Hakemlerin işi zor

featured

Hakemlerin işi zor

Futbolda yeni sezonda sahalarda yeni oyun kuralları değişimleri hem hakemleri hem de spor kamuoyunu çok düşündürecek nitelikte. MHK yeni değişen oyun kurallarını 3-9 Ağustos tarihleri arasındaki seminerde üst klasman hakemlerine işledi. Buna göre 2016-2017 futbol sezonundaki yenilikler şu şekilde oluştu. Başlama vuruşları artık geriye doğru yapılırken can alıcı değişimler şu şekilde oluştu.

  • ceza alanı içinde yapılan bariz gol şansını engelleyen faullerde ( oyuncu topa müdahale niyetindeyse, penaltı ve sarı kart uygulanacak)Önceden bu ihlal penaltı ve kırmızı karttı. Bu kuralın birde istisnası var. Ceza alanı içinde futbolcu topa müdahale etmek istemeyip rakibini çeker ya da iterse eski kural devreye girerek penaltı kararının yansıra kırmızı kart gösterilecek.
  • Bariz gol şansını engelleyen bütün elle oynamalar ceza alanı veya dışını fark etmeksizin kırmızı kartla cezalandırılacak.
  • Ceza alanı dışında yapılan bariz gol şansını önlemeye yönelik faulün disiplin cezası kırmızı kart olacak.
  • Sıcaklık 32 derece üzerindeyse maçın 25 ve 75 dakikalarında 1 er dakika su molası verilecek
  • Penaltıyı atacak oyuncu koşusunu yapıp topa vurmadan duraklarsa penaltı kararı iptal edilecek ve top rakipe endirek SV verilecek
  • Seri penaltı atışlarında iki takımda aynı sayıda oyuncuya sahip olacak seri penaltı atışını atacak oyuncuların isimleri artık hakemlere verilmeyecek
  • Bir oyuncu kırmızı veya 2 sarı kartlık ihlal yaptığında hakem bir avantaj oynatırsa bu oyuncu artık futbolcuya müdahale edemez. Kırmızı kart oyun durduğu an gösterilir. Bu oyuncu oyuna müdahale ederse maç durdurulacak ve oyuncuya kırmızı kart gösterilecek.
  • Futbolcuların kolu ve eli ofsayt için değerlendirmeye alınmaz. Ofsayttan doğan EDSV artık futbolcunun oyuna müdahale ettiği yerden( Artık kendi yarı sahası da olabilir) kullanılacak.
Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!