İstikrar

İstikrar

Sakaryaspor kazanmaya devam ediyor. Üçte üç oldu. Skor sal istikrarla beraber yürüyen kadro Sal  istikrar almış başını gidiyor. Bu istikrarlı futbol yürüyüşü güzelde, erken havalanmak futbolun rajonuna ters düşer. Özgüven, olağanüstü rahatlık için vakit henüz çok erken. Lig Eylülde bitmiyor ,Eylülde başlıyor ,Mayısta bitiyor. Karasulu dostum Cafer Erdoğan bu çekinceyi Pazar sohbetimde önüme koydu. Hatta Cafer hoca bu süreçte Rüstemlere psikolog taşınması gerektiği nede vurgu yaptı. Uyanık İsmail Başkan buradan gerekli mesajı hemen alır diye düşünüp, bu konunun üzerini örtüp, başka konulara  doğru gitmek istiyorum.

GELMEYE BAŞLADILAR

Sakaryasporun istikrarlı futbol yürüyüşü, Sakaryasporun TFF 2 ligine çıkmak adına etrafa umut saçması sonrası hem tribünlere hem de protokole canlılık getirdi. İsim vermiyeceğim ,siyasetin bazı milletvekilleri ,onların destekçileri sendika liderleri ,Sakaryasporun heyecan veren yeni takımını ,yeni futbolcu grubunu izlemek adına stada koşmaya başladılar. Muhalefeti de bekleriz efendim.

KONTROLSÜZ GÜÇ

Sakaryaspor Düzyurdu tek golle yenip üç puan alırken kulübeden sahaya ilk giren adam ünvanını elinde bulunduran A.Kadir saç baş yoldurdu. Bu çocuk kendini kanıtlamak adına illa da golü ben atayım mantığı ile saçmaladıkça saçmalıyor. Oysa topla iyi buluşan çabuk A.Kadir işine baksa bu takıma çok ama çok faydalı olur. İlla ben atayım mantığı ona çok şey kazandırmıyor. Birileri bu çocuğa kontrolsüz gücün güç olmadığını hatırlatsın bi zahmet.

KUPA GÜNÜ

Sakaryaspor kupada ikinci Kocaeli yolculuğuna çıkacak. Kısa mesafeli yolculukta bu gün işimiz ilk maça göre biraz daha zor. Sonuçta bin seyreden tribünü olan Kocaeli Birlikspor bizden bir üst ligte oynuyor.  Alpaslan Türkeş stadındaki Kupa gününde sanırım Sakaryaspor yine ratosyonlu kadro anlayışı ile sahada olacak. Düzyurt maçında hazır olmadığı için, uzatma anlarında sahaya çıkan yeni, umutlu olduğumuz Ercağ bu kez ilk on birde sahada olma ihtimali yüksek. Kupa yürüyüşünü geniş kadroyu zinde tutabilmek adına, Sakaryaspor için faydalı gördüğümü belirtmek isterim. Hem sonra bu işin birde ekonomik getirisi var. Hele hele birde gruplara kaldın mı  var ya .. Bu gün denize nazır ufacık Alpaslan Türkeş  sahasında tur umudunu cebimde saklıyorum. Rotasyonlu kadro olsada Sakaryasporun  geniş kadrosu Kocaelden turlayarak dönebilir. Dönmezsede Dünyanın sonu değil.

ZINBA ASLAN KOL KOLA

Futbol İl temsilciliği koskoca bir yıl tartışıldı. Yaşar Zımba karşıtlığı tescilli Ali Aslan  için yok seçimle ,yok atamayla gidecek diyerek  neler yazıldı neler. Bizde bu arada boşuna kürek çekenler safında saf saf yazılar yazdık. Bu işi körükleyen, önce sandığı, sonra atamayı işaret eden başkan Yaşar Zımbanın bu tavrı sonrası Alinin yerine göz koyanlar, bu uğurda kilometrelerce yol katedenleri gördü bu şehrin Amatör Dünyası. Ama nafile bir baktık Zımba –Aslan ikilisi bir gazetede kol kola düşman çatlatan bir poz vermişler. Kol kola verilen resmin içini biz değil, siz doldurun. Biz yaza cize yorulduk. Öyle görülüyor ki Ali Aslan altından alınmak istenen koltuğunu öyle veya kurtardı. Gel ali git Ali devri Sakaryaya hayırlı olsun. Şu Yaşar Zımba nabza göre şerbet vermeyi çok iyi biliyor. Yiğiti öldür ama hakkını ver derler ya ., Bizde öyle yapıp Zımba –Aslan aşkının Amatör futbola hayırlar getirmesini dileyerek  yılan hikayesine dönen bu olayın üstünü örtelim.

YEŞİL SİYAH ARABA

Bu araba bu şehrin futboldaki geleceğini taşıyorsa eğer o araba kaliteli olacak. O araba taşıdığı sorumluluğu bir yerden bir yere iletirken cazibesiyle farkedilecek. Gecenler de Derincenin  Sakarya hayranı teknik sorumlusu Asım Balkaya ile sohbet ederken Sakaryasporu maçlara taşıyan aracın  dökük halinin futbolda marka olmuş bir şehrin takımına yakışmıyor demişti. Sanki İsmail Gürses ve ekibi bu eksiğin şehre yayılımı duymuş gibi Sakaryaspora yeni bir araba tahsis edileceğini Spor Kamuoyu ile paylaştılar. Kim ne derse desin İsmail Gürses Sakaryaspora ikinci gelişi esnasında dersini iyi çalışmış. Bunu ortaya döktüğü, pardon icraatlarıyla kanıtlamak adına hamle üstüne üstüne hamle yapıyor.

HAKEMLİK VE MİSYON

Sakarya hakemliği İHK ve Dernek yönetiminin verdiği resim gibi değil. Sakarya hakemliği son iki yıldır sıkıntılı. Bu sıkıntı gülücükler eşliğinde verilen resimler eşliğinde çözümlenemez. Hakemliğe hizmet için Misyon çok önemli. Bu misyon ne İHK de nede Dernek yönetiminde var. Bakın Sakaryada Ulusal yardımcı hakem, TFF 1 lig yardımcı hakem sıkıntısı var. Bu sıkıntıları Ercan Yıldırım ve ekibi çözemez. Hakemler  ölmeden evvel yol yakınken  A.Kadir  Aypekin kapısında nöbet tutsunlar. O yaşarken Bölgesel ligten başlayarak kurullara Sakaryadan birsi mutlaka girmeli. Bunları Ercan Yıldırım ve ekibi yapamaz. Bu ne denlede  sıkıntının adresi İHK nöbeti gitmeyi beklemeden yeni MHK ye dolayısı ile Bölge sorumlusu Murat Ilgazın önüne koysunlar. İnanın hakemlikte açtıkları yarayı, ayrıştırmayı bu yoldan onarma şansları var.

ANLATIN ANLATIN

MHK Sakaryaya maç yağdırıyormuş. Siz onu benim kulağıma anlatın. Sezon başı rutin maçlar her ilin bahçesine konar. Hele hele bir komik yakıştırma var ki kahkahalarla gülesim geldi. Efendim yeni  MHK ,İHK ile devam kararı alınca Sakarya ya maç yağmış. Güldürmeyin beni. Siz onu bu işin iç yüzünü bilmeyen haber uçurduğunuz Gazete ve İnternet sitelerine anlatın. Yeni MHK nin işi şu sıralar bunlarla uğraşacak vakti yok. MHK Başkanı İstanbul dahil bir süreliğine yeni İHK leri gündemden çıkartın demiş o kadar. Bu demek değildir ki eskiler yola devam edecek. Spor Kamuoyu atıp tutan hava basan İHK ye şunu sorsun bu ilde neden TFF 1 liginde hakem yok, neden ulusal yardımcı hakemimiz çok az. Bakın beş ulusal orta hakemimiz var ama çoğu kez hakemlerimiz dışarıdan gelen yardımcılarla ma yönetmek zorunda kalıyorlar.

OLMADI BAŞKAN

Sevgili Başkanım Bir Medya mensubunun yazdıklarını  Face hesabından yanıtlamak ,o medya mensubunu hedef tahtasına koydurmak çok akıllıca  bir iş değil. Size tavsiyem siz önce kime değer vereceğinizi bilin. Siz önce, sapla samanı karıştırmayın. Sevgili Gürses iyi işler yaparken, gündem değiştirmeyede ihtiyacınız yokken, neden bu yolu seçtiniz? Hakaret varsa bunun yolu var. Sizin gibi bu şehrin en önde gelen Avukatına, bu konuda neler yapmanız bağlamında akıl vermek benim haddime değil. Zaten bende haddimi bilirim. Ha unutmadan Kombine satışlarına olan ilgisizliği bu şehrin ileri gelenlerine ,bu şehirden kazanıp ihya olanlara yakıştıramadım. Bir başka yakıştıramadığım ise, Düzyurt maçında bu kızgınlığın hedefine, tribün biletlerine yapılan zammın konulmasıdır. Umarım daha ziyade dar gelirli taraftar gruplarının girdiği tribünleri hedef alan yeni zamlı uygulamada eskiye dönüş yaşanır. Başkanım kızgın sirke küpüne zarar verir derken,  Sakaryasporun  sayenizde seyredeğer takım olduğu gerçeğini bir kenara itecek değilim. . Bu gerçekten yola çıkarak tabi ki böyle bir Sakaryaspora eskisinden daha fazla el verilmeli diyerek sofraya nokta koyuyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!