Gözlem Olmadı Kacar efendi

Gözlem   Olmadı Kacar efendi

Yusuf Namoğlu Başkanlığındaki yeni MHK nin tüm yurtta Klasman hakemleri düzeyinde yaptığı seminerlerin Kondisyon bölümünde zayiatın çok fazla olduğu haberleri illere yayıldı. Şimdi ne olacak? Öncelikli olarak bu seminerde koşamayanlar ikinci seminere kadar Türkiye liglerinde maç alamıyacaklar. Bu ayrıntıyı bir kenara koyalım ve yeni Başkanın ağzından çıktığı idda edilen habere gelelim. Yusuf Namağlu Başkanlığındaki MHK kondisiyon testlerinde başarılı olamayanlar için,devre arası seminerinde  klasman düşürme tehtini koşu pistine koymuş. Onlar bu kararlarının peşinde dururlarsa çok Hakemin canı yandı yanacak gibi gözüküyor. Türkiye geneline yayılacak bu uygulama Sakaryayıda sarsacak gibi gözüküyor. Zaten klasmanda Bölgesel hakem dışında  çok zayıf olan Sakaryanın işi bu süreçte diğer illere göre çok daha zor olacak. Böyle bir süreçte kendinden çok şey beklenen, Ulusal hakemlik için aday pozisyonunda olan Hüseyin Kaçarın Kocaelide koşamaması  Sakarya için handikaptır. Kaçar Hüseyin bu pozisyonda koşamamakla kendine güven duyanlar bir kenara ,Sakarya hakemliğinin yükselen değeri olma şansını Kocaelide piste bırakmış olursa eğer , hem kendi ,hemde Sakarya bu işten zararlı çıkar. Hüseyin Kacarı dilimize dolarken ,diğer koşamayan hakemleride unutmuş değiliz. Hüseyin kaçarı koşamayanlar içinde ön plana taşırken onun gelecek adına umut veren olması nedeniyledir.Son bir yılda içerden dışardan hırpalanan ,yeteneksiz İHK ile zor günler yaşayan Sakaryanın klasman hakemleri, bulundukları yere sıkı sıkıya sarılırken, daha yukarılara tırmanmak adına, daha fazla sorumluluk yüklenmek zorundadırlar. Bunun içinde Sakaryanın öncelikli olarak MHK düzeyinde Sakaryayı daha iyi temsil edecek yeni bir İHK ye acilen ihtiyaç vardır.

NEREDE ASKF ?

2016-2017 Futbol sezunu başladı başlayacak ASKF de tık yok. Yeni sezon planlaması nasıl olacak? İl Disiplin kurulu nasıl oluşacak? İl tertip kurulları nasıl oluşacak? Bütün bunlar birb yana ,gidecekmi ,kalacakmı diyerek hakkında papatya falı bakılan Ali Aslan bu sene yine bu işin içinde İl Temsilcisi olarak kalacakmı? Bu sezon planlamasında geçmişten farklı ne olacak? Soru ütüne sorlar ortalıkta çirit atıyor. Bakalım bu soruların yanıtı ne zaman karşılığını bulacak,bekliyoruz sayın Yaşar Zınba. Son bir bilgi 2016-2017 futbol sezonunda lig fikstürleri bir devrelik olacakmış. İyi güzelde bunları kim ayarlayacak be yaşar başkan.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!