İyi takım olduk mu ?

featured

İyi takım olduk mu ?

Sakaryasporda bir ara duraksayan transfer girişimleri hızlandı. Kadronun eksik yanları belirlenen isimler içinden, Sakaryasporun kasasına uygun oyuncu modelleriyle dolduruluyor. Alınan oyuncular bir numaralı tercihler olmasa da, belirlenen alternatif isimler olduğu bize gelen bilgiler içinde yer alıyor. Zaten bunun doğruluğunu test etmek adına Teknik sorumlu Osman Özdemirin yaptığı açıklamalara bakmak yeterde artar bil. Osman hoca ne diyor? Üst liglerden istediğimiz oyuncuları alamıyoruz. Gelelim yorumun başlığına, Sakaryaspor iyi takım oldu mu ? Futbolda  kötümser  gibi  gözüken havanın için den, bazen istemeye istemeye ,son sıra tercihler arasından alınan oyuncularla  başarının geldiği, futbol topunun gezdiği alanlarda görülebiliyor. Öyleyse yapılan transferler sonrası oluşan takımı görmek gerek. Görmeden sağa sola ateş etmek, yeşil siyah forma giydirdiğin oyunculara ,onları bu takıma layık görenlere ayıp olur.

BURAK GİDECEKMİ? KALACAKMI?

Sakaryasporda bir Burak bilmecesi var. Gidecek mi ? Kalacak mı? Kalacaksa bu stoper arayışı da neyin nesi. Her gün bir stoper arayışıdır gidip geliyor. Son bomba şimdide Egemen Korkmaz adı ortaya atıldı. Eğer Burak bekaroğlu Büyükşehir’e gidecekse ,bu takımın oyuncusu Egemen bize gelir mi? İsmi heyecan veriyor da ,bu kardeş nerdeyse bir yıldır sakat be dostlar. İşin özü şu, kendi parlattıkları oyuncuları milyon EURO lara satanlara, geleceğin yıldız adayı Burak bekar oğlunu bedavaya kaptırmayın.  Bu alışverişte oyuncunun gelecek planlaması yapılırken Sakaryasporun kazancı iyi hesaplanmalı. Hoş bundan şüphemiz yok. Bazen hata yapsa da İsmail Başkan bu konuda yanılgıya düşmez diye düşünüyoruz. NOT Egemen Korkmaz ismi balon değildi ama olmadı. Korkmazın yaşına başına bakmadan istediği para yüksek olunca  Yeşil Siyah görüşme odasından taraflar elleri boş olarak çıktılar.

SERDİVAN SALONU VE BÜYÜK BAŞKAN

Sakarya büyükşehir Başkanı Zeki Toçoğlunun gecen haftaya damga vuran açıklamaları var. Ben bunlar için den  iki tanesini ayrı köşeye koydum. Birinde diyor ki yeni sezonda  hem stat ,hem de salon seyredenlerle dolmalı. Evet  futbolda Sakaryaspor ,Basketbolde Büyükşehirin bulundukları konum itibariyle desteğe ,sevgiye ihtiyaçları var. Bu konuda Sakaryanın duyarsız kalacağını sanmıyorum. Gelelim Büyük Başkanın yapılırken ,Sakarya devasa  spor salonuna kavuşuyor diye lanse edilen  Serdivan  salonu ile ilgili yaptığı açıklamaya . Salonun her yeri dökülüyor. Zemin kötü, tribünler kötü,catı akıyormuş. Büyükşehir Belediye Başkanı  BJK,GS , FB,Efesin geleceği  ,izleneceği 5 bin kişilik salonun  bu nedenle sil baştan yenileneceğine,ele güne rezil olmamak adına  vurgu yapıyor. İyi güzel hoşta ,bunu deklare eden Büyükşehir Belediye Başkanına sormak isterim,Yahu arkadaş bu salonun mazisi ne ? Bu salonu kim yaptırdı? Han ki Mücahit yaptı?  Ben bunları size soruyorum sayın Başkanım lütfen sizde  bu işin içindekilere sorun. Bakın Atatürk Spor salonuna  eski Türkiyenin yaşayan mimarisi gibi dimdik ayakta. Yeni yollar gibi ,yeni salonlar yapılır yapılmaz dökülüyorsa eğer  ,oturup bi düşünmek gerek.

ÖZEL İNSAN ERGÜN ÖZKAN

İnsan bazen mutlu veya hüzünlü anlarında yanı başında olan dostlarını ,çok değer verdiği bir insanı unutabiliyor.  Gecen haftaki Salı sofrasında geçirdiğim kazanın izleri yavaş yavaş silinirken bu süreçte yanımda olan dostlara  bir teşekkür edeyim dedim. Ettik etmesine de, kaza akşamı  Karasudan Ambulansla Karamana  geldiğim an başımın ucunda olan  benim için çok önemli bir dosta teşekkür paketinden pay uzatamamışım. Ergün Özkan benim çok sevdiğim bir kardeşim ,bir dostum ve de dava arkadaşımdır. Bu nedenle benim için unutulacak bir insan değildir. Kısacası Ergün Özkan benim yaşamımda kalbimdeki çok özel dostlar sınıfındadır. Öylede kalacaktır.  Gecen hafta teşekkür paketinin eksik halkasıydı,bu hafta izninle sevgili Özkan  bu halkayı tamamlayalımda bu iş tatlıya bağlansın.

PEPE GELDİYA

Transfer ayı geldi, gelen yabancılar taraftarların omuzlarında pike yapıyor. Milyon EURO lar gitmiş, el oğlu emeklilik döneminde  cebini doldurmuş kimin umurunda. Son olarak 34 lük Pepe Beşiktaştan dünyaları aldı ama hava alanında izdiham var. Yok, yok  bizim ülke adam olmaz. Bu işin başı eğitim, oda bizde yok. Bir zamanlar zamanın Başbakanı şöyle demişti, ben TV ve Futbolla bu ülkeyi yıllarca yönetirim. Bunu neden niçin söyledi düşünebiliyormuşsunuz? Enflasyon almış başını gidiyor ,işçiye memura sadaka gibi zam,kimin umurunda,bunlar gündemde yok , Beşiktaş Pepeyi almış ya sen ona bak. TV de diziler Servourlar kırla gidiyor, FB ve GS onu bun u almış ya sen ona bak. Ülke kötü yönetiliyormuş, işsizlik varmış,eflasyon artmış bana ne Pepe geldi ya. Geri kalmış kapitelist ülkelerin kaderi bu. Bizde bu kaderin ortaklarından olarak yazıyoruz çiziyoruz da ne oluyor?

TÜRKOĞLU GAZ ALDI

Sakaryada Büyükşehir Belediyenin pota altı kaderi için çeşitli senaryolar üretilirken, gecen hafta içi birden Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu Sakaryaya geldi. Bayram değil seyran değil ama Pota altında sıkıntı olduğu bir gerçek. Bu noktadan yola çıkarak Hidayet  Türkoğlunun Sakaryaya gelerek ilin Spordaki en önemli güvencesi BŞB Başkanının makamına gelmesi önemlidir. Sakarya Basketbolunun Süper ligde olmasının önemine parmak basan Hidayet Türkoğlu bu günü kurtarabilir. Amma velakin daha yolun başında ortaya çıkan olumsuzluklar kolay aşılmaz. Milyon dolarların EURO ların cirit attığı ligde kalıcı olmak için çok şey gerek . Bu potansiyel Sakaryada var mı? Ben yok diyorum. O yüzdende Hidayet Türkoğlu  Sakaryaya gelip sadece gaz alıp gitmiştir. Türkiyenin çarpık ,her gecen gün eriyen ekonomik yapısı içinde, Basketbolun adresi ne olursa olsun bizim ilde zor barınır.

BAŞKAN ZIMBAYA TEMSİLÇİ SİPARİŞİ

Yenilenen ASKf nin futbola hizmet süreci kör topal ilerliyor. Eskiye göre daha canlı bir ASKF tam olarak meydana çıkmasa da bunun izleri var. Yaşar Zımba geçmişin kambur icraatlarını birer birer ortadan kaldırırken kendi dünyası içinde olan yeni yapılanmayı da Erenlerdeki Hüseyin Kama Spor evine taşımış gözüküyor.  Başkan Zımba fikirlerden kendine pay aktarımı yaparda, ileride kendine sorun olacak hamleleride cebinde saklı tutmaz. Neyse benim bu gün anlatmak istediğim konu başlığı farklı. Yanı başımızda hem Büyük şehir resmi ,hem metropol kent olma adına dev adımlarla yürüyen Kocaeli spordaki yapılaşma dada  bizi solladı gitti. Profosyenel maçlarda görev yapan Temsilci kadrosunda komşunun  cebinde ona yakın isim var. Biz de ? Koskocaman sıfır. Geçmişte Oğuz Taşkın, geçmişte Ayhan Panta  Sakaryayı bu alanda temsil etmişlerdi. Sakaryanın bu alanda sesinin gür çıkması adına Başkan Yaşar Zımbaya Temsilci siparişi veriyorum. İlk aklıma gelen isimde şartları tutan  Diş Dr. İbrahim Nalbant. Bu arada Oğuz Taşkını zamanın ASKF Başkanı Asım Kaladura, Ayhan Pantayıda Hüseyin Kamanın  Temsilciliğe taşıyan başkanlar olduğunu hatırlatalım. Şimdi sıra Yaşar Zımbada.

FUTBOL KEPENKLERİ KAPANIYOR

Türkiyedeki  ekonomik çöküş futbolu hırpalamaya devam ediyor. Bize gelen son bilgilere göre Büyükdere  Şahin gitti, yerine Esentepe geldi. Karasu Kültürspor gitti adı Liamandere Kültür oldu. Duydukki  Nuriosmaniyede alıcı bekliyormuş. Bu işin bu kadarla sınırlı kalacağını düşünmüyorum. Daha bunlar iyi günlerimiz. Hindistandan ,Tibetten ithal inek projesini yaşama geçiren düşüncenin egemen olduğu siyasal akım başımızdan gitmedikçe ,bu günleri bile mumla ararız. Ne diyelim Allah Türkiyemi korusun. Allah yaşananları sorgulamayan ,körü körüne biatcı siyaset kültürü ile beslenenlerin gözlerindeki siyaset perdesinin açılmasını  sağlar diyerek,  bu işin içine birde yüce yaratanımı  katmak istiyorum. Çünkü Türkiyemin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için Allaha  kaldı  işimiz. Son söz futbolun içinde gerçekleri değil hayalleri körükleyenlere imalı bir mesajım olacak. HERKES EKEBİLECEĞİ YER KADAR GÜBRE kullanmayı öğrenmeli.

İSMET KAYHAOĞLU ( PICIR İSMET)

İsmet Kâhyaoğlu Sakarya futbolunun İstanbul’da yaşayan efsane ismidir. Şekerspor’da futbola gözlerini açan Pıcır İsmet Sakaryasporun 1965 deki kuruluş kadrosunun başrol oyuncusudur yıllarda Sakaryasporda yıldızı parladığı anlarda, Galatasarayın teklifini Yeşil Siyah sevdası yüzünden elinin tersi ile iten Pıcır İsmet  olarak ,Sakaryasporun futbol  bahçesinde ölümsüzleşti. İsmail Gürses Başkanlığındaki yönetimin eski vizyonu olan oyuncuları  ağırlaması nedeniyle,  efsane oyuncu son yıllarda olmadık kadar ,Sakaryaspor  maçlarında görülmeye başladı. Ben şahsen Gürses Başkanın Sakaryasporun futbolcu tarihini tribünlere taşımasını önemsiyorum. Bu arada yeni sezonda, yeni stadın perdesi futbola açılırken Sakaryasporun yaşayan oyuncu gruplarını o gün o arada göremke gerek. Bu işin organizasyonunu Gürses Başkan doğrusunu isterseniz çok iyi yapar.

SON UMUT  DEVLET BEYMİŞ

Efendim Osmaniye biliyorsunuz AKP nin güdümünde yol alan MHP nin Başkanı Devlet Bahçelinin ili. O ilin 2 ligdeki Bayan Voleybol takımı 2 bin tl lige katılım bedeli bulamayınca ligden çekilmişler. Bayan voleybol takımın başkanı şehirden ve de Belediye Başkanından destek göleremedikleri açıklamış ve eklemiş son care Devlet bey. Bu açıklamanın birincisinden başlayalım, bunlar Bayan voleyboluna yatıtım yapmazlar. Onlar için ,onların düşüncesi içinde kadının yeri ev mantığı vardır. Veya Bayanlar kuran kursuna gidecekler, İmam hatibe gidecekler. Gelelim  açıklamanın ikinçi şıkkına . Son çare olarak gösterilen Osmaniyeli Devlet Bahceli bu konuda ne yapar? AKP nin dümen kolu bakarsınız ,bu konuda yardımcı olur. Çünkü gittikçe eriyen bir partisi var. Bu yoldan en azından Osmaniyelilerin gönlünü alabilir. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!