İŞ TE SAKARYASPOR ‘UN YENİ BAŞKANI

featured

İŞ SAKARYASPOR  YENİ  BAŞKANI

NEREDE KALMIŞTIK !

Sakaryaspor’un yaptığı genel kurulda 4 Liste aday oldu.

Son yıllarda görülmemiş bir rekabete giren yeşil siyahlı kulüp bugün ilginç bir kongre süreci içine girdi. Uzun zaman sonra ilk kez 4 aday yönetime talip olurken; İsmail Gürses, İbrahim Nalbant, Yılmaz Kuzey ve Osman Himmet Babalıoğlu adaylıklarını koydu. 153 üyeden 95’inin oy kullandığı seçimde İsmail Gürses Sakaryaspor’un yeni başkanı oldu.

Sandıktan İsmail Gürses ve ekibi çıkarken İbrahim Nalbant ta uzun süre başa baş götürdüğü sandıktan i39 Oy alarak ikinci sırada kaldı. En tuhafı ise adaylardan Osman himmet babalıoğlu’na hiç oy çıkmazken, İddialı gelen Yılmaz Kuzey ve ekibi 6 Oyda kaldı.

MÜTHİŞ KALABALIK

Salon doldu

BAŞKAN AYDIN VEDA KONUŞMASI YAPTI

Kongre 14.15’te başladı. Yapılan kongreye Sakaryaspor’un eski başkanları, delegeler, şehirdeki bazı iş adamları ve STK temsilcileri katıldı. Salon, kongre başlamadan önce hınca hınç doldu. Sakaryaspor’un olağan Genel Kurulu Satso salonunda gerçekleşti. Salona gelen kalabalığa rağmen listelere önce 91 Delegenin imza attığı görüldü. Yapılan imza sayımından sonra verilen teklif üzerine Divan heyeti seçimi yapıldı. Divan Heyetinin Başkanlığına Sesob Başkanı Hasan Alişan gelirken katipliklere de Cemal İyem, Ferit Şahin ve Muammer Güneş getirildiler. Genel kurulun açılışını yapan Hasan Alişan kısa bir konuşma yaparak genel kurula katılanlara başarılar dilerken, salonu dolduranlara da teşekkür etti. Gündeme geçildi ve saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte gündemde yer alan yönetimin faaliyet ve denetim raporlarını İsmail Yenice kürsüye gelerek okudu. Daha sonra bu faaliyet ve denetim raporları salonda bulunanlarca el kaldırılarak ibra edildi. Başkan Selahattin Aydın kürsüye gelerek bir teşekkür ve de bir yerde veda konuşması yaptı. Sakaryaspor’un sahip çıkılmadığı günlerden kalabalık ve istekli bir topluluğa geldiğini söyleyen Aydın bu nedenle herkese teşekkür etti.

SIRA ADAYLARDA

Gündemdeki seçim maddesine geçildiğinde Divan Başkanı Hasan Alişan aday listelerini istedi. 4 Aday Liste Divana sunuldu. Önce Osman Himmet Babalıoğlu, sonra Yılmaz Kuzey, üçüncü olarak ta İbrahim Nalbant ve en son olarak ta İsmail Gürses’in listesi divana ulaşırken sırasıyla adayların konuşmasına geçildi.  İlk üç aday yaptıkları konuşmalarda yapacakları transferlerden bahsederken kürsüye son çıkan İsmail Gürses konuşmasının başında kürsüye getirilen bir tomar dosya ile konuşmaya başladı. Eskilerden bugünlere Sakaryaspor’u değerlendiren İsmail Gürses “ üç gün önce adaylığımı açıklarken nerede kalmıştık demiştim. Şimdi buradayım ve bundan sonra Sakaryaspor’un tekrar süper Lige nasıl çıkabileceğinin çalışmalarını yapacağız “ Dedi.

HEYECANLI DAKİKALAR

Genel Kurul salonunu hıncahınç dolduran kalabalık aralarında kimin başkan olabileceğinin kulislerini yapadursunlar, delegeler oy atmaya başlamışlardı bile. Uzun bir aradan sonra önce 91 Olan Delege sayısı oy kullanımında 95’i buldu. Oy kullanımından sonra karar artık  camdan yapılmış oy sandığından çıkacak sonuca bağlıydı. Nitekim oylar sayılmaya başlanıldı. Enteresandır Osman himmet Babalıoğlu’na hiç oy çıkmazken Yılmaz kuzey ve ekibi 6 Oyda kaldı. Buna karşılık önceleri İsmail Gürses ile İbrahim Nalbant uzun süre başa baş gittiler ancak sonlara doğru İsmail Gürses’in oyları arttı ve sonuçta 95 Oydan 2’si geçersiz sayılırken İsmail Gürses Oyların 48’ini, İbrahim Nalbant ise oyların 39’unu aldı. Bu sonuçla Sakaryaspor’un yeni Başkanı İsmail Gürses oldu.

GÜRSES TEŞEKKÜR ETTİ

Seçimi kazanan İsmail Gürses ve ekibi divan kurulunun yanına gelerek sevinçlerini birbirlerini kutlayarak paylaştılar. Yeni Başkan İsmail Gürses kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı ve “ bana güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Sakaryaspor için yeni bir sayfa açılıyor. Öncelikle kongre üyelerine teşekkür eden Gürses “Çok ağır bir sorumluluk aldık. Bunu basın toplantısında da belirtmiştim. Ağır bir yükün altına girdik. Ama biz gül bahçelerinde gezmeyi sevmiyoruz. Dikenli yollarda yürümeyi seviyoruz. İnşallah yolu gül bahçesine çeviririz. Yeni yönetime destek veren herkese teşekkür ediyorum “ dedi.

İsmail Gürses’in yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Alpaslan Gürses, Aydın Derman, Cihan Yıldıran, Coşkun Yılmaz, Erkan Pizrenli, Fatih Aygün, Halit Evin, Hüseyin Aydınlı, Mahmut Mert, Mükerrem Koç, Orhan Şeşen, Rahmi Şengül, Ramazan Sezer, Selçuk Başak, Şerafettin Özgüllü, Yılmaz Dünya, Ahmet Yılmaz, Cumhur Genç, Enes Zengin

İsmail Gürses Sakaryaspor’un yeni başkanı oldu.

Yapılan seçimde 2 geçersiz oy bulunurken alınan oy dağılımı şu şekilde:

İsmail Gürses:

48 İbrahim Nalbant: 39

Yılmaz Kuzey: 6 Osman

Himmet Babalıoğlu: 0

ismail listasi

IMG_7906 IMG_7909 IMG_7964 IMG_7965 kongere sakaryaspor

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!