Galibiyet Güzel Ama…

featured

Galibiyet Güzel Ama…

Bitmeyen Sakarya stadının sayesinde ikinci iç saha maçını da deplasmanda oynamak zorunda kalan hem de ta Avrupa yakasına olimpiyat stadına kadar sürgün gibi gitmek zorunda kalan sakaryasporumuz tüm zorluklara rağmen üç puanı çıkarmasını tecrübesi sayesiyle başardı.

Geçen hafta Ankara deplasmanında adeta terörist muamelesi gören taraftarlarımız takımına küsmeyip onca yolu kat edip maça gelmeleri takdire edilecek bir hareketti.  Maçın sonuna kadar takımlarını desteklemeleri ve hiç susmamaları puanda etkisi büyüktü.

Maça gelince gole kadar hiçbir varlığımız yoktu. Tam tersine rakibimizin bir direkten dönmek üzere tam dört hücum girişimi vardı. Biz ise ilk şutumuzu 44 dakikada Beykan’la bulduk desem maçın ilk yarısının özetini yapmış oluruz. Çünkü ne oynadığımız pek belli olmuyordu. Tabii ki Osman hoca soyunma odasında belli bir kalıpla oynayın demiş ama gelin görün ki, saha içinde ne yaptığını bilmeyen oyuncu topluluğu vardı.

Buradan Beykan’da bir iki söz laf etmek istiyorum. Kalitenden hiç kuşkumuz yok ama futbol kolektif ve takım arkadaşlarıyla ve yüreklice oynanır. O kadar kendini yere bıraktı ilk yarı tam dört pozisyonda hücuma çıkarken faul alayım diye kendini dört defa yere bırakarak takımının hücuma çıkmasını ve kontra yemesini sağladı. Bence bu gibi işler tevazul edeceğini tamamıyla futbol oynamaya çalışsa çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Birde âcizane bir gözlemimi söyleyeceğim girdiğimiz tüm ikili mücadeleleri kaybettik acaba sezon başı hazırlıkları iyi olmadı mı yoksa transferle zamanında gelmeyip tam çalışmaları yapamadıklarından mıdır bunu zaman gösterecek.

Biz yine de zamana bırakıp Osman Hocamıza ve futbolcularımıza biraz zaman verelim. Bu teknik ekip ve bu futbolcu arkadaşlarımızın sayesinde geçen sene mutlu sona ulaşmıştık. Fakat şu anda oynadığımız futbol ve verdiğimiz mücadele bize şampiyonluk için kesinlikle yeterli değil bunun da bilincinde olmak lazım.

Fakat alakasız kart görüp takımını saha içinde eksik bırakan her futbolcu bilsin ki arkadaşlarının emeğine ve terine ihanet ediyor demektir. Onun için profesyonel olan ve bu işten ekmek yiyen herkes işini düzgün yapacak.

Bu arada kaleci Ercüment’i canı gönülden kutlarım. Kurtardığı penaltı ve kritik kurtarışlarıyla Sakaryaspor’u olacak bir kaosun eşiğinden aldı.

Bu hafta Bal ligi temsilcilerimizde ilk sınavlarına çıkacaklar. İlk hafta Adapazarıspor –Karasuspor derbisi var centilmence geçmesini temenni eder. Hak edenin kazanmasını canı gönülden dilerim. Tüm Bal ligi takımlarımıza Başta Karasuspor olmak üzere futbol şanslarının yanlarında olması dileğiyle. Başarılı bir sezon diliyorum. Haftaya buluşmak üzere Kalın sağlıcakla

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!