Gözlem Zımbayı Dinlerken

Gözlem  Zımbayı Dinlerken

ASKF Başkanı Yaşar Zımba ile çok eskilere dayanan bir dostluğum var. Onun siyasi yüzünü, iş hayatını, sportif yüzünü belki de bu şehirde çok iyi bilen bazı kişilerden biriyim. Zımba Başkan iyi bir dinleyicidir.

Safa yattığını falan sanmayın. Herkesi dinler sonunda topladıkları içinden yine kendisi için Amatör futbol için iyisini seçer. Son olarak kafaları allak bullak eden bir seçim zaferine imza atan Yaşar Zımba artık koltuğunda rahat.

Önünde sorun gibi duran  İl temsilciliği proje sinide halletti mi, onun için yeni, sadece kendine ait icraat dönemi devreye girecek.

Herkesin merak ettiği yeni İl temsilcisi konusunda onu dinlerken, bu konuda çok rahat olduğunu gördüm ve de hissettim. İsim vermiyor ama galiba bu koltuk, bir değişim yaşayabilecek. Neyse gelelim Zımba başkanın 2016-2017 Futbol sezonu ile benimle paylaştıklarına. Varan (1)Yıllık Fikstür bu ilde başlı başına sorun. İl temsilcisi ego manyasında olan, onun iki dudağı arasında olan değişimler artık yaşanmayacak.

Bu nedenle de Fikstür ayarlamasını 1 yıllık olarak devreye sokma isteği olan Başkan yaşar Zımba ile beraber kol kola yürürüm. Yıllardır mevcut İl temsilcisinin telefonla senin maçı şu saatte şurada ,sen burada oynayacaksın diyerek etrafa dert anlattığı bir süreç geride kalacaksa ,varsın Yıllık Fikstür devreye girsin. Eski ve de getirisi olmayan eski fikstür anlayışı ilk anlarda takımlara zor gel se de, zamanla her şey yoluna girer.

Bu konuda Yaşar başkan her gecen gün artan Tesis sayısının artmasının arkasına sığınıyor ki bu doğru bir düşünce. Bir zamanlar çok daha zor koşullarda Sinan Panta bu ilde yıllık Fikstür için çırpınmış ama zamanın ASKF başkanına takılmıştı. Demem o ki o gün uygulanmaya sokulabilen yıllık fikstür bu günün şartlarında çok daha rahat devreye girer.

Yeter ki siz buna yatkın bir İl temsilcisi modelini bulun. Koltuğunda çok rahat olan yaşar başkanın ben, taban birlikleri içindeki sorunları da çözecek, bunun için yeni hamleler yapacağını düşünüyorum. Varan (2) Yaşar Başkan daha önce Bala çıkmak veya Süper lige çıkmak adına tek devre oynanan karşılaşmaları, 2015-2016 sezonunda çift devre oynanması adına ortaya atılan kulüp teklifine evet demişti.

2016-2017 Futbol sezonu için bundan geriye adım söz konusu. Bunun ayrıntıları yukarıdaki haberde gizli. Bu olabilecek, çok sıkıntı yaratacak bir durum olmadığı için bu konunun içine fazla ayrıntı sokmadan ASKF kapısından sahalara yayılması beklenen yeniliklerle ilgili düşüncelerime şimdilik nokta koyuyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!