İlk uyarı

İlk uyarı

Sakaryaspor grubun iddialı kupa moraliyle yüklü takımlarından Afyon ile berabere kaldı. Afyon kaynaklı bilgilerin ilk yarı için değerlendirmesi kötü. İkinci yarı için ise Sakaryasporun ilk yarının silik futbol rüzgârını bir kenara itip, gerçek benliğine kavuştuğu yolunda elimize tutuşturulan futbol notu var. Futbolda olur böyle vakalar. Peşinizde olan bir takımla deplasmanda oynuyorsunuz. Geriden gelip gitmeye yüz tutmuş üç puan içinden bir puanı çekip alıyorsunuz. Biz bu beraberliği gözünü yükseklere dikmiş Sakaryaspor için ilk uyarı atışı olarak görüyoruz. Orhangazi’nindi fiyakalı bir şekilde dörtte dört yaptığını, bu uyarı niteliğindeki beraberliğin içinde ağırlamak gerek.

ZAFERİN İKİ KAFASI

Sakaryaspor Düzyurt engelini ve de Afyon engelini az hasarla kapattı. İki maçtaki dört puanın karşılığında Zaferin iki kafa golü var. Savunmanın göbeğinde bize göre tartışılan isim olan Zafer son iki maçta attığı kafa golleriyle, hücumculara nazire yaparken  ,kazanılan dört puanın içinde ki en önemli Sakaryaspor emekçisi olarak resim verdi.

 

İLGİSİZLİK

Yeni sezonda oyun kurallarında yenilik var ,duydunuz mu? MHK aylardır değişen oyun kuralları ile bilgi aktarıyor. Bizim il dede  Tüf ad işbirliğinde yapılan seminerde İl Eğitimcisi İsmail Demirtaş yeni değişen oyun kurakları ile ilgili slaylar eşliğinde bilgi aktarımında bulunmuş. Bizim ilde çok bilen bir yığın teknik adam olduğundan katılım az olmuş. Bizim ilde maalesef futboldaki gelişime ayak uyduran ,yenilikleri yakın takibe alan çok az spor adamı var. Maçlar başladığı zaman, yeni oyun kuralları ,hakemler tarafından uygulanmaya konduğu anlardaki feryatı figanların seslerini, şimdiden duyar gibi oluyorum.

İL DİSİPLİNDE DEĞİŞECEKMİŞ

Sakaryada değişimin bir numaralı adresi olan Futbol İl temsilcisi Ali Aslan bazı yetkileri tırpanlansa da yerini korudu. ASKf başkanı Yaşar Zımba ile  Medyada çıkan kol kola resimleri hakkında gecen hafta yazdım. Tekrara gerek yok. ASKF bir başka değişim  rüzgarı için düğmeye bastı. Yılların İl Disiplin kurulu Başkanı İlhan Ertemin yerine yeni bir İl Disiplin kurunun oluşturulacağı  haberleri etrafta spor turu atıyor. Olur mu? Valla İl temsilcisi olayında yaşananlardan sonra bu tasarıda rafa kalkarsa şaşırmamak gerek. Yaşar Zımba bu , bir bakarsınız Ertemle de el bebek ,gül bebek olmuş. Neden mi böyle düşünüyorum ? Bizim ASKF Başkanı kol kola resim vermeyi çok seviyor.

YASAK KARDAŞ YASAK

Derince Kupa maçı , seyirci gelemez. Kocaeli Birlikspor Kupa maçı , seyirci gelemez. Ezeli rekabetin keyfini sürmekte yeni Türkiyede rafa kalktı. Oysa  futbol seyredenle güzel. Kocaeli-Sakarya   futbol dostluğu bu gidişle ebediyete kadar yaşanamayacak. İlgili olanlarda çareyi bulmuşlar, İl güvenlik kurulu kararıyla Sakaryasporun Kocaelideki maçlarına Sakaryalı seyirci alınmayacak. Yasaklar ülkesi olduk be derken İstanbuldan gecen hafta derbi öncesi ,  kamuoyunun beklentisine yanıt verebilecek ilk adım atıldı. BJK-GS maçına sarı kırmızılı taraftarlar gelip kendilerine ayrılan yerden maçı izleyebilecekler. İstanbuldaki derbiler için atılan adım  Beklenen , özlem duyulan bu uygulama olarak kayıtlara geçti.  İnşallah yine hırpalanmaz da bu işin devamı tüm ülkeye yayılır.

SEVİMLİ KUPA

Sancaktepe Kupada sevimli bir yürüyüşe imza attı. Dost sohbetinde Sancaktepe Trabzon’a fark atan Alanyadan fark yiyerek elenir dedik ama, gel görkü tersi çıktı. Alanya maçın hakimi olarak üstünlüğüne bir penaltı avantajı taşıdı. Penaltı ve çok kaçıran Alanyaya Sancaktepe bir attı tam attı ve Kupada 3 turu gördü. Bu turu da geçti mi Hikmet sevimin Sancaktepesi Kupada gruplara kalacak. Hem ligte hem de kupada başarı için gönlümüz Sakaryalı Hikmet Sevimden yana ağır basar. Biz Sakaryalı teknik adamları dışarıda başarılı olmasını önemseriz.

AKLIN YOLU BİR

Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses bize göre haklılık payı olan bir pozisyonda bazı yerlere mesaj vermek adına tribün biletlerine yaptığı zammı geri çekti. Kombinelere gösterilen ilgisizlik ,bu şehrin yeri geldiğinde tribünlerde resim vermeye bayılanların ayıbı olarak bir köşeye konulurken, Gürses Başkanın genelde dar gelirli taraftar gruplarının sırtına binen zammı geri çekmesini önemsiyoruz. Sonunda bilet fiyatları taraftarın cebine uygun hale geldi.

JALE AKMAN

Jale Akman Sakarya da Bayan hakemlerin artış gösterdiği yıllarda benim talebemdi. Onun üzerindeki emeğimi ne o in kar eder nede ben gizlerim. Jale Akman   Sakaryadan  İstanbula gitti. Orada ,Metropol kentte Gözlemciliğe başladı. Kısa sürede Hırslı ve inatçı kimliği ile, hakemlikte başaramadığını  İstanbul da Gözlemcilik te başardı. Jale Akman bu süreçte   Bayan Gözlemciler içinde ön plana çıktı. Sonunda Jale Akman gecen yıl başaramadığı Bal ligi Gözlemciliğine bu sene uzandı. İstanbulda bir bayan olarak, Sakaryalı bir eski hakem olarak oralara gelmek Jale Akman başarısı olarak kayıtlara geçmeli. Onun buralara gelmesinde emeği olan biri olarak onun bu başarısından kıyıda köşede payı olan biri olarak mutlu olduğumu ifade etmek isterim.

İHK Yİ VE YANDAŞLARINI KUTLARIM

Sakaryada istenmeyen kurumların başında gelen İHK nin seveni ne kadarda çokmuş. Kuddisi Müftüoğlu MHK sının Sakaryanın başına sardığı Ercan Yıldırım ve ekibi, Yusuf Namoğlu Başkanlığındaki yeni MHK nın onayı eşliğinde yenilenmiş olarak, yine hakemlerin başında kaldılar. İsmail Demirtaş ile Ömer Faruk Yeşil İHK nin yenilenen yüzünün, iki yeni ismi. Bu atama biz bunlarla çalışmak istemiyoruz diyen, bu düşüncesini direk olarak seslendirmese bile, kapı aralarında konuşan ASKF, Futbol İl temsilcisi, TFFHGD Sakarya şubesi yönetiminin yenilgisidir. Bu zaferin isim babaları ise bana göre, Ercan Yıldırımın İHK başkanı olmasına el veren, bu uğurda lobi oluşturan Erkan Engin ve Ö.Faruk Yeşilin zaferidir. Hem ASKF hem Dernek yönetimi bu atamanın içinde ezilen kurumlardır. Bize sormadan kimse bu ilde at oynatamaz diyenlerin yenilgi hikâyesidir bu atama. Demek ki Sakaryada ki diğer lobi faaliyetleri eski cazibesini kaybetmiş. Ben bu atamanın içini bana ait düşüncelerle böyle doldurma gereği hissettim. Hissettikleri mide bana ait sofradan sizinle paylaştım. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Ya nasip bir dahaki hafta diyerek Salı sofrasına burada nokta koyuyorum. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!