En değerli oyuncu Büyükşehir’de

featured

En değerli oyuncu Büyükşehir’de

Yönetim Kurulu’nun oluşmasının ardından kısa süre içerisinde üst üste 4 yerli oyuncuyu kadrosuna kattığını açıklayan Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, son olarak Union Olimpija forması giyen Sırp oyuncu Nikola Jankovic’i  kadrosuna katarak ilk yabancı transferini gerçekleştirdi.

 

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü gelecek sezon yer alacağı Tahincioğlu Süper Lig için transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kulüpten yapılan açıklamalada, “Kadromuza kattığımız 4 yerli oyuncunun ardından ilk yabancı transferimizi Sırp oyuncu Nikola Jankovic’i kadromuza katarak gerçekleştirdik. Uzun forvet pozisyonunda görev yapan 1994 doğumlu 2.03 metre uzunluğundaki Jankovic, son olarak Slovenya ekiplerinden Union Olimpija forması giymişti. Olimpija forması altında Slovenya Ligi’nde 29 maça çıkan Jankovic, 27 dakika, 13 sayı, 5 ribaund, 1 asist ve 1,6 top çalma ortalamaları ile oynamış ve Slovenya Ligi’nin en iyi savunma takımına seçilmişti. Geçtiğimiz sezon Adriyatik Ligi’nde de boy gösteren Jankovic burada 25 maç, 28 dakika, 17 sayı, 7 ribaund, 1 asist ve 1 top çalma ortalamalarıyla mücadele ederek Adriyatik Ligi’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçilmişti. Jankovic Eurocup’ta ise 7 maç, 25 dakika, 10 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ortalamaları ile oynamıştı. Yeni oyuncumuza takımımıza hoş geldin diyor, yeşil siyah forma altında başarılı bir sezon diliyoruz” denildi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!