Futbol ile hakem.

featured

Futbol ile hakem.

Futbol sevgimiz aslında bir ayrılık mektubuna benzer. Eski sevdalara yazılan şiirler gibi. İşte o şiirlere benzeyen bir maç izledim geçtiğimiz hafta sonu. Beylikdüzü Gürpınar Stadında ki bu maça, tek sevdam Karasuspor için gitmiştim.

Ev sahibi Beylikdüzüspor’un hakeme yönelik baskısını, daha ilk dakikadan itibaren açıkça gördüm. Rakip takımın başkanından tutunda, ne kadar yönetici varsa hakemin üzerine, tıpkı o eski aşk şiirlerine hiç benzemeyen küfür kafir ve ağza alınmayacak Sinkaflı kelimeler ile yüklendiler.

Maçın Ağrı Bölgesi hakemi Muhammet Sevim, işte bu baskıdan öyle etkilendi ki, ikinci devre düdüklerin sesi değişti. Hakem kardeşimiz, her pozisyonda “Ah” diye bağırıp yere yığılan rakip takım oyuncusunun lehine çaldı düdüklerini.

Bu da yetmezmiş gibi peş peşe sarı kartlarına başvurdu. Hal böyle olunca da Karasuspor’lu futbolcular bir hayli tedirgin oldular. Bu tedirginlik saha içinde kendini iyice göstermeye başladı. Zaten bu deplasman maçına dört eksik ile giden Karasuspor, bu baskının üzerine bir de hakemin kararlanın tedirginliğini yaşayınca olan oldu.

Ne diyelim, maalesef futbolda var bu tip olaylar. Orta hakem Muhammet Sevim’in sevimsiz yönetimi sonunda da Beylikdüzüspor 4-1 kazandı.

Bu maça, iki kırmızı kart cezalısı ve iki sakat futbolcudan yoksun gittik. Ruhi ve Kaan İskender’in kart cezalısı olmaları, defansta Volkan ile forvet oyuncusu Server’in sakatlığı başımıza büyük bela oldu. Bu isimlerin eksikliğini futbol adına çok hissettik ancak bu durum tabii ki mazeret değil.

Onlar yoksa, kulüben kaliteli olacak. Oyuna giren yedeklerin yeri gelecek maçı takımının lehine çevirecek. Üzülerek söylüyorum ki Karasuspor’da bu yok. Hal böyle olunca da, mağlubiyet kaçınılmaz hale geliyor.

Maçın orta hakeminin hakkını yememek lazım. Bu mağlubiyette katkısı oldu elbette.

Bu arada tamam mağlup olmasına olduk ta, maç dönüşünde yaşanan ilginçliklere ne demeli?

İlginç olduğu kadarda, bana göre hiç olmaması gereken bir olay yaşadık. Başkan Hasan Özkan ve yardımcı Antrenör Fikri Yılmaz ile birlikte yaşadığımız bu krizin sebebi yemekti.

Tüm deplasman dönüş yolculuklarında takım olarak yolda yemek molası verilir. Bu kez de aynısı olmuş ama tek fark var. Bu kez takımın başında Antrenör olarak Mehmet Ali Honca vardı.

Hocamız takımı lüks bir restorana götürüp, normal de 500 Lira gelen hesabın 1700 Liralara yükselmesine sebep olunca ortalık karıştı.

Sevgili Başkan Hasan Özkan da haklı olarak çıldırdı. Çünkü zaten kıt kanaat yürüyen bir takımın Başkanı olan Hasan Özkan, sonuna kadar haklıydı.

İşte bu haklılığın sonucunda da ister-istemez bir gerginlik yaşandı. Bu gerginlik te hiç ummadığımız bir şekilde ayrılık getirdi. Şimdilik şoktayım. Başka yorum yapamayacağım. Şen ve esen kalın.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!