FUTBOLDA CİNSEL İSTİSMARLA MÜCADELE

featured

FUTBOLDA CİNSEL İSTİSMARLA MÜCADELE

İngiltere,  yaklaşık 2 haftadır altyapılardaki futbolcuların cinsel istismar olayıyla çalkalanıyor. Eski futbolcular uğradıkları tacizleri itiraf ederek, radikal değişiklerini gündeme getirdi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in de yaklaşık 3 yıldır futbolda cinsel istismarla mücadele ettiği ortaya çıktı. Terim, bu konunun hakem kararları kadar tartışılmadığını belirtirken ellerinde somut deliller olduğunu belirtiyor. İnsanların konuşmaya korktuğunu belirten Terim, “Ama herkesin evladı olabilir. Biz bu yola baş koyduk” diyor.

EN AZ ZARARLA ÇÖZDÜK

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Spor da Esenlik ve Çocuk Koruma Birimi’ni kuran ilk federasyon olduklarını hatırlatan Terim, şunları söyledi: “Hiçbir galibiyet, hiçbir başarı bir çocuğun hayatını karartacak, mutsuzluğuna sebep olacak bir istismarı haklı gösteremez. Birçok ihbar aldık, birçok vaka yakaladık. Çocuklara en az zarar verecek şekilde çözme yoluna gittik ve gitmekteyiz. Bu iş meyilli tüm antrenör, idareci ve yöneticileri takip edip sistemin dışına almaya kararlıyız. Tüm çocuklarımızı koruma altına alacağız. Senden bir halt olmaz denen çocuklar da, dövülen çocuklar da, takım arkadaşları tarafından cezalandırılanlar da, cinsel tacize ve hatta tecavüze uğrayanlar da hedef kitlemiz.”

İLK KIVILCIMI HOCALAR ÇAKTI

UEFA A ve B lisans kurslarına  çocukların korunmasına ilişkin ders de konulunca katılımcı antrenörlerden ihbarlar gelmeye başladı.  ‘Esenlik ve Çocuk Koruma Program’ birimi de kurulunca artık insanların başvuracağı bir merci oluştu ve çocuklarla velilerden de ihbarlar gelmeye başladı. TFF, bu konudaki vakalarda duruma göre emniyete, yargıya yönlendirmelerde bulunuyor.

DÜNYADAN NE AZ NE FAZLA

‘ESENLİK ve Çocuk Koruma Program’ından sorumlu uzman Gülhan Şişman,  “Futbolda cinsel istismar sorunu amatörden Süper Lig kulüplerine kadar her aşamada eşit oranlarda var. Bizim çalışmamızdan sonra özellikle Süper Lig kulüpleri büyük bir işbirliği yaptı. Dünyayla kıyaslarsak, vakalar ne çok fazla ne de çok az. Dünyada cinsel istismarla mücadele 10 yıl önce başladı. Bizse bu birimi 8 ay önce kurduk” dedi.

fatih-terim

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!