İyi bir takımı yendik

featured

İyi bir takımı yendik

Sakaryaspor eksiklerin olduğu ,yeni bir takım oyuncu ve mevki tercihleriyle donatıp sahaya Bayrampaşa önüne çıkardığı kadro bir ara ecel terleri döktüğü Bayrampaşa önünde aldığı galibiyetle ikinciliğe konakladı. Zor fikstür kolaya doğru koşarken, rakiplerin içinde Diyarbekirin,lider A jet afyonun berabere ,Tarsus’un yenilmesi Bayrampaşa galibiyetinin değerini üç puandan daha fazla yerlere taşıdı. Hemen vurgu yapmak gerek, Bayrampaşa bize yakın olabilecek ,hatta bizi yakalamaya müsait bir puan ile Sakaryaya gelmişti. Bayrampaşa yenseydi ,puanlar eşitlenecekti. Bu tehlikeyi cebine koyarak sahaya çıkan sakaryaspor kazanarak Bayrampaşa ile aradaki puan farkınıda altıya çıkardı.  Naklen yayın coşkusunun tribünleride sardığı günde kötü oyuna rağmen sakaryaspor Bayrampaşa gibi iyi oynayan bir takımı yenerek gelecek haftalara daha fazla umut taşıdı.

ERCAĞ ERCAĞ

Son haftalarda Ercağ iyi oynuyor. Nerede iyi oynuyor? Kaleye en yakın yer olan santrofor mevkisinde. Demek ki bu takımın bu gün için bu bölgedeki en idaal isim Ercağ. Bayrampaşa önünde oynadığı futbolla sakaryasporu karşı kaleye yıkan Ercağ gol atmadı ama atılan golleri yaratıcısı oldu. Kısacası bu ligin üstünde gezen ,oradan buralara gelen Ercağ bu ligin üstünde bir oyuncu. Bu nedenle 3 ligin futbol pazarında yaptıklarını çok fazla abartmamak gerek. Ercağ fizik olarak daha diri hale gelirse Sakaryaspora bu günden daha fazla katkı sunar.

HAFTANIN ALKIŞI BAYRAMPAŞAYA

Sakaryaspor  Bayrampaşa maçına filamasız çıktı. Konuk Bayrampaşaspor ise gecen haftanın içinde yer alan Öğretmenler gününü kutlayan bir filama ile çıktılar. Öğretmenler gününün öneminin altında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası,etrafı siyaset kokan pankraatlarla süslü  bir stada taşınması, maçtan önce yüreğimizi okşadı., Ellerinde  filama ile, Öğretmenler gününün anlamını ,Atatürk imzasıyla önümüze koyan Bayrampaşaya, bizim sofradan haftanın alkışını gönderiyorum.

KIZILTAN ÖZCAN

Sakaryasporunesame listesi elimize geçince bir ayrıntı gözüme ilişti. Sakaryasporunesame listesinde Teknik adam kısmında bizim Sportif Trektör olarak bildiğimiz Özcan Kızıltanın ismi vardı. Hani Tuncay, Özcan Kızıltanı istemiyordu. Hani onu kafileyle maçlara götürmüyordu. Özcan Kızıltan kulüpedeydi ,Tuncay saha kenarında . Sanırım bir diploma sorunu vardı ve o sorun Kızıltanlaçözülmüş.Sakaryasporun başarısı için bazı ayrıntılar şimdilik bir kenaramı itildiyse eğer,söz konusu Sakaryasporun başarısıysa  bunun altını kaşımak,her şeyin altında bir şeyler aramak  bu günlerde yakışık almaz diyelim ve  başka konulara doğru koşalım.

BASRİ BULUNC VE AŞAĞI KİRAZCA

Aşağı Kirazcaspor bir zamanlar bu dünyada  ,ama şu sıralar ahirette olan sevimli ,herkesin gönül kapısında yer ayırdığı Basri Buluncun bize ,spor dünyamıza bıraktığı güzel bir futbol adresidir. Şimdilerde bu futbol adresinde Süper lig aşkı bacayı sarmış durumda. Basri Buluncun ,Aşağı Kirazcanın renkleri  bu yarışta sahaları süslüyor. Buluncun bıraktığı futbol Bayrağı, bu gün için eniştesi Mehmet Bakinin ellerinde geziyor.Mehmet Bakinin gözü yükseklerde ,Bakinin ve Kirazcanın hedefi bulunduğu yerin üstünde bir yerde olmak. Bunun için tarihinde ilk kez paraya kıyıp Klasman liginin üstünde bir takım kurmuşlar. Bu güne kadar düşe kalka yürüyen takımı hedef içine paralı koymak ne derece doğru bilemem. Ancak biz Aşağı Kirazcayı aşağılarda gezerken de sevmiştik. Yukarı çıksada,çıkmasada  dost canlısı güzel insanlara olan sevgimiz hep sürecek. Mehmet baki Başkana bir uyarı atışı yaparak bu işe nokta koyalım. Küçük bir köyün üstüne büyük hayaller yüklerken, ne olur ,o hayalleriniz sizi hırpalamasın. Ben olsam Güngör İçerin sırtına Aşağı Kirazcanın alt yapı sorumluluğunu da yüklerdim. Aşağı Kirazcada gelecek adına ne olursa olsun   Aşağı Kirazca kökenli oyuncu olmalı.

******

ENGİNDE YAVAŞ YAVAŞ

Erkan Enginin Süper ligten düştükten sonra yeni klasmanı olan Türkiye Birinci liginde aldığı maçlara bi baktım. Görülen manzara iç açıcı değil. 11 Haftalık lig akışı içinde 5haftada Bolu Samsun maçında ,7 haftaki Elazığ Bandırma  maçında düdük çalan Erkan Engin , Balıkesir Göztepe ,Eskişehir şanlı Urfa  11  Haftada   Giresun-Adana Demir  maçlarında 4 hakem olarak görev almış. 11 haftada iki orta 3 4 hakemlik Erkan Engini bırakın ileriye taşımayı ,devre arasında bahsedilen klasman tasnifinde yerinde bırakırsa çok iyi. Sakaryada iç piyasada İl Hakem kurulu atamalarında gösterilen başarıları, aslonan işinde göstermesini Erkan Engine bir hakem önerisi olarak göndermek benim değil,bu işin içinde forma giyip, Sakarya hakemliğinin başına  farklı hizmet slokonlarıyla gelenlerin işi olmalı. Sadece Erkan Engin değil, yükseliş şansı olan Atilla Karaoğlana da, Serkan önsala da bu süreçte el verilmeli.  Kısacası mevcut İHK ninSakaryayı yukarılara taşımak adına elinde var olan değerleri kaybetmek değil ,üstlerine yenilerini katma vakti geldide geçiyor bile.

BİR İLHAN OKYAR VARDI

Sakaryada bir zamanlar futbolcu ,hakem ,antrenör ,hakem yöneticisi ,Gözlemçi İlhan Okyar vardı. O artık yok. Ebediyete gideli göz açıp kapayana kadar üç yılı geride bırakmış. Ölümünün üçüncü yılının İlhan Okyarla dostluk köprümüzün başladığı yıla bibakıyorum ,içinden dolu dolu bir otuzbeş yıl çıkıyor. Futbolda,gayrıfedere takımda beraber oynadık. Aydın Gençlik ve Şeker gençlik takımları içinde beraber yaşadıklarımız var. Hakemliktede yolumuz keşişti. Sakarya hakemliğine ayağındaki sakatlık nedeniyle kısa sürede olsa hizmet verdi. Anılarla yüklü 35 yılın içinde onunla beraber teneffüs ettiğimiz hava içinde, gazetecilik günlerimizde var. Yani Okyar İlhanla beraber spor dolu birlikteliğimizin izleri hala silinmedi. Unutmadan bu gün yayın hayatına zorunlu ara veren Kanal 54 dede çok uzun yıllar beraber yaşadıklarım var. Dedim yasakarya da sporun içinde teneffüs ettiğimiz hava içinde onunla kol kola gezmişiz. Vucuduma daha fazla duygu yüklemeden, sevgili İlhan Ok yara ölümünün üçüncü yılı geride kalırken ,onu özlemle sevgiyle yad etmek istiyorum.

BALDAKİ BİZİMKİLER ( ADAPAZARI GİTTİ HAVA SÖNDÜ)

Bal liginin havası bizim adımıza söndü. Adapazarıspor Hikmet sevimle bu ligte Sakaryanın adını 3 lig yarışı içine sokarken bulanda futbolumuza da renk katmıştı. Ne vakitki 3 lig kapısından geri dönen  Hikmet sevim üçüncü sezon sonunda Adapazarıspordan koptu, Karamanda işler birden  kısa sürede terse sardı. O Adapazarı  kısa sürede Süper lige düştü. İsmail Gürsesler,Halit Evinler ,Cihan Yıldıranlar yaraya melhem olamadı. Adapazarı gittikten sonra bizim ilin içinden Balda gezen takımlar yukarılara koşmak yerine İl birinciliği için boşa kürek çektiler. Bu gün durum geçmiştende kötü. Kırkpınarspor ,Sapanca Gençlik ve Serdivanspor gruplarında alt sıralarda turluyorlar. Sapancanın 9,Kırkpınarın 7 ,Serdivanın 6 puanı vardı son olarak. Son puan durumu ne olursa olsun. Benim anlatmak istediğim başka bir şey. Sakaryada Bölgesel ligin ruhuna uygun hamle yapacak ,ekonomik olarak güçü olan takım yok . Böyle oluncada bizimkilerin Bal yarışı kendi içlerinde yaşanmaya mahkum  bırakılıyor. Bu arada bu ligin tecrübeli ünvanını cebinde bulunduran Serdivansporun hal ve gidişi de hiçte iyi değil. Son olarak Zafersporada yenilerek dip yaptılar.

COŞKUNUN İÇİNDE YATANLAR

Tuncay Şanlıya bakıyorum. Kazanılan bir gol sonrası havalarda uçuyor. Tuncaya bakıyorum,üç puan  kazanılan günün içinde, kazanılan golleri futbolcularıyla öylesine bi yaşıyor ki ,sanki yönetmiyor ,adeta oynuyor. Tuncay da ki bu coşkuyu görünce, yaşamın içinde coşkunun insana vereceği pozitif enerjinin karşılığına baktım. Yazar Çengiz Erşahin zorluklara karşı kendini Ateşle adını verdiği kitapında bakın coşkuyu nasıl tarif etmiş.HERKES COŞKUYA SAHİP OLABİLİR. YETERKİ KENDİSİNİ ÇOŞTURACAK HAYALLERİ VE HEDEFLERİ OLSUN. Kayda değer hiçbir mücadele ,coşku ,hırs ,azim olmadan kazanılamaz. Öyleyse Teknik adamlık kariyerinde staj döneminde olan Tuncaydaki coşku Yeşil Siyah forma içindeki herkeste olmalı. Sınırsız coşkuya sahip takım ,teknik kadro yönetim ve taraftar bunu ortaklaşa birlikte kullanırlarsa peşinden gelenin adı BAŞARI OLUR. Sınırsız coşkuya sarılmış bir Sakaryaspor beklentisi içinde COŞKUYLA kalın diyerek  beğeneciğinizi umduğum bu konun üstünü örtüyorum.

BENFİCA VE BİZİMKİLER

Beşiktaş Benfica önünde öyle bir iki ayrı futbol kostümü giydiki, hala bu maçın ilk ve ikinci devresindeki futbol konuşuluyor. Ben başka bir şeye odaklandım. Benficaya baktım ilk golü atan 17 yaşında ,ikinci golü atan 18 yaşında. Adamlar geleceğe yatırımı ,şampiyonlar ligine cesaretle taşıyorlar. Düşüne biliyormusunuz, bizim göklere çıkardığımız Taliscada B enficanın geleceğe yönelik oyuncu grubu içinde. Bakın bakalım hanki Türk takımında bırakın şampiyonlar ligini,UEFA ligini  kendi evimizdeki liglerde Benficanın oynattığı yaş grubu oyuncusuna forma uzatıyor. GS Bursaspor maçında bir oyuncu gördüm. Bursasporlu Kubilay gencecik bir oyuncu. Ona forma uzatan Bursa çalıştırıcısı  Hamzaoğlunu kutlarım. .  Bu alanda zaten son yıllarda marka olan takımın adı Bursaspor.  Birde Büyükşehir belediyeyi bu örnek içinde ağırlayabiliriz.OnlardaApdullah Avcı eliyle Cengize kucak açtı. Bizim takımlar milyon EUROlar la oyuncu alacaklarına, futbol alemini gezsinler. Bulduklarına forma giydirip bu işte üreten ,yetiştiren ve satan olsunlar. Gördüğünüz gibi bu alanda sadece ve sadece iki oyuncu ismi verebildik. Bu örneklerin çoğalması dileğiyle..Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!