Büyükşehir Tofaş’a mağlup oldu

Büyükşehir Tofaş’a mağlup oldu

Büyükşehir Basketbol Kulübü, Tahincioğlu BSL’nin 19. haftasında karşılaştığı Tofaş’a 84-79’luk skorla mağlup oldu.

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 19. haftasında Tofaş ile karşı karşıya geldi. Tofaş Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Moustapha Fall, Tufan Önen, Can Korkmaz, Gian Clavell ve Nathan Boothe ilk 5’i ile çıkan Büyükşehir, ilk iki dakikayı Moustapha Fall ve Gian Clavell’den bulduğu sayılarla 5-0’lık üstünlükle tamamladı. Maçın ilk 5 dakikası Büyükşehir’in 7-10’luk üstünlüğüyle geçilirken; ilk periyot 16-16’lık eşitlikle sonuçlandı.

İlk periyot 34-45

İkinci periyoda Mehmet Özdoğan, Can Korkmaz ve Calvin Harris’in sayılarıyla başlayan Büyükşehir Basket, periyotun ilk 2 buçuk dakikasında skoru 18-23’e getirdi ve Tofaş’a molayı aldırdı. Sakarya savunmasında alan bulmakta zorlanan Tofaş sayı bulmakta zorlandı ve ilk 5 dakikayı Büyükşehir 26-29’luk skor ile üstün tamamladı. Harris ve Clavell’in bulduğu sayılarla skoru 26-34’e taşıyan Büyükşehir Basket, farkı 8’e taşıyarak maçtaki üstünlüğünü pekiştirdi.  Üst üste bulduğu sayılarla farkı 11’e taşıyan Büyükşehir Basket, ilk devreyi 34-45’lik üstünlükle tamamladı.

 

Maç sonucu 84-79

  1. periyotta skoru korumayı bilen Büyükşehir Basket, ilk 5 dakikayı 42-53’lük üstünlükle tamamladı. Son topları iyi kullanan Tofaş, skoru 1 sayıya indirdi ve 3. periyot 55-56’lık skor ile sona erdi. Son periyotun ilk dakikaları karşılıklı basketlerle 57-60’lık skor ile Byükşehir Basketbol üstünlüğü ile geçildi. 4. periyotun ilk 5 dakikası 63-69’luk Büyükşehir üstünlüğü ile geçildi. Son 2 dakika kala Clavell ve Barış Ermiş’in karşılıklı bulduğu 3 sayılık basketler ile 76-73’lük skor ile geçildi. Son atakları sayıya çeviremeyen Büyükşehir Basket, maçtan 84-79 mağlup olarak ayrıldı.
Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!