KRİTİK VİRAJ

featured

KRİTİK VİRAJ

Trabzon’da canlı izlediğim Sakaryaspor’un daha öncekilerinden farkı var mıydı? Evet vardı.

Özellikle ilk yarı çok gol kaçırdı Sakaryaspor. Sezon başından beri eleştirdiğimiz, gol pozisyonuna giremiyor dediğimiz takım altı pastan topları dışarıya attı. Bu kötü gibi görünse de Sakaryaspor’un genel gidişatına göre bana umut verdi.

Mücadele anlamında Düzyurt’ta sahayı kapatan ve rakibe oynama alanı bırakmayan bir Sakaryaspor vardı. Hemen her oyuncu fiziksel olarak ayakta kalmaya çalıştı.

Tabii bunlar olumlu gözükenler. Sakaryaspor’un oyuna hükmetme özelliğini Düzyurt’ta da gösteremediğini, rakibe tam anlamıyla kendini kabul ettiren değil de onunla sahayı paylaşan, onun yaptıklarına cevap veren bir oyun sergilediğini ifade edelim.

Elindeki oyuncu kadrosunun ligdeki tüm rakiplerinden daha tecrübeli ve kariyerli sporculardan oluştuğunu düşünürsek Tuncay Şanlı’nın kolektif oyunu 90 dakika olmasa da 60-70 dakika aralığında oynayabilen, topu ayağında tutmasını başaran bir takım oluşturması gerekiyor bundan sonraki haftalarda.

Şayet bu Pazar lider Afjet Afyonspor’u yenmek ve bundan sonraki haftalarda bir seri yakalamak istiyorsak bizim ilk şartımız topa hükmetmek ve özellikle Mümin Aysever’i ceza sahasında daha çok topla buluşturmaktır. Mümin, Düzyurt’ta da fırsatçılığını gösterdi ve dar bir pozisyonda gol yapmasını bildi. Böyle oyuncalara dikkat edin, son andaki gol şansları genelde yanlarında oluyor. Oyuncu o şans özelliğini, koklayıcılığıyla kendine karakter yapmasını biliyor.

Şimdi çok iyi anmasak da Taner Demirbaş tarzını andırıyor Mümin Aysever. Bence artık ilk 11 zamanı geldi. Kaldı ki diğer golcü ara transfer Coşkun da Düzyurt’ta özellikle ikinci yarıda yüksek toplardaki hâkimiyetiyle, mücadeleci özelliğiyle, arkadaşlarına alan açan fiziksel özellikleriyle fena bir kumaşı olmadığını gösterdi.

Bu ligde maçlar ortada gidiyor. Orta sahada sıkışıyor. Bence bunu aşmak da biraz risk almaya bağlı. Özellikle içerideki, 55-60’ncı dakikalara kadar berabere giden maçlarda Coşkun ve Mümin çift forvet oynatılabilir.

Kimbilir Afyon’u da böyle devirebilir Sakaryaspor.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!