Dört köşe

featured

Dört köşe

Sakaryaspor  bu güne kadar içerde dışarıda görmediği bir skoru sahasında gördü. Elaziz Belediye maçının futbol öyküsünün içinde   geleceğe yönelik olumlu hamleler, daha belir kin olarak futbol takımının içine sinmiş. Oynayan lar ,sonra dan girenler  Yeşil siyahlı ekibin futbol düşüncesine  katkı veriyor. İlk yarıda yenildiğimiz bir takımdan rovanşı farklı almak oynayanlar için ,teknik kadro için ,seyredenler için mutluluk veren bir futbol anısı olarak geride kaldı. Dört farklı galibiyetin içindeki futbol gerceklerini dün okurlarımın önüne koydum. Bu ne denle de futbolda biten maçın içinden çıkan olumlu hamleşi, olumsuzlukları test etmek, test ettik den sonrada Darıca maçının planlarını yapmak için kollar sıvanmalı. Sakaryasporda gördüğümüz veya gördüğümüzü sandığımız gelişim sürecini test etmek için  Darıca maçı önümüzde duruyor.  Siz neymişiniz be ağbi demek adına ben şahsen Darıca maçına kilitlendim.

ÇOK ŞEY GÖRMÜŞLER

Elazi,z Belediye maçı sonrası dört farklı galibiyetin izleri maç sonu seyreden analizlerinde mutluluk kokuyordu. Kimine göre Afyon maçında üçü ararken giden bir puanın önemini, kimileride bundan sonraki olası futbol senoryolarını   kendi aralarında dillendiriyorlardı. Bir seyredenin tespitleri var ki bana çok hoş geldi. Bakın ne diyor bu kardeş.Bu gün koskoca sezonda görmediklerimi gördüm. Kaleci hatasından kazandığımız gol, Farklı kazanmak , çok iyi bir hakem seyretmek,hakeme ayakkabı fırlattığı için kırmızı kart gören oyuncu ,Serdarın çok uzaklardan attığı jeneriklere gecebileçek  gol. Daha ne görelimki  dedi ve gitti. Özetle dostlar öyle veya böyle rakip ikinci yarı on kişide kalsa Sakaryasporun kazanma iştahı ,oynadığı oyunun  iyi olduğunu unutmamak gerek.

ÖZÇELİK FATİH

Elaziz Belediye önünde elde edilen dört farklı galibiyetin içine özel bir isim katarsak eğer ben oyumu Fatih Özçelikten yana kullanırım. Fatihin performansının yükselişinde Talhayada bir demet çiçek uzatmak gerek. Bu ikiliye birde Canberk eklenince Fatihin soldan bindirmeleri  takıma penaltı kazandırdı ,gol kazandırdı. Çok çalışan golü çok arayan Fatihe gol ikramı onun vuruşunu koltuk altından kaçıran Elaziz kalecisinden geldi. Futbol bu taçlanmak diye ben buna derim.

İNDİRİM HİKAYESİ

Sakaryasporda Osman Özdemirle esen yeni TFF 2 lig umut rüzgârının içindeki gelişmelere alkış tutarken bir ayrıntıyı es geçmişiz. Talhanın takıma dönüşünün içinde Osman Özdemir’in yansıra transfer alacaklarında indirime gitmesinin ayak izleri varmış. Ferhat niye yok diye merak etmiştik. Gecen hafta içinde gazetelere düşen haberlerden bunu da öğrendik. Ferhat ilk aşamada indirime gitmeyince kadro içinde kendine yer açılmamış. Ferhat olayı sonradan tatlıya bağlandı. Nasılmı? Tatbiki oda alacaklarından indirime gitmiş. İki futbolcununda indirime gitmesi sonrası takım içindeki futbol gücünün artmasına positif katkı yapacağına adım gibi eminim.Talhada bunu gördük. Ferhatta takım içinde forma bulsun ,onunda Talha gibi Yeşil Siyahlı formanın lig çıkışına katkı vereceğini düşünüyorum.  Osman Özdemir gibi deneyimli bir teknik adam önderliğinde ,bu çocuklar bir yana ,kadro içi rekabet  Sakaryasporun hedef koşusundaki artıları yükseltecektir. Bu gidiş onu gösteriyor. Bu yükseliş onu işaret ediyor.

ÖZGÜR İNGİLİZCE

MHK klasmana Yeni teklif edilecek Hakemler için çok önemli bir kriteri olmazsa olmaz diyerek önlerine koymuş. İngilizcesi olmayan ,İngilizceyi iyi düzeyde konuşmayan hakemlere Klasamna kapıları kapalı olacak. Bu konuda Sakarya da İHK ,bu konuda Özgür Aygün Başkanlığındaki TFFHGD Sakarya Şubesi yönetimi ne yapıyor? Dernekler bu günler için vardır. Özgür Başkana  buradan seslenmek isterim, bu konuda kalıcı atak yapmak adına Dernek eliyle Hakemlere dernek lokalinde haftanın belirli günlerinde İngilizce kursu verilebilir. Hadi Bakalım Özgür Başkan top sende.  NOT  duyduk ki Özgür Başkan bu konuda adımları atmış. Eh olması gerekeni yaptı.  Eh artık hakemlikte ilerlemek adına iddalı olanlara kalmış. Hadi bakalım kolay gelsin. Halk Eğitime müracaat edilerek İngilizce kursu için Hakemlere bir kez daha olumlu hizmet eli uzatan Özgür Aygün Başkanlığındaki Hakem Derneği yönetimini kutlarım.

ÖĞRETMENLİK ÖLMEMİŞ

Karasu Limandere karı koca iki Beden Eğitimi Öğretmenin ayaklarından sorunu olan kız öğrencisine bir oyun esnasında uzatılan sevgi dolu ,şevket dolu Öğretmen yüreğinin talebesini sırtına alarak onu ,diğer arkadaşları beraber koşturması anında çekilen resim Türkiyeye yayılmış. Ne güze. Öğretmenlik  Türkiyede ölmeye yüz tutarken ,imam düşüncesinin zorla okullara dayatılmaya çalışıldığı bir ortamda ,bir Öğretmenin  bir Beden Eğitimi dersinde koşamayan talebesini alıp sırtında arkadaşlarıyla beraber taşıması ,dersi o sırtındayken yapması ,Cumhuriyet değerlerine bağlı biri olarak beni, o  Öğretmen adına  duygulandırdı. İsmini vermeyeyim. Zaten bütün gazetelere yansıdı. İsimler önemli değil ortaya konulan insani yaklaşım ,öğretmen yüreğindeki sorumluluk sevgisidir ,aslonan. Bu resimdeki Eğitimcilerin artmasıdır. Sevgili Öğretmenim seni gözlerinden öpüyorum. İyiki varsınız. Yüreği insan ,yüreği vatan sevgisi ile dolu sizin gibi Öğretmenler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti ileleb et yaşayacaktır.

TOSUNCUK NEZİHİ

Nezihi Tosuncuk Ambute futbol takımının gel hocam bizimle beraber ol çağrısına koşarak gelmiş. Yüreğinde Yeşil Siyah ve Sarı lacivert renkler birlikte attığına inandığımız Sakarya sevdalısı Nezihinin bu isteğe koşarak yanıt vermesi, Nezihi Tosuncukun Sakarya sevdası ile kol kola gelmesi bizce sürpriz değil. Onun yüreğindeki Sakarya aşkını sönmeyen bir kor ateş gibidir. Gelin bu işi benim yaşadığım bir anı ile noktalayalım. Devir Tuncer tepe devri, Devir Nejdet Nişin teknik adamlık devri. Akşam haberleri Spor müdürü olduğum dönem Sakaryaspor bugün ki Süper lige çıkma mücadelesi veriyor. Coşkunların ,Yenalların, Eminlerin ,Kaleci Fuatların, Bahrilerin ,Tunaların  Sakaryaspor forması giydiği dönem. Sakaryaspor iyi gidiyor, şampiyonluk şarkıları tribünleri sarmış. Ara transfer dönemi Nezihinin Sakaryaspora transferi gazetelerde yazılıyor, çiziliyor. Nejdet Nişe bu işin aslını soruyorum, Nazımçığım Dere geçerken at değiştirilirmi yanıtını önüme koyuyor. Çok değil bir hafta sonra Nezihi Sakaryasporda. Hoppala bu ne be diyerek idmana gidiyorum ve bu gelişmeyi Nejdet niş hocaya soruyorum. O yine sakin sakin şöyle diyor, Nazımcığım  at kaliteliyse ben ne yapayım.

KAPAR-YILDIRIM ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ

Karasu Yalıspor Taaaaaaaaaaaaa Yeşilyurt’ta ki maçtan beri Hakemlere karşı Ozan Zımba nedeniyle takıntısı vardı. Bu süreçte Başkan Apdullah Kaparın o gün ki heyecan atmosferi içinde sarf ettiği ,yakışıksız sözler nedeniyle Sakarya İHK Başkanı Ercan Yıldırım ile Yalıspor mahkemelik olmuşlardı. Geçtiğimiz günlerde taraflar Hakem Derneğinde bir araya gelerek birbirlerini karşılıklı dinlemişler. Sonuçta futbolun içindeki sevgi, futbolun içinde olması gereken dostluk kazanmış.  İnsanların birbirini dinleyerek ,birbirleri hakkında karara vermesi gerekir. Futbolun içinde olmazsa olmaz olanların yangına körükle gitmek yerine ,daha sağduyulu davranması gerektiğine iyi bir örnektir bu gelişme. Ben bu konuda geçte olsa doğruyu bulan İHK Başkanı Ercan Yıldırımı,  bize karşı davranışlarından dolayı  Hakem camiası adına Ercan Yıldırıma teşekkür ederim diyen Karasu Yalıspor Başkanı Apdullah Kaparı  kutlarım. Umarım bu güne gelinen tartışmalardan taraflar ders çıkarmışlardır.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!