Hep birlikte çekin gidin

 

Sakaryaspor’da teknik adam krizi var. Başarısızlık ortada genç teknik adam Deniz Kolgu, tecrübesizliğini yaptığı açıklamalarla da ortaya koyuyor. “Bizi 7. Haftadan sonra görün” diyerek boyundan büyük söz etmişti. Bu sözünün tam olarak altında ezildi. Şimdi Sakarya kamuoyu bu sözün arkasında duramayan ve ezilen teknik adam Deniz Kolgu’ya adeta ateş ediyor, eleştiriyor. Söz ağızdan çıkan ok gibidir. Kimi zaman ok kendini vurur kimi zaman başkalarını. Bu kez ok deniz Kolgu2nun kendisini vurmuştur. Söz veriyorsan, ön görüyorsan ve bu sözlerin arkasında duramayacak pozisyona geliyorsan kendini bitirmişsin demektir. Halen şampiyonluk hayalleri gören ve umut tacirliği yapan Deniz Kolgu’da tıpkı Sakaryaspor kulüp başkanı Selahattin Aydın ve ekibinin yaptığı gibi sadece hayal kurup hedef yüksek gösteriyor. Günü kurtarmak, taraftarın ağzına bal çalmaktan ileri gitmeyen, siyasi cümleler.

*****

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Teknik adam Deniz Kolgu’da konuşuyor icraat sıfır, Başkan Selahattin Aydın ve ekibi de sürekli söz, vaat başka bir şey yok. Söz vermek, söz etmek, iddialı konuşmak sadece rüzgar yapmaktan, hava atmaktan, günü geçiştirmekten öteye gitmiyor. Çünkü sözler siyasetçilerin yaptığı gibi psikolojik etki olarak çıkıyor. Sözün ne öncesi ne sonrası ne altı ne de üstü dolmuyor. Bu tabloya baktığımızda taraftarlar haklı olarak başarısız bir teknik adam olan Deniz Kolgu’yu istifaya davet ediyor ancak hiç bir şey yokmuş gibi “istifa, mistifa” yok diyerek taraftarı, şehri hiçe sayıyor.

*****

Burada başarısız sizce kim ? Takımı kuran yönetim mi? Teknik adamı takımın başına getiren mi?yoksa bunlara yüz veren gerçek yöneticilerin mi? Sakarya Büyükşehir belediye başkanı Zeki Toçoğlu, hiç olmadığı kadar takıma sahip çıkmış, desteklemiş, geçen sezon gibi yine Sakaryaspor için mücadele etse de görevlendirdiği yönetimi bu ağır yükü kaldıramadığı ortada. Geçen sezon denenmişi bir daha denemeye gerek yoktu! Sakaryaspor için harcanan paralar başarısızlık üzerine kurulmuş ve paralar heba olmuştu. Bana göre ve toplumun da beklentisi bu yönde, tamamen sivil bir yönetimin takımın başında olması gerekmektedir. Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Zekji Toçoğlu’nun da aynı bugün ki gibi gelecek yeni yönetime aynı desteği ve isteğini ortaya koyması durumunda Sakaryaspor eski günlerine geri gelecektir.

*****

Bir an önce Selahattin Aydın ve ekibinden, teknik heyetten bu takımın kurtulması gerekmektedir. Başarısız olunmuş ve yapılması gereken en onurlu davranış istifa etmek ve takımın geleceğinin önünü açmaktır. Bu onurlu davranışı yerine getirecek irade var mı yok mu ? bekleyip göreceğiz!..

Kısacası yönetim ve teknik heyet daha çok direnmeden bir an önce el ele istifa edip çekip gitmeli.

Sakaryaspor rant kapısı değil onur kapısıdır…

*********************************************************************************

FORMÜL ORTADA: HALKIN TAKIMINA BAĞIMSIZ YÖNETİM MODELİ OLMALI

Sakaryaspor sahipsiz kalmaz, hiç kimsenin de endişesi olmasın… Sakaryaspor’u en kötü günde sahip çıkan eski kulüp başkanlarından başta Vedat Yaşlıca olmak üzere Yeşil-Siyahlı kulüp için yine taşın altına koyabilecek, hatta gövdelerini koyacak 3-5 cengaver daha çıkar diye düşünüyorum.

Benim düşüncem Vedat Başkana, bu kadar destek ve sabır gösterilseydi, Sakaryaspor’un şuan da PTT 1. Lig’de olabileceği bana göre hayal değildi. Sakaryaspor’un en kötü döneminde her şeyiyle takıma sahip çıkan Vedat Başkan ve yönetimine sözüm ona çok bilen “Sakarya medyasının” bir kısmı başta olmak üzere gereken desteği sağlamayı bırakın sanki takımı o duruma getiren gibi muamele yapıp, sırf çıkarları doğrultusunda kalem oynatmaları da Sakaryaspor’a en ciddi zararı vermişti. Takımı soyup kaçanlara verilen tolerans, hoşgörü Vedat Başkan ve ekibine ne yerel yönetimler tarafından ne de kamuoyu tarafından verilmemişti. Bugüne kadar almayıp, para basan ve Sakaryaspor için cebinden harcayan birkaç başkandan birisi olmasına rağmen kıymetini belli kesimler bilememiş ancak taraftarın neredeyse tamamı, bu gerçek halk adamını bağrına basmış olması da bana göre hata, yanlış yapanlara en büyük tokattı.

Sakaryaspor yönetimi teknik heyetiyle birlikte Sakaryaspor’dan elini ayağını çekmesi ve genel kurul yapılıp Sakaryaspor’u uçurabilecek, şehrin kabul edebileceği, tamamen sivilleşen, siyasi iradenin baskısı altında olmayan bağımsız bir yönetim şablonun oluşması Sakaryaspor’u kurtarabilecek bir formüldür…

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!