Büyü bozuldu

featured

Büyü bozuldu

Silivri beraberliği,  sponsor bulunana kadar adı Yeni Sakarya Atatürk stadı olarak anılmaya devam edecek  olan ,yeni Atatürk stadının dört maçlık kazanma büyüsünü bozdu. Bu beraberlik hiçte hesapta yoktu. Puan kaybedecek kadar kötü oynamadığımız günün içi çok şeylerle doluda en önemli sorun defansın göbeği. En önemli sorun orta saha hakimiyeti rakip lere geçtiği zaman arkaya atılan toplardaki savunma zaafı. Silivri beraberliği  dünyanın sonu deği ama ,elde kalan futbol bilgileri ,teknik adamın oyuncu değişimleri ve oynatmaya çalıştığı oyunun, rakipler tarafından çözülmeye başlamış olması ,giden iki puanın içinde bayağı yer tutar. Ben bunu bilir bunu söylerim, Çok ama çok ağrıyacağımız bir iki puan kaybı yaşadık. Bakalım bizim çok bilen yönetim bu beraberliğin faturasını kime kesecek? Korıkır hoca ofansif futboldaki yol haritasını iyi etüt ederken, elindeki savunmacı resimlerinin  bu işe uygunluğunu çok iyi test etmeli. Silivri gibi elindek futbol silahları az olan bir takımdan baskı yedikçe Sakaryasporun savunma makyajı bayağı döküldü. Öyleyse geride kalan olayların vede alınan sonucun sorunluluğunu kendi üstüne alan Korkır hoca kadro mühendisliği ,oyuncu değişikliklerine gönül okşamak yerine gerçekçi hamleleri Rüstemlerdeki futbol evine taşımak zorunda.

 

GERİLİM

Silivrili oyuncunun beraberlik golünü attıktan sonra Sakarya tribünlerine yaptığı sus işareti bir anda ortalığı karıştırdı.Tel örgüsüz Yeni Atatürk stadının içine, seyredenlerce  olabilecek saha içi tecavüz son anda önlendi. Taraftar  şunu iyi bilecekler ,provokasyona gelmeyeceksiniz.. Sakaryaspor bu tip maçları dün oynadı bugünde oynayacak. Futbolcu attığı golden sonra bu tip sevinç eylemlerini tabiî ki yapacak. Sahaya girmeye çalışmak  , taşkınlık yapmak ,zaten ekonomik darboğazda olan Sakaryaspora başka zorluklarda ekleyebilir. Kenardaki teknik adamda bulunduğu alanda antipatik olmayacak. Haklı haksız  diye bir ayırım yapmıyorum , böylesi kritik anlarda kulübedeki kumandan önce sakin kalmayı bilecek. Engin Korıkır takımın aldığı beraberlikle beraber kendi içinde bulunduğu durumu , yaptığı değişimlerin doğruluğunuda sorgu alanı içinde ağırlamalı.

BATUHAN ÜNSAL

Silivrispor kalecisi Batuhan Ünsal adaşı Batuhan’dan çok uzaklardan ,hatalı gol yese de maçın içinde önemli kurtarışlar yaptı. 1997 doğumlu bu gence Silivrispor bedavadan kaleyi vermemiş. Batuhan’ın yüzde yüz bir golünü direk dibinden önleyen, Beykanın penaltısını öncesinde çok önemli vuruşuna gol izni vermeyen   bu genç çocuk ,Silivrisporun evine taşıdığı bir puanda önemli rol oynadı. Batuhana ilave olarak bizim Kostik zade Müdür ikinci yarının başında kulağıma fısıldamıştı, Nazım ağbi oyuna yeni giren 77 Forma nolu oyuncu iyi oyuncu. İsmail Düzgün adındaki kanat hücumcusu beraberlik ateşini yakan ilk Silivrisporlu oyuncu oldu. Sadece gol atmadı, bize savunmamızın denge sinide alt üst ettiği çok anlar yaşattı  . Ve Kostik zade Mustafa efendinin her maç bedavadan uzunca bir futbol bilgisini bedavadan önüne not etmediğinide öğrenmiş oldum.

UCUZ BİLETEDE RAĞBET FAZLA DEĞİLDİ

Sakaryaspor Silivri maçı izleyenlerinde bana göre artış yoktu. Oysa yönetim taraftar kesiminin Yönetim bilet fiyatlarını ucuzlat mesajını kayıtsız kalmayarak bilet Fiatlarında indirime gitmişti. Buna rağmen   maça gelenlerde artış yoktu. Bayanlara ve çoçuk seyredenlere açık olan stad kapısından giren çoğunluğun içindeki bayan seyreden sayısındaki artış ,yeni stadın yeni güzel yüzüydü de bizim derdimiz kasanın dolması . Bunun içinde paralı seyredenlere ihtiyaç var olmasına varda Ülkenin içindeki Ekonomik çıkmaza ne demeli? Bilet ucuz pahalı,taraftarın cebi dolu olmadıktan sonra ne yazar?

SIRADA KİM VAR ?

Ercağ TFF gönderdiği alacak şikayetini oynamaya başlayınca geri çeker diye düşündük ama yanılmışız. Çekilen dosya falan olmadığını bizim   gazeteden öğrendim.  Ondan sonra ne oldu? Şimdide Fikret devreye girdi. Osman Özdemir zamanında oynamasa bile 18 de kendine yer bulan Fikret ,Engin Korıkırın onu üç mactada Rüstemlerde bırakması sonrası TFF yolunu tutmuş. Futbolculara kızmamak gerek. Bu kadroya bu kadar çok derinlik katıp,bu ligin üstünde harcamalar yapan yönetimdir bunun musebbibi. Futbolcuya verilen sözler yerine gelmiyorsa , futbolcu bir süre bekler. Sonra baktı ki olmuyor TFF yolunu tutar. Bize gelen haberlere göre bu işin devamı varmış. Ben onu bunu bilmem ,hedefe yürüyen bir takım ,bu yolda her kim olursa olsun topal bırakamaz. Futbolculara önce hakkını ver,sonra elden çıkaracaksan  eğer, anlaşma yolunu seç. Anlaşma olmazsa TFF giden dosyalar ödenmezse  yazık olur Sakaryaspora . Yeşil Siyah renklerin ikinci transfer yasağına tahammülü olmadığını yenilemeye gerek var mı?

BORCSUZ ALDIN  BORCSUZ TESLİM ET

Silivri maçı öncesi bu maça değil pankarta kilitlenmesi yaşadık. Sözünü yut, Takımı yutma. Yönetim takımın hakkını ver. Bu sloganların hedefinde kim var diye gecen hafta sorduk. Yanıtı taraftardan geldi. Bun un muhatabı Büyükşehir Belediye Başkanı değil, İsmail Gürses dediler ve konu büyük ölçüde aydınlandı. Bu arada gecen dönemin Başkanı Selahattin Aydında gazetelerde boy göstermeye başladı. Biz borçsuz bir Sakaryaspor bıraktık. Gürses ve ekipide giderken borçsuz Sakaryaspor bırakmalı diyerek dişini gösterdi. Buna benzer bir hatırlatmayı Büyükşehir Belediye Başkanında yaptığı iddaları şehir ve de gazeteler arası tur atıyor. Bu arada neye inanacağımızı da şaşırdık. Bilgi kirliliğimi ,gerçeklerimi yansıtıyor anlamış değilim. Ben on milyon sözü vermedim diyen Büyükşehir Başkanı ,futbolcuların alacaklarını ödeyemiyorsanız olağanüstü kongreye gidin demişşşşşşşş. Miş miş. Dediyse eğer  İsmail Gürses gereğini yapmak zorunda. Sonuç olarak ben şunu görüyorum Sakaryasporun boynunda yüklü bir ekonomik sorun var. Bun u halletmekte önce yönetime sonrada bu takım bu sene şampiyon olur diyerek yeşil siyah havaya moral motivasyon yükleyen Büyükşehir Belediye Başkanına düşer.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!