Çok güzel işler

featured

Çok güzel işler

Güzellikler vardır anlata anlata bitiremezsin hayatında. Anılarında hep güzel olarak kalır ve tutunursun kötü gitse bile yaşamın cilvesi üzerinde o anılara. Sonra dersin ki “çok güzeldi o anılar.” Şimdi bu satırları okuduktan sonra ne anlatmak istediğimi merak ettiğiniz biliyorum ama yok yok yazının devamı öyle değil.

Ben 35 yıllık bir spor kulübümüzün yeni kongresinden ve yeni yönetiminden bahsetmek istiyorum. Yıllardır gerek 2nci Amatör Lig, gerekse 1nci Amatör Lig olsun adından sıkça bahsettirdi. Sadece kulübüyle değil, düzenlediği futbol turnuvasıyla da Kuzey Bölgesinin gururu oldu.

Evet bir dönem yetiştirdiği birçok yıldızla da ilimiz futboluna damga vuran Limandere’den bahsetmek istiyorum bugün.

Limandere Beldespor, 25 Ocak Çarşamba günkü kongresinde, daha bir iki yıl önce formasını terlettiği birkaç futbolcu kardeşimizin sahip çıkmasıyla “yola devam”

dedi. Bu eski futbolcuların yanı sıra Karasu/Limandere Mahallesinin genç iş adamlarından Mücahit Kutlu da görevden kaçmadı ve kulüp başkanlığı koltuğuna oturdu.

Hemen “ne var bunda?” demeyin. Gençlerin internet kafelerinden, kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için yapılan her oluşumu alkışlamak gerekmez mi? İşte bu yeni oluşumda, böyle bir proje.

Ben kendilerini dinledim ve inandım. Hayata geçirmek istediklerini başarabileceklerini düşünüyorum. Elbette yönetimlerinde sadece gençler yok. Yıllardır Sakarya futboluna hizmet eden Recep Erbaş, Dursun Ali Kutlu ve Erol Ataç ile İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç ta bu yeni oluşumun içinde. İşte bende böyle bir birlikteliğin başarıyı getireceğinden eminim. Projelerinden en önemlisi, yok olan futbol sahasının yerine, günün şartlarına uygun ve antrenman yapabilecekleri bir tesis.

Her yaş grubunda, alt yapı olarak hazırlanıp, geleceğin ahlaklı sporcularını yetiştirmek öncelikli hedeflerden biri. Tam bu noktada, yani yetiştirilecek futbolcuların istihdamı konusunda, Turkcell Süper Ligde bulunan Başakşehir ve Osmanlıspor ile olan ilişkilerin kullanılacağı belirtildi. Bu iki dev kulüpten maddi manevi destek alınacağı da vurgulayan yöneticiler, geleceğin Limaderespor’unu inşa etmek için çok çalışacaklarını ifade ettiler.

Her sezon başında çevreden ekonomik yardım istemek yerine, kendi kendini amorti eden, sürekli gelir sahibi olan bir Limanderespor oluşturmak için yola çıkan bu yönetim, bence söylediğini yapacak güçte.

Kendi kendine yeten bir kulüp olmak hayal değil. Sadece Sakarya’ya değil, ülke futboluna damga vuracak bir futbol takımı hedeflediklerini söyleyen çiçeği burnunda başkan Mücahit Kutlu ile yönetimine, bu güzel yolda başarılı olmalarını temenni ediyorum.

Gelelim Sakaryaspor’a; Ligin ikinci devresine sancılı giren efsane Sakaryaspor’umuzun, Trabzon’dan üç puan ile dönmesi hepimizi sevindirdi. Düzyurt karşısında alınan üç puan muhakkak ki çok sevindirici. Skora sevindiğimiz kadar, bir basamak yükselmenin de hafifletici bir serinliği var ancak bu kısa sürmeli. Çünkü bu hafta lider Afjet Afyonspor’u ağırlayacağız.

Düzyurt zaferine birde Afyon galibiyetini eklersek değmeyin keyfimize. Hem böylece gelecek günler için büyük bir hava da yakalamış oluruz. İşte o zaman Tatangaların da her maçta hatırlattığı o büyük geceyi beklemeye başlarız. Anlı, Şanlı bir efsanenin sezon sonunda hedeflenen Şampiyonluğuna şahitlik etmekten başka ne isterim ki? Ülkemizde yaşadığımız şu buhranlı günlerde, tek tesellimiz şampiyonluk olur. Şen ve esen kalın.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!