Gözlem Benim Yarim Gelişinden bellidir

Gözlem   Benim Yarim Gelişinden bellidir

Bizim kültürümüzde şöyle bir tekerleme vardır,  Benim yârim Gelişinden bellidir. Yeni Sakaryaspor sahaya çıkarken kadro dizaynına baktım, benim yârim gelişinden bellidir misali bir saptama yaptım. Dedim ki bu takım Adliye maçının kadrosu olursa şaşırmam.

Ancak böyle bir düşünceyi futbol gönlüme monte ederken  içine de  iki çekincemi hemen koydum .kenarda tutulan Murat Hocaoğlu ile Burak Bekaroğlunun akıbetine ne olacak ? Çünkü İsmail çanbaz her ikisini de ilk onbirde yer vermemişti. Onlar sonradan devreye girdiler. Tekirdağ önünde son zamanlarda Milli Stober Burak bekaroğlundan vazgeçip, savunmanın göbeğinde Zafer-Aytac ikilisine şans veren teknik kadro Tekirdağ önünde bu alışkanlığını devam ettirdi.

Sanırım Adliye önünde de bu ikili ilk tercih olacak.  İlk yarıda sırıtan A.Kadirin yerine Murat Hocaoğlunun girmesi sonrası, oyun gurgusuda değişti. Enes sağ kanata, forvet arkası oyun kurucu görevi üstlenen Talha sol kanata geçip, yerini Murat Hacıoğluna verince, veya şöyle diyelim, teknik kadro Murat Hocaoğluna göre  oyun formatını değiştirince, Sakaryasporun oyun anlamında verimide arttı. Demekki ikinci yarıdaki Sakaryaspor ilkine göre daha iyi bir Sakaryaspor dersek fazla abartmış olmayız.  Bu Sakaryaspor iyi Sakaryaspor .Bu Murat Hacıoğluda bu servise dayalı oyun aklıyla daha faydalı. Onunla beraber ilk yarıda olmayan kale önü zenginliği, ikinci yarı vizyona girdi. Sanırım Adliye maçında ikinci yarıdaki oyun formatı İsmail Canbazın gönlünüde fetetmiştir.

Özel maçın içinden elimizin altında kalan bazı özel notlara bir göz atarsak ,Canberk  formayı kapmış. Burun kıvırılarak kadroda tutulan Bu çocuktaki futbol çıkışı bu sezon daha fazla davan yapacak diye düşünüyorum. Son transfer Ferhat Yazgan oynadığı ile bizden geçer not aldı. Gürses başkanın ileriye dönük oyuncu transferi  içinde, bu kardeş iyi bir tercih. Bitmedi A.Kadirin Tekirdağ maçında oynadığı ile işi zor. Enes Ata bana göre gelecekte  futbol piyasasını sallar. Keşke bu çocuğun tabusu bizde olsaydı diyerek bu özel maçı daha fazla göklere çıkartmadan bu kadarla tatında bırakıyorum. Ancak şu bir gerçek gol bölgesinde Hakandan daha etkili, adı gerçekten golcü olan birini bulursam ,valla ben bu oyuncuyu transfer bitmeden kıyar paraya  takıma  kazandırırdımda ,benim param yokki. Bunu parası olanlar,bunu yedi yıllık proje ile yola çıkanlar yapacak veye düşünecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!