Havalı Silahlarda Bir Numarayız

featured

Havalı Silahlarda  Bir Numarayız

Son teknoloji ile donatılmış Atış Poligonunda antrenman yapan sporculardan , hedefe tam isabet.

Atıcılık antrenman çalışmaları, Serdivan’da bulunan Sakarya Spor Salonu Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Elektronik Hedef Sistemli Havalı Atış Poligonunda devam ediyor.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık antrenörleri Bülent Bıçakçı, Erman Yücel ve Semra Yılmaz önderliğinde hedef başına geçen sporcular , en yüksek puanı almak için birbirleriyle yarışıyorlar.

Poligonda Haftanın 6 günü , 10- 13 minikler, 13-16 yıldızlar, 16-20 gençler yaşları arası  22 bayan , 43 erkek , toplam 65 faal sporcu antrenman yapıyor.

Sakarya Atış Poligonu  yıl içerisinde  Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyon müsabakalarına,   Okul Sporları Havalı Silahlar Atıcılık branşında Marmara Bölgesi elemelerine ve Türkiye şampiyonasına,

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Havalı Silahlar Atıcılık branşında Türkiye şampiyonasına,  İl faaliyetleri olarak Marmara Bölgesindeki Bolu, Eskişehir, İstanbul, Bursa illerimizdeki Atıcılık branşını yapan sporcularımıza antrenman ve müsabaka organizasyonlarında hizmet vermektedir.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; Elektronik Hedef Sistemli Havalı Atış Poligonu , Mersin’de 2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunları için kurulan atış poligonundan sonra , Türkiye’nin en büyük elektronik hedef sistemli havalı atış poligonudur.

Ulusal ve uluslararası müsabakalara uygun faz2 onaylı, hedeflerin içinde (mikrofon ile ölçüm sayesinde) 1/10 mm ölçüm hassasiyetine sahip,  25 kulvarlı, 108 koltuklu seyirci kapasitesine sahip, sporcu monitörleri yanında seyirci monitörleri olan ve tüm organizasyonu internet üzerinden canlı yayın verebilen bir poligondur. “ dedi.

Çelikel ,”  En son teknolojiye sahip olan atış poligonumuzda,  hedef başına geçmek ayrı bir heyecan. Atıcılık Sporuna gönül verenleri Sakarya Spor Salonu’muzdaki Atış Poligon Salonuna bekliyoruz “ şeklinde konuştu.

Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü 

Elektronik Hedef Sistemli Havalı Atış Poligonu’nun özellikleri

1-ISSF faz II onayına sahip i megalink elektronik hedefleri ile donatılmış Türkiyenin en modern havalı silah atış poligonu olup, ulusal müsabakaların yanı sıra uluslararası müsabaka ve organizasyonlarda da kullanılabilir .

2-ISSF’in halihazırda geçerli olan bütün 10 mt. disiplinleri için kullanılabilir.

3-Bütün hedefler – 25 hedef – bir arada network (ağ) ortamında, müsabaka için aynı program altında çalışabildiği gibi, antrenman amaçlı bağımsız-ferdi olarak da çalışabilmektedir

4-Sistem “-25°c – +45°c” gibi son derece zorlu hava koşullarında dahi kullanılabilecek teknik ve fiziki özelliklere “standart” olarak sahiptir.

5-Komple sistem : ferdi atış veya çalışma sonuçlarını çıktı olarak verebildiği gibi, müsabaka sonuçlarını da değerlendirme, sıralama ve çıktı alma kabiliyetine sahiptir .

6-Atıcı için kendi önündeki monitörden takip olanağı olduğu gibi seyirci içinde; atıcı üzeri büyük ekrandan (40”=102cm) ve salon içinde büyük perde de video projeksiyondan veya salon dışında da yine büyük ekrandan (42”=106cm) takip ve izleme olanağı sunulmaktadır.

7-Elektronik hedef üzerindeki 4 adet algılayıcı sayesinde , her atışı en yüksek seviyede hassasiyet (1/10mm) ile algılar, değerlendirir ve merkezi kontrol bilgisayarına iletir.

8-Sistem “Mlrange” programı sayesinde atışların sonuçlarını, “Mlres” programı sayesinde atışların sıralamasını ve “Mlvıew” programı sayesinde de atışların yayınlanmasını yapabilmektedir

9-Müsabakalar – istenildiği takdirde – internet üzerinden “canlı” olarak bütün “dünyaya” yayınlanabilmektedir.

10-Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Havalı Silahlar Atış Poligonu ; gerek ISSF faz II onaylı elektronik hedef sistemleri , gerekse a’dan z’ye ISSF kurallarına ve Türkiye  Atıcılık ve Avcılık Federasyonu yönetmelik ve düzenlemelerine uygun altyapısı ve Poligon birimleri ile , yurdumuzun en modern atış poligonu olarak Türk sporuna hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!