Kaçan iki puan

Kaçan iki puan   büyük oldu

Ankara’ya 17 puanla giden Sakaryaspor 17 puanlı rakibi Adliyespor ile oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı Ankara deplasmanından bir puanla dönerken kaçan iki puana ağlıyoruz.

Sakaryaspor taraftarına yasaklı Ankara’da güzel olan Sakaryaspor’un bir puana değil, üç puana koşmasıydı ancak 18. dakikada tecrübeli kalecimiz Yavuz Eraydın  öyle bir hata yaptı ki 1-0 geriye düştük.

Yavuz’un yediği  bu hatalı golü kendine olan aşırı güvenine bağlıyorum. Kaldı ki 8 maçtır kalemizi koruyan ve kalesinde sadece ve sadece 4 gol gören Yavuz bile zaman zaman böyle hatalar yapacaktır, futbol  hatalar oyunu.

Yavuz’un yaptığı bu hata sonrası Adliyespor karşısında 1-0 geriye düşen Sakaryaspor bu golden iki dakika sonra Feyyaz’la birde penaltı kaçırınca yanımızda olmayan şansa ağladık.

Feyyaz’ın penaltısını Adliyespor kalecisi Erhan kurtarmıştı ve Sakaryaspor 1-0 mağluptu, o dakikadan sonra mağlup oynamaya devam edecekti.

Kaçan penaltıdan 5 dakika sonra Volkan Yılmaz’ın ortasını Feyyaz Aydil kafayla ağlara bıraktı ve 5 dakika önce kaçırdığı penaltıyı unuttuk.

Skora denge gelmişti.

  1. dakikada Feyyaz Aydil’in kafasıyla skora gelen denge sonrası yine 8 forma nolu orta sahadaki değerimiz Volkan Yılmaz ortaladı, yine Feyyaz Aydil aynı kafayı vurdu ve 2-1 öne geçtik.

Ostim Stadı’nın boş tribünleri önünde oynanan Adliyespor maçında öne geçtiğimizde dakikalar 41’i gösteriyordu.

“İlk yarı böyle bitecek” diye düşünürken 45’te yediğimiz golle skora denge geldi, ilk yarı 2-2 bitti, şoktayız.

İlk yarıda yaşadığımız bunca talihsizliğe rağmen bu şok halimizle bile ikinci yarıdan umutluyduk ve takımda tam istediğimiz gibi ikinci yarıya rakibe sahasında baskı kurarak başladı.

Sakaryaspor tüm hatlarıyla gol aradığı 57. dakikada Doğan Seçkin’in rakip yarı sahada kaptırdığı topu Adliyespor’dan Kadir götürdü, kaleciyle karşı karşıya kalacağı bir anda Burak Bekaroğlu’nun müdahalesiye yerde kaldı ve maçın Bayburt’lu hakemi Murat Türkoğlu genç  stoperimiz Burak Bekaroğlu’nu bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle tereddütsüz oyundan attı, 10 kişi kaldık.

Yapacak bir şey yok. Burak Bekaroğlu’nu takım arkadaşı Doğan Seçkin’in kaptırdığı top yakmıştı ancak futbolda bunlar vardı.

Sakaryaspor 10 kişi kalmıştı ve Burak Bekaroğlu’nun atıldığı 57. Dakikadan sonra yapılması gereken bir puanı korumaktı ve Sakaryaspor kalan 33 dakikada bunu yaptı.

Dakikalar 65’i gösterirken Sakaryaspor’un en etkili silahı Burak Göksel yerini stoper Sertaç’a bırakmıştı ve Ankara’da bu yol 1 puanı koruma yoluydu.

2-2 biten Adliyespor maçı sonrası birde baktık ki Ankara’da kazanılan bir puanda Volkan’ın ortaları, Feyyaz imzası başrolü kaptı, kaçan iki puanda ise Yavuz ve Doğan Seçkin başrollerdeydi  ve Ankara’dan kaçan 2 puana üzülerek döndük.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!