Emine Selda Kırdemir Şampiyon oldu

featured

Emine Selda Kırdemir Şampiyon oldu

Çoklu Branşlar serisi KOMPLE-ATLET’in ilk ayağı İstanbul Aslı Çakır Spor Salonunda tamamlandı. U16 grubu dahil olmak üzere 55 sporcunun bitirdiği ilk ayakta büyüklere katılım eksik kalsa da, altyapıdaki hareketlilik umut verdi.

Ciddi Çekilme:  Yarışmaların ilk etabında en ciddi çekişme genç kadınlar kategorisinde yaşandı. Yıldızlarda Türkiye salon rekorunun sahibi Emine Selda Kırdemir, 2968 puan topladığı ilk etapta Buket Katya Orhonsayın’ı 36 puan farkla geçti. Yüksek atlamada farkı açan Selda, 3 dakikanın üzerinde zayıf bir 800 metre koşsa da Buket’i geçip ilk ayaktan galip ayrıldı. İzmirli Buket, 2:34.65’lik en iyi 800’ünü koştu ama aldığı 636 puan lideri yakalamasına yetmedi. Dört hafta önce salonda 3000 puanı geçen Bursalı yetenek Melek Zübeyde Şahinoğlu ise iyi bir 60 engelli yarışıyla açılışı yaptı, ancak gülle ve 800 metrede istediğini alamadı. Melek, ilk ayağı belirlenen 2850’lik baraj puanını altında (2766 puan) noktaladı.

Hedefte Avrupa var :    ​Çoklu Branşlar serisi KOMPLE-ATLET’in ilk ayağı İstanbul Aslı Çakır Spor Salonunda tamamlandı.Sakarya’lı Atlet Emine Selda Kırdemir 60 metre engelli, yüksek atlama, gülle atma , uzun atlama ve 800 metreden oluşan parkurda tüm rakiplerini geride bırarak şampiyon oldu. 2015 yılındaki şampiyonada topladığı 3272 puanla Türkiye rekorunu elinde bulunduran Emine Selda Kırdemir’in Hedefinde bu yıl yapılacak Avrupa Şampiyonası var

Genç erkeklerde Müslüm Değirmenci 3945 puan toplarken, Vanlı iki rakibinin önünde birinci ayağın galibi oldu. Yıldız erkeklerin birinciliği ise 3816 puanla Serhat Bulut’a gitti. Üç yarışmadan oluşan U16 mücadelesi triatlona erkeklerde 11, kızlarda 19 sporcu katıldı. Erkekler yarışmasının birincisi 2170 puanla Berke Akçam, kızlarda yarışmasının birincisi ise 1829 puan toplayan Samsun’dan Gülse Beyza Usta oldu.

KOMPLE-ATLET’in ikinci ayağı 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde Ataköy’de yapılacak. Etaplarda kazanılan puanların toplamıyla oluşan klasmanın galipleri ise Mart ayının ilk günü Türkiye Çoklu Branşlar Şampiyonası’nda belirlenecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!