Kolay olmadı.

featured

Kolay olmadı.

Bilindiği üzere Karasuspor, ikinci kez Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükseldi. Bunu Serdivanspor’la karşılaştığı baraj maçını kazanarak yaptı. Ben bir Karasulu olarak, buradan emeği geçen herkese, ayırt etmeden, müteşekkirim.

Serdivanspor karşısında alınan galibiyet, penaltılardan bile olsa, asla yadsınamaz. Çünkü bu takım bize hep ters gelmiştir. Karasuspor üç yıl mücadele ettiği BAL’da bu rakibini hiç yenemedi.

Kısacası BAL’a giden yol çok kolay olmadı. Hele on maçlık Play-Off serisi oldukça zordu. Yaşananlar ortada. Buradan kimseyi suçlayacak değilim Futbol kimilerine göre nankör, kimilerine göre de yaşam kaynağı ama sevgisi herkesi kendisine çekiyor.

Özellikle  futbolun fıtratındaki ekonomik sorumluluk, yöneticilerin en büyük sıkıntısı. İşte bu nedenle hiç kimseyi suçlamadan herkesi tebrik etmek gerekir. Hani derler ya ‘bileğinin hakkı ile yükseldi’ diye, işte bu cümle tam da Karasuspor için geçerli.

Geride kalan iki Kuzey takımı, gelecek yıl kendi hesaplarını umarım iyi yaparlar. Karasu Güvenspor ile Kocaalispor’dan bahsediyorum. Play-Off’ta ne yaşanmış olursa olsun, artık sezon geride kaldı. Bizler bundan sonra önümüzdeki sezona bakmak zorundayız.

Karasuspor’un BAL planlarını şimdiden yapmaya başlaması gerekiyor. Daha önceki sezonlarda ne sıkıntılar çektiğimiz malumunuz. Karasu olarak, kime nasıl görev düşüyorsa, bir an önce üzerine düşeni pay edinmeli ve harekete geçmeli.

Bölgesel Amatör Lige yükselişimizin dördüncü günü ilçemiz Kent Parkta bir toplantı düzenlendi. Toplantıyı yapan, yükselişin mimarları Murat Çelik (Belediye Başkan Yardımcısı), Hasan Özkan (İdari Menajer), Onur Arslan (Genel Koordinatör), Orhan Çakır (Takım Kaptanı), Onur Püskül (Futbolcu-Yönetici) ve Ercan Arslan ‘ı (Genel Kaptan) kutluyorum. Bu toplantıda, şimdiden gelecek sezonda ne yapmaları gerektiğini, nasıl bir oluşum içinde olacaklarını istişare ediyorlardı.

Bir sezonun yorgunluğunu atmadan hemen ardından gelecek sezonun planlarını yapmak kolay değildir. Umarım bu planlarını hayata geçirirler. Karasuspor’u, ilçemizde esnaflık yapan her kesime ulaşarak anlatmak gerek. Herkesin  karınca kararınca katkılarının sağlanması çok önemli. Bilindiği üzere İş adamlarımız zaten her sezon gereğini yapıyorlar. Yani, ilçedeki her kesimin, taşın altına elini koyması gerekiyor.

Benim ve özellikle mevcut yönetimin naçizane fikri belli. Bu sezon iyi bir bütçe ile kaliteli bir kadro oluşturarak yola çıkmak. Mutlak surette profesyonel ligi hedeflememiz şart. Aksi halde, Karasuspor yine daha önceki yıllarda olduğu gibi yine BAL’daki Sakarya takımları ile uğraşıp durur. Kısacası Sakarya takımları arasında başarı aranacaksa lige hiç çıkmayalım daha iyi. Ne gerek var her sezon 400, 500 bin lira harcamaya. Bir kere adam gibi bütçe ile yola koyul,

çık 3ncü lige. Ha diyeceksiniz ki ‘yazması kolay’. İyi de Karasu’muz için olması gereken bu. Biz diğer ilçelere baktığımızda, ekonomik güç olarak daha ilerideyiz. Özellikle sanayi kuruluşlarının artması, Türkiye çapındaki dev fabrikaların (Kibar Holding ve Gazi Metal gibi) ilçemizde olmaları ve Liman, Karasu’muzun gücüne güç kattı. Kısacası biz ilçe olarak bu yükü taşırız.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!