İttifak

featured

İttifak

Sakaryaspor da   Gürses Başkan Kongreyi geriye çekti. Borcu ne olduğu belli olmayan, veya bellide henüz net olarak açıklanmayan ekonomik verilerin, kongre öncesi masaya konulacağını düşünüyorum. Belki de siz benim soframın üzerinde dolaşan, benim düşüncelerime göz atarken , Gürses Başkan Sakaryasporun borç yükünü ,içinde bulunduğu konumu genel kurulun önüne koyabilir. Ben bu konuda dikkatinizi başka mezraya çekmek istiyorum. Bu gün için görülen o ki Yeşil Siyah futbol bahçesinin yönetimine talip li var. Hatta bu talipli olanların daha güçlü yönetim için ittifak hattı kurdukları kamuoyunda konuşuluyor. Siyasetten sonra futbol bahçesinin içinde konaklayan Kongre savaşı içine, sonunda İttifak tohumları ekilmiş gözüküyor. Cevat Ekşi olsun, İbrahim Şahin olsun yönetim kurmak adına ciddi hamleler içindeler. Henüz gitmek ve kalmak konusunda net bir tavrı olmayan İsmail Gürses’ten nasıl bir kongre hamlesi gelecek? Bu sorunun içindeki bilgiler etrafa yayılırsa 17 Haziranın kongre dosyasının içi kafaları karıştırabilir. Sonuçta kürsüye çıkarak dosya ile çıkabilen, bu işleri iyi bilen bir Gürses Başkan var.

TEKNİK ADAM KİM OLSUN ?

Sakaryasporda yönetime talip olanların teknik adam konusun dada ön çalışmaları olduğu yolundaki haberlerde gündem teşkil etmeye başladı. Coşkun Demirbakan  iHikmet Sevimin Gürsesin tercih alanında gezen isimler olduğunu bizim gazete yazdı. Cevat Ekşinin seslendirdiği isim ise Serdar Bozkurt ile Karasulu olup ta  İzmir’de ikamet eden Zeki Çakır. İbrahim Şahin ise isim vermedi ama biz Teknik adam konusunda Bülent Uygunun kapısını çaldığını ,bu konuda görüşme olduğunu beraber yola çıktığı kişlerden öğrendik. Bana göre Sakaryasporda kim teknik adam olsun derseniz ben oyumu vallahi billahi Coşkun Demirbakan dan yana kullanırım. İmparator bu takımı her haliyle yükseklere taşıyabilecek bir isim. Bu konudaki düşünceler erken kaleme alındı. Farklı gelişmeler olursa da onu da bir sonraki sofrada değerlendiririm. Çünkü transfer ateşi yandı ve her an her şey olabilir.

FİLE ÜSTÜ AYIP

Sakaryasporda kongre heyecanı yaşanırken, bir de file üstü sorun çıktı ortaya . Voleybolda Sakaryasporun ismini taşıyan ,Sakaryasporu file üstünde temsil eden Yıldız kızlarımız Türkiye şampiyonasında Karabük’te grup çıkmışlar. Şimdi önlerinde ikinci turda 14-21 Haziran da Konyada yapılacak finaller var ama oraya gidecek para sorun olmuş. Yazık çok yazık koskoca il bir hafta süreyle Sakaryanın ismini Türkiye geneline taşıyan kızlarımıza bu konuda yardımcı olamıyor. İlgili olanlara sormak isterim, siz kızlarımızı sevmiyor musunuz, siz onların spor yapmasını istemiyor musunuz? Umarım bu file üstü ayıptan dönülür. Umarım Voleyolde bu şehrin markası olan Sakaryaspor Bayan voleybol takımı bir daha bu tür harelerle karşımıza dikilmez. Umarım siz bu yazıyı okurken bu sorun çözülmüş ve kızlarımız Konya’ya gitmek adına yola çıkmıştır. Ben bu konuda spora hizmette kısa sürede önemli işlere imza atan ASKF Başkanı Yaşar Zımbadan bir hamle bekliyorum. Sonuçta o sadece futbolun Başkanı değil. Salon sporları ve sorunlarını halletmekte onun görev alanı içinde geziyor.

ÜZÜLME ERENLER

Erenlerspor son yıllarda düzenli alt yapı çalışmasıyla Sakarya’nın dışa açılan yüzünde önemli yer tutan takımların başında geliyor. Hemen hemen her yaş grubunda ildeki alt yapı gelişimine el veren Erenlerspor,  bu sezon U 15 lerde ilk turu geçerek yüzümüzü güldüren sonucu, bizim evin futbol mutfağına taşıma başarısı gösterdi. Tacettin Öztürk Başkanlığındaki bu futbol yürüyüşündeki başarıda planlı programlı çalışmanın izleri var. U 15 ler Boluda çoğu U 14 grubunda olan oyuncular oynadığı İstanbul Taştepe maçında bir yenildi bir berabere kaldı. Yenilgi veya grup çıkamamak tabi ki üzücü. Ama bir gerçek var ,Erenler sporun gittiği yol doğru yol. Bu vesileyle bu yaş grubu oyuncularının başındaki genç teknik adam Fatih Kambur’da bu başarıdan pay uzatmak gerek.

SAKARYA SAHİPSİZ DEĞİL

Sakaryasporda yönetim hesapları yapan, ciddi ve de kararlı isimler var. Gecen yıl yönetimin içinde olan ve de hatırı sayılır bir para harcayan Cevat Ekşi gazetelerde boy gösteren Başkan adayı. Bitmedi İsmail Gürses’in Başkan seçildiği dönemde ona rakip olan ve çok az bir oy farkıyla kaybeden İbrahim Nalbantın destek verdiği İbrahim Şahinde ciddi ciddi 17 Hazirandaki Başkanlık yarışında adaylar arasında yer alacağını kamuoyuna deklare etti. Ancak her iki adayın bir şartı var, Sakaryasporun borç hanesinde neler var, Sakaryasporun kime ne kadar borcu var?. Futbolcu borcu ne kadar, Sigorta borcu ne kadar? Gecen yönetimde yer alıpta alacaklarını deftere işletenlere ne kadar borç var? Bütün bu sorular eşliğinde İsmail Gürses Başkanlığındaki yönetimden açıklama bekleyen iki aday Yeşil Siyah borç yükünün açıklanmasının ardından atacakları adımları belirleyeceklerini Spor Kamuoyu ile paylaştılar. 17 Hazirana kadar , derelerin altından daha çok sular akar. Rüstemlerin futbol bacasından tüten dumanların içinden kim bilir daha neler çıkacak. ?

OLMADI FUTBOLCU BEYLER

Sakaryasporlu oyuncuların Sosyal Medyayı sallayan, yönetimi, özellikle Başkan Gürsesi hedef alan VİDO çok konuşuluyor. Yönetim bu alay konusu, hadlerini aşan futbolculara basmış 100 er binlira cezayı. Çok değil mi? Çok ama hiç kimse ama hiç kimse genel kurul oylarıyla seçilen yönetimlere o veya bu şekilde davranış biçimi sergilemez. Bu son olayda haklıda olsalar , hadlerini aşmışlardır. Bu konuda medyada köşesi hep son sayfada olan A.Fikri Aşıkın,  yazdıklarında ilk kez aynı kulvarda yürüdüğümüzü , Aşıkın düşünceleri nede katıldığımı itiraf etmeliyim. Hiç kimse ama hiç kim se ,Sakaryasporu yönetenleri bu yoldan tiye alamaz. Aslonan Yönetimler değil, Sakaryaspor dur. Bu gün için Sakaryaspor demek İsmail Gürses ve ekibidir. İyidirler, kötüdürler ,onu genel kurul değerlendirir. Futbolcular bakacaklar işlerine.

KURTİŞ ALINMADI

Gecen Hafta Olgun dünyanın popüler takımı Çoşkunsporda yaşanan bir gelişmeyi kaleme alırken Sponsor bulamayan namı Diğer Kuşçu Bülent’in Çoşkunsporu  turnuvaya sokamayacağını yazmıştım. Coşkun’da Kuşcunun hışmına uğrayanlardan olan Ziya Balaban ,en Çoşkunsporu ortada bırakmam ,ben Sponsor bulurum deyip bir isteğini açıkladı. Kucağımız kadroda Kuşçu Bülent, Kurtiş Hasan ve Ferit Emiroğlu olmaz demişti. Bu bilgiyi Antalya’da tatil yapan Hasan Kurtişe ulaştırdık. Hasan ağbi gayet rahat cevap verdi, FB de Aziz Yıldırım gitti, biz gitmişiz çok mu. Artık insanlar eski yüzlerden bıktı, artık moda yeni yüz. Bir bakmışsınız bu siyaset arenasında da yaşanır. Kurtişin ön sezilerine katılmamak ne mümkün. FB deki devrim bana görende siyasette de yaşanmaya çok yakın. Efendim  bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gii size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!