Ekşili Tek liste

featured

Ekşili Tek liste

Sakaryasporda yeni yönetim belli oldu. İbrahim Şahinin yolun başında çark etmesinin üzerinden, mevcut Başkan İsmail Gürses’in ne yapacağına karşın hesap kitap yapılan kongrede Divana sadece Cevat Ekşinin verdiği liste gitti. Böyle olunca da Sakaryasporun yeni Başkanı Karasulu İşadamı Cevat Ekşi oldu. Hayırlı olsun. Sırtlarına aldıkları Yeşil Siyah yük çok ağır. Umarım bu ağırlık onların iştahını çabuk tüketmez. Onlara tavsiyem olsun, gecen yılın yanlışlarının kitapçığını önünüze koyun doğruları çabuk bulursunuz. Genç ve dinamik bir yönetim kadrosu. Umarım bu gençlik rüzgarı onları yanlışa sürüklemez. Gelenlere hoş geldiniz derken ,gidenlerin yanlışı çok olsa da sonuçta Sakaryaspora hizmet adına bu yanlışları  yaptılar. Onlara da teşekkür ederek biz bakalım yeni sürecin içinden çıkacak olanlara

ŞAHİN YOK HÜKMÜNDEDİR

Sakaryaspor kongreleri öncesi gazete sayfalarında ismi çıkan İbrahim Şahin  yine son anda çark etmiş. Ona kızamıyorum , onu ciddi buluta onunla yola çıkanlara kızıyorum. Bu kardeş resmen Sakaryaspor üzerinden isim yapmaya çalışıyor ama  ,bunu içinde Sakaryaspora hizmet sevdası ile yanıp tutuşan İbrahim Nalbant ile ekibinin  bir türlü göremiyor  olmasına üzülüyorum. Ben bu kardeşin reklam sever kimliğini çok önceden gören biri olarak İbrahim Şahin undan böyle bu şehir için, benim için yok hükmündedir.

KORUKIRA İNANIRIM

Sakaryasporda Başkanlık defteri kapanacak olan İsmail Gürsesin giderayak yaptığı açıklamaların içinde hedef olan Teknik sorumlu Engin Koru kırın verdiği yanıtta ben Koru kırdan yana oy kullanırım. Gürses  eğer doğru , eğer Gürses verdiği sözlerin arkasında dursaydı biz bu gün burada farklı futbol hikayesi anlatırdık. Başarısızlıkta Engin Korıkırın da beceriksizliği vardır ama ,o bu işte yalnız değil. Gürses yönetimi sergilediği güvensiz tutumla Sakaryasporun ha olan bir yılının en büyük günahkarıdır. Mümkünse İsmail Gürsesin Sakarya spordaki yöneticilik döneminin futbol sayfası bir daha açılmamak adına kapansın.

ALT YAPI HOCALARI KADROLU OLMUŞLAR

Sakaryasporun alt yapısından kaliteli futbolcu ürünü çıkmasa da, iktidara yakın olan çalıştırıcılar Taşaron kadrodan, asalet kapısına demir atmışlar. İktidara yakın durdunmu , başarılıymışsın ,değilmişsin buna bakan kim. Günün iktidarında her alanda Liyakat askıya alınmış. Bu yüzdende alt yapıda popiliteleri olmayan , futbol piyasasında karşılığı olmayan ,siyasi yandaşlıktan ötürü kendilerini kurtarmaları çok doğal. Bu nedenle de alt yapıdan üst yapıya oyuncu aktarımı olmamasını garipsememek lazım. Kaliteli, ürün için ,kaliteli yemek yapacak aşçı lazım. Bu da bu gün için Sakaryaspor alt yapısında yok

KONUKLARIN YÜKSELİŞİ

Ercan Konuklar izim ilin A Prof. diplomalı genç teknik adamlarından. Bir ara onun bazı farkındalıklarını içeren haberini yapmıştım. Konuklar Ercan durduğu yerde durmuyor. Antrenman Bilimi Yüksek lisansını tarihleri arasında Rivada 2 periyot Atletik Performans uzmanlığı ( Kondisyoner) belgesini de cebine koydu. Bu kursu bitirenler düne kadar  Süper ligte ,TFF 1 liginde görev yapıyorlardı. Şimdi bunun sınırları TFF 2 ligine kadar uzadı. Kendini yenileyen  ,günümüz futbolunda şart olan unvanları birer birer cebine koyan genç Konukları kutlarız. Şimdilerde o yurt dıiına ,Kırgızistan’a gitme hazırlığı içinde olduğunu baba konuklardan öğrendik. Başarılar sevgili Ercan.

HARBİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

Harbişspor Erenlerden sonra alt yapı yaş gruplarında bir üst turu gördü. Bir proje ürünü takım olma özelliği ile U 17 lerde Sakaryayı temsilen elde ettiği başarı , Proje ayağının ilk başarısı olarak tescillense de, bu takımın her şeyi olan, gerektiğinde şöför, gerektiğinde malzemeci ,gerektiğinde sarı siyah sevdasını futbol topunun gezdiği alana saf tertemiz duygularıyla koyan ,futbolun hizmet aşığı kervanında var olan İbrahim Makineni yede,  bu başarının içinden pay uzatmak gerek. Harbişspor Bartında Sakarya finalinde Demirsporu yenerek , başarıya hasret Sakarya futboluna il başarı halkası ikram etmiştir. Nasıl ki U 15 lerde Sakarya’nın ismini bir üst tura yazan Erenlerspora övgü dolu sözlerle katkı vermiş sek, Harbişi de artından getirdiği ikinci tur başarı için alkış göndermekten gocunmayız. Biz Harbişten bu işi bura dan da yukarıya taşımalarını bekliyoruz.

SAHİLDE İFTAR

Karasu benim için son yıllarda Sakaryadan daha çok iç içe olduğum bir ilce oldu. Böyle olunca da gelişmeye aday ,geleceğin sanayide istihdam sağlamak adına marka olmaya aday bu kıyı İlçesinde her ramazan iftar yaptığım bir mekan var. Her yıl İlyas Çakır vasıtasıyla içli dışlı olduğum , Sahil Ekmek fırının çalışanlarının herkese açık iftar sofralarında iftar yapmak ,orucumu burada açmak ende alışkanlık yaptı. Bu sene birde Karasunun Ülkücü geleneğin sağlam kalesi olan Recep Ali Küçük bize evinin kapılarını açtı. O süreci aldım , yaşanan bir etkinlik eşliğinde buradaki köşeme taşıdım. Sahil Karadenizli dostlar , yazdıklarımı okuyup önüme sitem sitem notu kondular. Haklılar valla yıllardır sofralarını enimle paylaşanlar, dururken bir akşamın içindeki iftar lezzetini yazıp çizerken Sahil Karadenizli dostları ,insanlara laf çakma zenginliği olan Muhittin Çakırın espri dünyasından fışkıran bu sitemini de kaleme almak gerekirdi. Geçte olsa aldım onların şahsıma gösterdikleri alicenaplıklarını benim klasikleşmiş Salı Soframa koydum. Bir dahaki ramazanda en yine ,bir aksilik olmazsa  Sahil Karadeniz fırınının lezzetinden ir şey kaybetmeyen ,iftarların da olmak isterim. Ya nasip bir  dahaki Ramazana.

İKİ İFTTAR RESMİ

Geride kalan Ramazanda Hakemlerin verdikleri iftara davetli olmama rağmen gidemedim değil ,,gitmedim. Aynı akşam Erkan Sezginin Sakarya’ya yakışır türden hizmete sunduğu tesislerinde sporun iki koldan nabzını tutan bir iftar vardı. Birinci şıkkın içinde  Sakaryasporu İsmail Gürses’ten alıp ciddi ciddi yönetmeye talip olanların ben başkan olacağım diyerek yola çıkan Cevat Ekşi ile yola çıkanların resimlerini üç aşağı beş yukarı gördüm. Birde son yıllarda Antalya’daki Vetaranlar turnuvasına gidip te ,içsel sorunlar yaşayanların atacakları yeni adımları yerinde takip etme şansım oldu. Bu işin içini dışını iyi bilmediğimden, bu konuda çok şeylerin farkındalığını tespit edemedim. Ancak görülen o ki Serdar Uysalla gidilen yolda bir takım sapmalar yaşanmaya fazlasıyla aday. Yani sizin anlayacağınız Sakarya bundan böyle Antalyada ismi çok konuşulan Veteranlar Turnuvasında iki ayrı takımla olacaklar. Gelelim Hakem iftarına . Reisoğlunda İftarda genel Başkan Apturahman Arıcı , çağrılı olmalarına rağmen İftara gelmeyen , Deneği seçime taşıyıp Sakaryada her şeye egemen olmaya talip olan İHK nin gelmediği iftarda,  Genel Başkan Apturahman Arıcı zehir zemberek açıklamalarda bulunmuş. Arıcı siz atamayla gelenler ( İHK Yİ kastediyor),seçilmişlerin işine burnunuzu sokmayın, siz işinize bakın. Kısacası Sakaryada İHK nin aslı astarın olmayan ithamlarla Derneği ateş hattına atma eylemi kabul görmedi. Bundan sonra olacakların içinden İHK dışlanması çıkarsa bu benim için sürpriz olmaz. Efendim bu Haftalıkta  benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!