Haftanın içinden ( Kocaeli ve biz)

featured

 

Gecen hafta n e oldu? Önce bendeniz ölümün eşiğinden döndüm. Allaha şükür yenilecek ekmeğimiz, içeçek suyumuz varmış ki burada sizlerle beraberim.Bu yaşamsal ,benimle ilgili bölümün dışında ,Sakarya  cephesinde  neler konuşuldu? Neler yazıldı çizildi? Bizim gazetede ve de diğer medya organlarında öncelikli haber  yeni Stad la ilgiliydi. Kocaeli bu işe bizden sonra başladı ama onlar açılış için gün sayıyorlar.  Biz niye geciktik, bizde işler neden ağır aksak ( Kaplumbağa misali) yürüyor? Kocaeli de Kocaelispor yönetimi,BŞB  ile Valisiyle ,Siyasiler ,bürokratlar bu konuda el ele yürürken  bu iş bizde Gürses aklıyla maalesef tek elden idare edilmeye çalışıldı.Nasıl mı? Siz eğer ben Sakaryaspor denilince sadece ve sadece Büyükşehir Belediye Başkanını tanırım diyerek sportif yatırımı buraya yıkarsanız , etrafınızda ne  Vali,ne bürokrat nede siyasetin  Ak penceresinin diğer kolları kalır. Tek adam yürüyüşü Sakaryada bazı işlerin çabuklaşmasına engel olur. Stad meselesindeki yavaş işleyişi bu konuda üretilen yönetimsel icraata bağlarsam eğer, Gürses Başkan bana kızmasın.

GÜRSES TEK ADAM ,TEK BAŞKAN

Sakaryasporun Olağanüstü kongresi yapıldı. Divan Vedat Yaşlıca ,Rauf Batuboylu,Erdal Taşkın,İbrahim Müftüoğlu ve hukukçu Burhan Severcan dan oluştu. İkinci kez seçilirken üç adayla çekişen İsmail Gürse sin karşısında bu kez kimse yoktu. İyimi kötümü siz karar verin.  Gürses Başkanın siyaset gönlünü bazen fır döndü gibi olsa da, onun Doğru Yollu olduğunu herkes bilir. Nitekim kurduğu Yeşil Siyah yönetimin ağır toplarıda  bu cenahtandır. Ali Dünya, Beşir Aydın, Bünyamin Müftüoğlu, Cem Gün, Fatih Aygün,Muzaffer Güneş,Serdar Çakman ( Eski FİFA Hakemi) ve gecen  kongrede İbrahim Nalbantın listesinde olan Cevat Ekşi Rüstemlere konaklayacak olan yeni yönetimin yeni isimleri. Ne diyelim Tek adam ,Tek Başkan yönetimi Yeşil Siyah Dünyamıza hayırlı olsun. Kısacası bundan böyle İsmail Gürses istemedikten sonra  onu koltuğundan zor alırlar. Ne diyelim Allah Doğru yoldan ayırmasın.

BURAK MESELESİ

Burak Bekaroğlu için İst. BŞB nin alma isteği üzerine Bursaspor ile Karabük’te eklenmiş. Bu transfer için Sakaryaspora önerilen rakam lar,400 ile 600 bin tl arasındaymış. Burak giderse yerine gelecek arayış için bazı isimler Sakaryaspordan ne istemiş?  400 bin tl. bu hesaba göre bırakın Burak kalsın be. Bu arada yönetim İst BŞB nin bu rakamı 1  Milyona çıkarmasını, artı üstüne H. Altuğu ekleme gayreti içindeyse eğer  buna diyecek sözüm olmaz.

BÜYÜK ARAYIŞ ( Zeki Tocoğlu)

Geçirdiğim  kazanın izleri bedenimi yavaş yavaş terk ederken ,bu süreçte arayanlar kervanına  Büyükşehir Belediye Başkanının da katılması ne yalan söyleyeyim ruhumu okşadı.Sevgili Tocoğlu kaza geçirdiğim günün sabahı hastaneye kadar gitmiş. Birkaç kez telefonla da aramış ama, bu arama hamleleri ,dinlenmek adına benim bilerek telefonumu kapattığım,istirhate çekildiğim ana denk gelmiş. Sonunda geride kalan Cuma günü korumaları aradı. O anda telefonum açık olduğu için onun geçmiş olsun dileklerini dinleme şansım oldu. Başkanım inan aradığına çok sevindim deyince ,Zeki Toçoğlu  de diki ,ağbi sen bizim büyüğümüzsün ,sevdiğim bir ağbimsin deyince ne yalan söyleyeyim duygulandım.  Siyasi çizgimiz arasında uçurum olsa da ,Ben Nazım Aktürk olarak Serdivan Belediye Başkanlığı sürecinde Sıçak,sımsıcak dostluklar kurduğum, bu günlere taşıdığım dostluğumu hep Sıçak tuttuğum  Zeki Toçoğlunu  bir insan olarak çok önemser vede çok severim. Bu nedenle de insan başına bir kaza gelince yanında dostlarının ,sevdiği ,önemsediği kişilerin olduğunu görünce yaşadığı olumsuzlukları çok çabuk atlatma şansı oluyor. Eh arayan kişi birde Büyükşehir Belediye Başkanı sa eğer ..

KOCAMAN  TESBİT

Aykut Kocaman Konyada üç yıl boyunca verdiği hizmetlerin karşılığını Türkiye kupası  ile taçlandırdıktan sonra  yuvasına geri döndü. Konya dan ayrılışında büyük sevgi seli ile ödüllendirilen Kocaman Aykut’a  Medya mensupları sordu,Bundan sonrası için Konyaspora ne gibi öneriniz olur. İyi yönetim, kulupün gelirlerini iyi kullanmak birinci derecede önerim olur. Bu gün ekonomi çok ama çok önemli. Kulüplere gelen paralar az değil,gelene paraları  iyi değerlendiren yönetici modelleri sadece Konya için değil ,her takım için geçerli bir futbol resmi olarak bir kenara konmalı. Aykut Kocamanın bu tespiti doğru tespit olarak Rüstemlere doğru yol almalı diye düşünüyorum.

MİLLİ SEVGİYİDE BİTİRDİLER

Milli takım her gecen gün bizim Milli takımız olmaktan süratle uzaklaşıyor. Siyasetin ayak izleri altında prim yuvası haline gelen Türk Milli takımını çalıştıran kişinin aldığı uçuk rakamda  Milli takım sevgisini  aşağı çekmeye başladı. Son Arda Turan olayı bu sevgisizliğin altına dinamit koydu. Bu gelişmelerden sonra Spor Bakanı çıkıyor Milli takıma sahip çıkın anonsu yapıyor. Mehmet Demiryolu dinliyorum ,Milli Takım sevgisi körelmeye başladı diyerek doğru bir tespiti ekrandan  herkesi düşündürecek şekilde anlattı. Milli Takımı pirim zengini yapan düşünce, Milli takımın geleneksel rengini değiştiren siyasal düşüncede bu işin öncülüğünü yaptığını düşünüyorum. Eskiden oyuncular Milli takıma koşarak gelirken ,şimdilerde gelenler önce primi düşünmeye başladılar. Kısacası Milli sevginin yerini ,olası başarı halinde, verilecek prim aldıysa eğer, orada Milli değerlerin eski yuvasına dönmesini beklemek hayalcilik olur. Arda vasıtasıyla  Milli Takım kariyerini noktalayan futbolcuya da tanık olduk. Hey gidi ülkem hey  evetlerle ne hallere düştün be.

HEP İYİ (Zeki Konak )

Zeki Konak donatımda idare amirliği, Sakarya futbolunda Hakemlik ,Gözlemcilik yapmış renkli bir kişilikti. Yaşadığı sürece Hep iyi tekerlemesiyle anılan Zeki Konak  Sakarya Hakemliğinde ilk Dernek harekatının öncülerinden, ilk Dernek Başkanıdır. Zeki Konak bu gün Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneğinin Sakarya’da meydana çıkışında da önemli rol oynamıştır.  Hakem sevgisi, Yüreğindeki Hakemliğe hizmet aşkı ile , Hep İyi olan ,insanlarla hep iyi ilişkileri olan sevgili Zeki Konak ağbimin aramızdan ayrılışı 26 Haziranda iki yılı geride bırakacak. Ölümünün ikinci yılında onunla çok uzun yıllar ağbi kardeş ilişkisi olan biri olarak ona Allahtan bir kez daha rahmet dilerken yakınlarına ,sevenlerine  sabırlar diliyorum. Yattığın yer güllerle dolsun (HEP İYİ İNSAN ZEKİ KONAK.)

TETİK FERHATIN ARDINDAN

Sakaryanın futbol yüklü yaşam ağacın dan güzel  bir insan kara toprağa düştü.Sakarya futbolu tek kollu kahramanını kaybetti. Tek koluna rağmen Teknik adam tutkusunu yaşamının önünde tutan Ferhat Tetik i günün vebası Kanser aramızdan çekti aldı. Spor dünyasının bilinen renkli  ismi olarak, Amatör futbolun emektarı olarak  hafızalarımıza yerleşen Ferhat Tetik in genç sayılacak yaşta aramızdan ayrılışı ne yalan söyleyeyim onu çok iyi tanıyan biri olarak beni ,derinden sarstı. Amatör futbolumuzun,savalarının ,yakınlarının başı sağ olsun.  Ferhat’ın bana karşı ,herkese karşı bedeninde var olan mütevazi duruşu  futbol topunun gezdiği yerlerde uzun süre konuşulacaktır. Bir kez daha ona Allahtan rahmet, sevenlerine  baş sağlığı diliyorum.

GÖSTERMELİK BİRLİKTELİK (Hakem dünyası )

Birbirlerini yeseler doymayacak gibi olan iki kurumun, bir süreliğine sergilediği yakınlaşmanın kokusu çıkmaya başladı. İHK nin  gizliden, gizliye ,çin gibi yaklaşımlarla kendilerine yakın olan isimleri camia içine doldurma girişimlerinin kokusu kısa sürede ortalığı yayılmaya başlamış. Sakarya hakemliğini medya aracılığı ile spor kamuoyunda hırpalayan, geçmişte yaptığı hatalarla dernek üyeliği düşenleri tekrar Dernek üyesi yapma eğilimi şu sıralar yeni Hakem Derneği çatısı içindeki önemli sorun. Hiçbir zaman yerine konmayan kılıçlar tekrar çekilmese de ,alttan alta ibre oralara kayıyor gibi geldi bana . Dernek yönetimi de  bu oyuna gelmeyince, sanırın sapanca semalarında çıldırma seansları devreye girmiştir. Bu Hakem camiasından ne futbolumuza ,nede Hakemliğe fayda gelir. Birbirlerini sevmeyen bir evin içine kimse zorla başarı yükleyemez. Derneğin bu baskılara karşın üyelik formunu   İHK nin istediği isimlere uzatmamasını  doğru buluyorum. Kimse Özgür Aygün gibi ,Sakarya hakemliğine yapılmamış hizmetleri getiren  birine ,bindiğin dalı kesmesi adına emrivaki yapamaz. Bakın net söylüyorum, günün İHK si giderse, inanın Sakarya hakemliği kısa sürede silkinir ve çıkışa geçer.  Bu konuda ben tarafım, beni sevmeyen, ölümden döndüğüm kaza sonrası bile bana olan kinleri dinmeyenleri, kimse benden sevmemi beklemesin. Hoş onların sevgi sinide istemem. İçinde riya olan içi boş sevgi olsa ne olur ,olmasa ne olur. NOT Ölümden döndüğüm akşam Karaman Yeni Kent devlet hastanesi kapısında beni karşılayan, ilgilenen İsmail Demirtaşı onlar arasından çekip alıyorum. Demirtaş hocada zaten onlardan biri değil. Eğitimci kimliği onu  İHK yapısı içinde zorunlu olarak tutuyor.

ALKIŞLAR ERENLERİN OLSUN

Alt yapıda bir üst turu Erenlerspor U 13 lerde görüp Sakaryanın yüz akı oldu. Zonguldak tan üç galibiyetle ,birde hiç gol yemeden dönen Erenlersporun bu yaş grubu jenerasyonu için geleceğin Sakaryasporu olabileceği yolunda idealar var. Erenlersporun yönetimini ,bu yaş grubunda emeği olan teknik adamları kutlarım.  Umarım yarın ikinci turda Bolu da FB. Bursaspor önünde verecekleri mücadele den umut veren futbol izleri ile çıkarlar. Sakarya olarak son yıllarda alt yapıdaki sessizliğimizi bir üst tura taşıyan Erenlersporun futboldaki ayak izlerinin Bolu da da karşılığını bulmasını umut ediyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!