grubu ikincisi olurken, veteranlar şampiyonu AS İnşaat Kuyumculluspor’a kupasını Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba verdi. En centilmen takım kupasını ise Ataç İnşaat aldı. Turnuva ikincisi KARSAŞ Karasu Gençlik’e madalyalarını, kupasını ve turnuva para ödülünü Karasu ve Kocaali Belediye Başkanları birlikte takdim etti. Şampiyon Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale’nin madalya, para ödülü ve şampiyonluk kupasını ise AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan yavuz, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ve Kocaali Kaymakamı Ahmet Odabaş, birlikte verdi. Ödül töreninin ardından her yıl olduğu gibi ‘Büyük karasu Fotoğrafı’ diye adlandırılan turnuva hatırası fotoğrafı çektirilerek geleneksel turnuvanın 6.’sı son bulmuş oldu.

KARSAŞ Karasu Gençlik 3-5 Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale

Saha: Kuyumcullu Kuzey Sahası

Hakem: Özgür Demir

KARSAŞ Karasu Gençlik: Bilgin Şimşek ** Aykut Köz ** Onur Püskül ** Hasan Kaan Aksu ** Hacı Bilal Yıldırım ** Muhammet İmamoğlu ** Berkhan Kartal ** Bünyamin Sarı ** Turgay Adamcıl ** Oğuz Alkan ** N.Batuhan Salman *** Mustafa Basmacı ** Batuhan Çelik **

 Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale: Sabri Güngör *** Yunus Soyuak *** Savaş Öztan *** Fatih Çelik *** Ertuğrul Akbulut *** Abdulkadir Ordukaya **** Kerem Eryılmaz *** Alptuğ Yılmaz *** Emirhan Bektaş *** Muhammet Şengönül *** Kadir Gezer ***

Goller: N.Batuhan Salman (KARSAŞ Karasu Gençlik), Abdulkadir Ordukaya (Dağyoncalı Gülaylar Tahtakale)

07 protokol

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!