“Galibiyetlerle hedeflerimiz yükseldi”

featured

“Galibiyetlerle hedeflerimiz yükseldi”

Basın toplantısında konuşan Altuğ, “Elde ettiğimiz galibiyetlerle hedeflerimizi daha üst noktalara çekiyoruz. Taraftarımız desteğini esirgemesin” derken Koç Ernak ise “Sakarya basketbol için ideal bir şehir. Sadece profesyonel takıma değil altyapıya da dönük çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. Kaptan Önen, kısa bir süre sonra daha iyi bir takım olacaklarını belirtti.

 

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü Başkanı Akgün Altuğ, Antrenör Selçuk Ernak ve takım kaptanları Tufan Önen ile Lazeric Jones basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda takımla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

 

Hedefi yükseltebiliriz

Başkan Akgün Altuğ, “Bu hafta önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Deplasmanda Anadolu Efes ile oynayacağız. Geçtiğimiz hafta rakibimiz olabilecek bir takım olan Banvit’le oynadık. Banvit, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin köklü ekiplerinden olan biri. İyi bir oyunun sonunda bu takıma karşı galip gelmesini bildik. Hocama ve takımımıza teşekkür ediyorum. İlk yarı için önümüzde daha 6 maç var. Hedefimizin ne olduğunu sizlere anlatmıştık. Bu ligde yeniyiz amacımız sadece bu ligde sürekli olmak ve ligde kalmak. Elde etmiş olduğumuz galibiyetler ve hocamızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hedefimizi biraz daha yükseltme ihtimali olduğunu biliyoruz” diye belirtti.

 

Sakarya basketbol potansiyeli güçlü olan bir şehir

Altuğ, “Büyükşehir Basketbol Takımına bildiğiniz gibi en önemli desteği Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu sağlıyor. Ona huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca takımın yapılanmasında çok büyük destekleri olan Cavit abime, hocama ve oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz hedefimizi belirledik fakat bu hedefler başarı geldikçe tazeleniyor. Sakarya basketbol potansiyeli güçlü olan bir şehir. Bizler de basketbolu sürdürmek, kalıcı hale getirmek istiyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki bir sezon ardından geriye düşmek, düşüşe geçmek bizim için iyi olmaz. Bu nedenle yapmamız gereken sürekliliği sağlamak. Burada tabi ki en önemli görev taraftarımıza düşüyor. Kendilerinden bize her zaman destek olmalarını rica ediyoruz. Desteklerini esirgemesinler. Bu konuda Sakarya’da ki STK’lardan, yöneticilerimizden ve iş dünyamızdan her zaman takımımızın yanında olmalarını bekliyoruz. Büyükşehir Basketbol takımı Sakarya şehrinin takımıdır. Ona sahip çıkacak olan da Sakarya şehridir. El ele verirsek, gücümüzü birleştirirsek basketbolu Sakarya’da kalıcı hale getirip yeni başarılar elde edilmesini sağlayabiliriz. Önümüzde çok önemli maçlar var. İnşallah bu süreçleri başarı ile atlatıp bu güzel şehre yakışan sonuçları elde eder, taraftarımızın yüzünü güldürürüz.” ifadelerini kullandı.

 

Yeni hedeflere yürüyeceğiz

Koç Selçuk Ernak, Bu ligde mücadele etmek gerçekten çok zor. Biz burada kalıcı olmak, bu işi sürdürebilmek için zor bir yola çıktık. Sadece A takım değil altyapısı ile de ilgileniyoruz. Çok genç bir takımız. Farklı çevrelerden çok güzel destekler alıyoruz. Bu pozitif destek oyuncularımız üzerinde de çok güzel etki uyandırıyor. Mücadele seviyesi bakımından çok iyi ve saygınlık yaratmış bir takımız. Başka takımlarda çıkış yapması beklenen oyuncular bizim ile birlikte kendilerinden bahsedilir haline geldiler. Gelecek sezonlarla ilgili planlarımızı yaptık. Sağlıklı bir sezon geçirip, bu iskeletin üzerine yapacağımız katkılarla geleceğe dönük yeni hedeflere doğru yürüyeceğimize inanıyoruz.  9 maçta 5 galibiyet kazandık. Türkiye kupasında son 8’e kalan şansımız bulunuyor. İlk senede böyle bir hedefe odaklanmak çok büyük bir başarı. Elde ettiğimiz bu galibiyetlerin böyle bir önemi var. Takım olarak motivasyonumuz çok iyi. Bütün maçları kazanmak istiyoruz. Darüşşafaka, TOFAŞ ve Beşiktaş maçlarında kazanabilecek duruma gelmiştik. Bazen gücümüz yetmiyor ama hiçbir zaman mücadeleyi elden bırakmıyoruz. Bunun bize olumlu bir yansıması var. Sonuna kadar mücadele ettik diyerek bununla mutlu olacak insanlar da değiliz. Neticede kazanmak istiyoruz” dedi.

 

Sporcularımla gurur duydum

Ernak“Banvit’te 10 yıl görev yaptım. Banvit’te başladığımız yerle bıraktığımız yer arasında çok büyük fark var. Eurocup’ta üçüncü olduk, final oynadık. Geçen hafta Banvit karşısında duygulandığımı söyleyebilirim. 10-11 yaşlarında annelerinden, babalarından emanet aldığımız çocuklarımız şimdi bize karşı mücadele verdiler. Kendi takımları adına en iyi oyunu ortaya koyan oyuncu oldular. Çok gururlandım” diye konuştu

 

Daha iyi bir takım olacağız

Tufan Önen, “9 haftada aldığımız 5 galibiyet var. Aslında bu 5 galibiyet 7 galibiyette olabilirdi. Son anda kaybettiğimiz maçlar var. Ligin başındayız. Telafi edebilir durumda olduğumuzdan hiç şüphem yok. Takım olarak eksiklerimizin farkındayız, yapamadığımız şeyleri biliyoruz. Hocamızla antrenmanlarda eksiklerimiz üzerine çalışıyoruz. Bu sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum. Sakarya Büyükşehir olarak kısa bir süre sonra daha iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum. Buradan taraftarlarımıza şu sözü verebiliriz: “Herkes yakında daha iyi bir Sakarya izleyecek.”

 

Performansım artacak

Lazeric Jones, “Kaptanımızın da söylediği gibi takım olarak iyi bir hava yakaladık. Her geçen gün eksiklerimizi giderip çok daha iyi bir noktaya doğru ilerliyoruz. Türkiye Basketbol Süper Lig’i kolay bir lig değil. Çok iyi takımlar var. Ama bizimde bazı avantajlarımız var. Örneğin çok iyi bir taraftar gurubuna sahibiz ve şuna inanıyoruz ki bizim taraftarımız daha iyi şeyleri hak ediyor. Taraftarlarımız bize çok iyi enerji veriyor, her maç bizi destekliyor. Desteklerine devam etsinler. Her maç daha iyi oynuyoruz. Bu süreçte bende kendi performansımı geliştirmeye çalışıyorum.”

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!