Gözlem Deneme (3)

Gözlem  Deneme (3)

Bu takımın bu seneki yapısı gecen yıla göre daha iyi dediğimiz Yeşil Siyahlı ekipte özel günler vede transfer hamleleri hız kesmeden devam ediyor.

İsmail Başkan uzun süredir peşinden koştuğu gecen yıl  Trabzon 1461 forması giyen Trabzonsporun gurbetçi  orta saha oyuncusunu allem etti kallem etti Sakaryaya gelmeyen ikna etti. Transferde bu hareketli saatler yaşanırken Sakaryaspor üçüncü Özel maçını Bolu Abant ta İzmir Tire 1922 ile oynadı. İsmail Canbazın sakatlığı bulunan hakanın yerine Ufuka ilk onbirde şan verdiği özel günün ilk yarısında sergilenen özel oyun kurgusu içinden çıkan, saçma sapan hatalar,

düşündürücü futbol gelişmesi olarak geride kaldı. Bu güne gelene kadar methiyeler düzdüğümüz  takımın en hazır bölgesi yakıştırması yaptığımız savunma bloğu öyle saçma sapan özel gollere geçit verdiler ki sormayın gitsin. Derslik bir yenilgi , ders çıkartmasını bilenler için. Baskıcı rakip oyun anlayışına çözüm üretemeyen ,savunmadan ileriye iyi çıkamayan ,kanatları yine arızalı olan Sakaryaspor için kenar yönetimin önüne bu yenilgi düzeltilmesi gereken çok şey koymuştur diye düşünüyoruz.

Bir musubet ,bin nasihatten iyidir diyerek bu özel yenilgiyi tekrar önümüze koyup defalarca seyretmek gerek. Özellikle erken futbol methiyesi uzattığımız, Ozan-Fikret-Burak –Aytac ve Ahmetten oluşan defans hattı  yayıncı kuruluştan bu maçın kasetini isteyerek Özel Tire yenilgini dikkatlice izlemeliler. Futbol oyunu bir bütün olarak ele alınsa da bu özel yenilgiyi daha dikkatlice izlemesi gereken hattın Savunma bloğu olduğunu düşünüyorum. Altı üstü özel bir yenilgi olsa da lig öncesi yaşanan eksikleri dest etmek adına ,oyuncu grubunun getirisini götürüsünü daha iyi test etmek adına,görmesini bilen ,gördükleri işindeki eksik halkaları iyi test etme becerisi olanlar için  bu yenilgiden çıkarılacak olan çok  futbol dersi vardır.

Biz bu yenilgiye erken uyarı ateşi deyip ardından gelecek başka özel günlere odaklanalım. Sonuçta şu sıralar gideni geleni olan bir Sakaryaspor izliyoruz.  Son gelen Ferhat umarım yetersiz görülen orta saha bloğuna beklenen futbol zenginliğini beraberinde getirmiştir. Sonuçta bu transferde kasadan yüklüce bir miktarı dışarıya taşımıştır diye düşünüp Ferhata daha fazla sorumluluk yükleyerek bu gün ki özel notlara nokta koyuyoruz. .

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!