GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİN YARINLARIDIR

featured

GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİN YARINLARIDIR

Suat Güven

Milli Halterci ve Halter Hakemi

Benim gözümde sporda Altyapı çok önemli. Lakin Türk sporuna baktığımızda Türk sporunda altyapıya verilen bir önem görememekteyim. Gelin Türk Sporunun Göz bebeği olan futbolla başlayalım anlatmaya.

 

Günümüzde artık bir sektör halini almış futbolda kulüplerimiz tarafından yabancı futbolculara ödenen paralar milyon dolarları bulmakta ve kulüp yöneticilerimizin yaptığı finansal hatalar sonucunda kulüplerimiz iflasın eşiğine kadar gitmektedir. Kulüplerimizin altyapıdan yetiştirerek ve yıldızlar çıkarak ve yeni yıldız adaylarını futbol dünyasına sunarak hem maddi sıkıntılardan kurtulacağını hem spor dünyasında söz sahibi olacağını hem de Türk sporunun bu ülkenin gençleri evlatları sayesinde kalkınacağını düşünüyorum.

 

Bu  durumu kısaca açıklarsak bir evin temelini sağlam atmazsak o ev yıkılacaktır Türk sporunun temelini oluşturacak olanlarda bu ülkenin sağlam iradeli gençleri ve evlatlarıdır Bugün futbol milli takımımızda genellikle alt yapısını Almanya da almış gurbetçi oyuncularımız yer almakta onlarda Türkiye’ yi yurt dışında temsil eden futbolcularımız olarak gururumuz ve onurumuz olmakta fakat artık Beşiktaş’ımız Galatasaray’ımız ve Fenerbahçe Trabzonspor diğer Anadolu takımlarımız kendi yerli ve milli futbolcularımızı yetiştirerek dünya futbol kamuoyu ve bu ülkenin yarınlarına sunmak zorunda ben inanıyorum ki bu ülkede nice Arda Turan’lar Tuncay ve Metin Ali Feyyaz’lar var.

 

Devletimiz başlattığı TOHM ( Türkiye Olimpiyat Sporcu Hazırlama Merkezleri ) neticesinde bu günün gençlerini yarına hazırlamakta Bu atılım sayesinde de bu geleceğe yapılan yatırımın meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum Ulu Önderimiz Atatürk ün dediği gibi bu ülkenin kalkınması başarısı bu ülkenin gençleri sayesinde olacaktır

 

Gençlerimiz bu ülkenin yarınlarıdır Büyük Başarılar Kıymetli Anaların Yetiştirdiği saygın evlatlar Sayesinde Gelecektir. Bu Vesile ile ülkemizde bir spor kültürünün oluşması ve yarınlara yapılan yatırımların artması umuduyla diyerek yazımı sonlandırmak istiyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!