Gözlem Hakem İftarının resmi

Gözlem     Hakem İftarının resmi

Güzel bir iftar, güzel bir resim. Eğer içinde samimiyet varsa ,insanların kalbini bilemem. Ben gördüğüme bakıp, gördüğümü değerlendirmeye çalışıyorum. Bu güne kadar çok Hakem iftarına gittim. Geçmişin derinliklerinde kalan iftarlara  değil de, bu gün genç kuşak hakem dünyasından önüme konulan iftara bakıp konuşuyorum. Gecen yıldan beri taraflar arasında esen  ihtiras fırtınası ,istemeden de olsa dinmişe benziyor. Özlenen barışa katkı yapacaksa eğer, Çarşamba günü Serdivanda yaşanan tablonun içinden hakem dünyasının umutlanması gerek. Sevgiye barışa en fazla gereksinim duyduğumuz şu günlerde, iftara ayrı ve de toplu bir grup halinde gel seleler de ,bu yaklaşımında aşılabileceğinin sinyalini aldım. Yemekler  lezzetli, menü zengin, katılım son yılların en fazla hakem ve gözlemcisini taşımış iftara. Unutulanlar veya çağrılı olup ta gelmeyenlerinde çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sizin anlayacağınız eski bir hakem olan Ahmet Öztürkün Serdivanda sorumluluk üstlendiği mekanda son yılların en anlamlı ve de en lezzetli iftarına tanık oldum. Hem mideler bayram yaptı, hem de hakem gönlümüz. Demek ki istenilince oluyormuş. Hakem Hikayesinde Yaşayan efsane A.Kadir Aypekin de yer aldığı iftarın geçmiş yüzü daha iyi donatılırsa, iftarlarda yer alan ,genç kuşak hakemlerin tanımadığı duayen isimler onlara tanıtılırsa, hakem camiasının dünü bu günü ,iyi anlatılırsa ,bana göre Hakem bahçesine ekilen çiçeklerin yeşermesi daha güzel olur. Çicekler sulanırsa, çiçekler sevilirse daha gür ve zinde çıkar. Böyle bir çiçeğin etrafa saçtığı kokuda kalıcı olur. İftarın izleri içersin de İHK ve Dernek Başkanının yan yana resim vermesi , çeşitli nedenlerle çamia dışına itilenlere uzatılan Dernek eli, iftarın içindeki anlamlı izlerdi.

FİLE ÜSTÜ DRAM

Hendekspor Voleybolde Bayanlarda İdris Demirle yıllardır Sakaryanın ismini dışarıya ,file üstüne taşıdı. O günde zorluklar var dı . Bu gün ise zorluklar tavan yaptı. Koskoca Sakarya bir takımı İzmire Türkiye şampiyonasına finallerine gönderemiyorsa, yazıklar olsun bize. Eğer kız oldukları için, onlara bu vefasızlık yapılıyorsa ,bir kere değil  binlerce kez yazıklar olsun size. Makamlarda Hendekli kızların getirdiği kupaları çicekler eşliğinde karşılamak ,makamda boz vermek değildir aslonan,  file üstüne taşınan başarıya kol kanat germektir. Ali İnciyi arıyoruz diyecemde , bu işler onun zamanında da çok önde koşmuyordu. Çin Ali ucundan kıyısından resim veriyordu o kadar. Yazık ki ne yazık. Bu kızlar bir İstanbulda ,bir Ankarada ,bir İzmirde ,bir Eskişehirde olacaklar ki sormayın gitsin. Burada kız sporuna tarzan belediyeler olduğu müddetçe, bundan fazlası olmaz. Nerede Sakaryayı Sporun Başkenti yapacağım diyen Sayın Toçoğlu? Neyse ak düşüncelerin egemen olduğu yerde olur bunlar diyerek kapatalım bu Hendek dosyasını. Yıllardır yazıyorum çiziyorum ,bu kafalarla bu şehirde kız sporuna yatırım olmaz. Yatırım ne zaman mı olur? Bunlar giderse vallahide olur, billahi de. Olur mu ,olmaz mı Bir deneyin isterseniz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!