Gözlem Deneme ( Beş)

Gözlem  Deneme ( Beş)

Sakaryaspor beşinci hazırlık ( Deneme ) maçını TFF 3 ligden Çatalca ile oynadı. Bu takımın en ünlüsü teknik sorumlusu BJK li Kadir. Kadro yapısı Sakaryasporun bu gün ki kadrosunla hiçbir alanda futbol dansı edemeyecek kadar sıradan bir takım önünde Termalde ilk yarıda göze hoş gelen bir futbol oynadık. İkinci yarıda farklı isimler sahaya salındıkça Takımın futbol lezzeti azalmaya başladı ve futbol seyri sıkıntı vermeye başladı. Yeni pahalı transfer Ferhat ikinci yarıda bu görüntü içeresinde yer aldı. İyi futbolcu olduğuna, bu takıma önemli katkı yapacağından kuşkumuz yokta, biz onu daha derli toplu bir Sakaryaspor içinde görüp onun hakkındaki futbol notunu beynimize yerleştirmek isteriz.

Termaldeki Futbol günlüğünün içinde Teknik Sorumlu İsmail Cambazın Rüstemlerde Filistin temsilcisi önünde sahaya sürdüğü oyun anlayışını bu güne de uyarladığını gördük. O gün ki kadrodan hafif sakatlıkları olduğunu öğrendiğimiz ,Filistin ekibi önünde etkili oynadıklarına tanık olduğumuz A.Kadir ile Enes yoktu.

Buna rağmen oyun anlayışından bir sapma yoktu. Hacı Muratın attığı gol günün alkışını alırken, Talha’nın takımı ayağa kaldıran ,takımı yönlendiren adam olarak sahne ye çıkması günün futbol lezzeti içinde yer aldı. Öyle görülüyor ki yeni Sakaryasporda Talha bundan böyle orta sahanın patronu olurken ,tecrübeli Hacı Murat forvet arkası oyuncu olarak görev yapacak. Hacı Murata futbolu nasıl oynayacağını öğretecek değiliz. Onun futbol kimliğinin içinde neler olduğunu biliyoruz. Ama biz yine de futbol yorgunu bedenini sahada daha diri tutması adına, ayağına aldığı topları fazla ayağında tutmamasını ,topu en yakın alana servis etmesi,  onun oynadığı oyunu daha faydalı hale getirir diye düşünüyoruz. Çünkü bu gün ki Hacı Muratın fiziki gücü topla çok fazla dans etmeye uygun değil. Termal notlarına Canberkle devam edelim. Rüstemlerde savunmanın solunda oynayan Canberk ,Termalde sol önde oynadı.  Valla bize göre iyide oynadı. Yeni sezonda biz kadro içinde Canberki sık sık sahada göreceğimizi düşünüyorum. Özetle Sakaryasporda İsmail Canbazın cebi ilk on bir adına ,oyun gurgusu adına bayağı yol almış gibi gözüküyor. Ama ben yine de bu takımın forvet hattında iyi bir forvetin, forvet derken gol bölgelerinde etkili, adına golcü bu oyuncu diyebileceğimiz bir transferi  son hazırlık döneminin yaşanacağı Topuk yaylasında takımla buluşmasını beklediğimi ,Termaldeki son deneme maçının ardından Teknik kadronun vede çok para harcamaya başlayan yönetimin önüne koymak isterim. Sonuç olarak bu ligin üstünde bir takım ünvanını kısa sürede futbol çevrelerine salan Sakaryaspor da yeni sezonda oyun anlayışında, sahaya sürülecek on bir konusunda ,kulübede kimlerin olacağını konusunda bayağı yol aldığını belirtmek gerek.

Bakalım lig öncesi son hazırlık virajı olan Topuk yaylasında nelere tanık olacağız. Bu aşamada ben teknik heyetin artık kafasındaki, on bire  ,ve de onlara eşlik edecek isimler üzerinde daha fazla durmasını beklediğimi ,buradan deklare etmek isterim. Bu güne kadar teknik kadro futbolcular üzerindeki tüm denemelere oyun formatı atmış durumda. Artık gelinen noktayı daha iyi test edip lige daha hazır halde buluşma günleri kapıya dayandı. Bu günden sonra atılacak adımları benim baktığım yerden ben böyle görüyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!