Durakladık!

featured

Durakladık!

Futbol, seyri ve heyecanı yüksek bir spor dalı. Kazanmak ta var, kaybetmekte. Bazen sevinerek, bazen de üzülerek şoku yaşıyorsun. Tıpkı 1 Nisan Cumartesi olduğu gibi. Sanki 1 Nisan şakasıydı. Karasu Sentetik Sahada Karasu Güvenspor ile Karasuspor arasındaki Play-Off maçında kimin kime Nisan bir şakası yaptığı belli değildi. Kuzey derbisi olarak görülen bu maç 1-1 bitti ama bence her iki takım da kaybetti. Bir başka deyimle hangi takım kime çalıştı o da belli değil.

Aslında olan oldu, yaşanan yaşandı. Kimse tribünlerde ki taraftara kızmasın. Hatta hakkı da yok. Onlar renklerine gönül verdiği takımları desteklediler. Peki ya saha içinde mücadele eden futbolcular yada teknik heyet kimi desteklediler? Kimi destekledikleri belli olmayan bir futbol anlayışı içindeydiler. Demek ki iki kuzey hatta deyim yerindeyse iki kardeşi aynı mücadele içinde görmek bana göre rekabet değildir. Hazımsızlık göstermek çok yersiz.

Ne diyeyim bu beraberliği hazmetmekten başka çare yok. İyi yada kötü, kaybeden iki Karasu takımı oldu. Diyeceğim ki iyi olan kazanmalıydı ama maalesef mücadele eden ev sahibi Karasu Güvenspor’du. Beceriksiz olan ise Karasuspor. Şöyle esaslıca bakarsak, her iki takım da ev sahibiydi ama maalesef kazanan bu haftalık Adapazarıspor ile Kocaalispor oluverdi.

Bu skor tabiri caizse Karasuspor antrenörü Behçet Durak’ın durakladığı anlamına da geliyordu. Maalesef hem Karasuspor, hem de Behçet durakladı. Neyse, henüz Play-Off’ta tam bir kopukluk yaşanmış değil. Dördüncü hafta sonunda ligin yeni lideri Kocaalispor oldu. Yarın oynayacağımız maç, tam anlamı ile Karasuspor’un kaderini belirleyecek. Tabii ki Karasuspor-Kocaalispor maçından bahsediyorum. Benim kanaatimce galip gelenin çok büyük bir avantaj sağlayacağı bir maç olacak. Her iki takımımız da geçmişte Bölgesel Amatör Lig (BAL) deneyimi yaşadı. Kısacası maçı lehine çeviren takım tekrar arzu ettiği BAL’a yüzde 70 oranında yaklaşmış olur.

1 Nisan Cumartesi günü oynanan maçlarda Kocaalispor evinde Play-Off’un flaş takımı Arifiye Kalaycıspor’u 1-0 yenerken, Adapazarıspor ise deplasmanda As Akyazıspor’u 3-2 mağlup etti. Bu iki takım puanlarını 7 yaparken, Karasu Güvenspor ile Karasuspor, 1-1 berabere kalarak avantaj kaybettiler. Bu da demek oluyor ki, henüz ligde afaki bir puan farkı yok. Geride kalan 6 haftalık periyotta lige ağırlığını koyan takım hangisi olursa olsun mutlu sona ulaşır. Benim naçizane favorim ise şimdilik Kocaalispor gözüküyor. Gönül elbet Karasuspor’u istiyor ama Play-Off’ta oynadığı futbol açıkçası beni şaşırtıyor. İnşallah en kısa sürede toparlanır da yine tribünlere seyir zevki veren bir futbol ile sezon bitiminde hak ettiği yerde olur.

2 Nisan Pazar günü Sakarya Atatürk Stadında dokuzda dokuz yapan bir Sakaryaspor izledik. Osman Özdemir ve futbolcularını yürekten kutluyorum. Kolay değil 9 maç oynayacaksın ve hepsinde hemen hemen her maçta farklı galibiyet alacaksın. Hani ‘Osman hocanın elinde sihirli değnek mi var da bu süper seriyi yakaladık?’  diye soracağım ama cevabını bulmak zor.

Osman hoca işinin ehli, deneyimli bir usta. Bilgi ve birikimi, en önemlisi de liglerin acemisi olmaması bu başarının sırrı. Futbolcuları arasında ayrım yapmadan, çalışanın ve hak edenin forma giyeceğini göstermesi, bu başarıyı beraberinde getiriyor. Hatta kadro dışı bırakılıp ta tekrar takıma kazandırdıklarının eserleri de küçümsenemez. Dokuz maçta 9 galibiyet almak, iddia ediyorum birçok takımın harcı değil. Şampiyonluğu son dakikaya kadar kovalayacağız ama olmasa bile Play-Off öncesi rakiplerimize net mesajı vermiş bulunuyoruz. 9 maçlık seri, bence çok iyi bir mesaj oldu. Rakiplerimizin korkulu rüyası olduğumuzdan ve hak ettiğimiz şampiyonluğu elde ederek eski prestijli günlerimize yeniden döneceğimizden eminim. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!