Buruk başlangıç

featured

Buruk başlangıç

Süper Amatör Ligdeki 22 maçlık klasman maçlarının ardından belirlenen 6 takımın ortak olduğu Play-Off heyecanı başladı. Bölgesel Amatör Lige (BAL) çıkan yoldaki son engel olan Play-Off hepimize hayırlı olsun. Kuzey bölgesi takımlarından Karasu Güvenspor hariç, diğer iki takımımız ilk sınavlarında maalesef rakiplerine kendi saha ve seyircileri önünde yenildiler. Özellikle Play-Off’un favorisi olarak gördüğüm Karasuspor ile Kocaalispor, beni daha ilk haftadan sükutu hayale uğrattı.

Henüz kaybedilen bir şey olmasa da, geride kalan 9 haftalık periyotta mutlaka şanslarını zorlayacaklardır. Bilindiği gibi 3 yıl önce yine Play-Off maçlarında bir sürpriz yaparak BAL’a yükselen Arifiye Kalaycıspor’u asla yabana atmamak lazım. Genç yetenekli bir kadro. Hani deyim yerinde ise takım ruhunu bulmuşlar. Sahada ne yapmak istediklerini çok iyi biliyorlar. Şimdiden kendilerini oynadıkları güzel futbol için kutluyorum.

Gelelim yine 18 Mart cumartesi günü oynanamayan Karasu Güvenspor-As Akyazıspor maçının yankılarına. Yaşanan olaylara asla tasvip etmiyorum. Etmem de mümkün değil. Karasuspor-Arifiye Kalaycıspor maçının  hemen akabinde oynanacaktı ancak maalesef As Akyazılı futbolcu kardeşlerim ısınırken çıkan olaylar ve atılan taşlar hepimizi utandırdı. Akyazılı kaleci Uğur’un kafasının yarılması, kendisinin kanlar içinde kalması utanç verici bir görüntüydü. Sonrasında da hakem Gökhan Kahyacık maçı iptal ederek kanaatimce daha büyük olayların çıkmasını engelledi.

Bu çirkin olayda gördük ki kan dökecek kadar kindar olacak duruma nasıl geldiğimizdir. Kendimize bunu sormamız gerekir. Cevabı zor değil aslında bu sorunun. Bir kere her takımın yöneticisi ve antrenörü, bu tür olaylara sebep veren futbolcuları kesinlikle kulüplerinde barındırmayacaklar. Yöneticiler, olayları başlatan kendi seyircisi bile olsa, rakip takıma kalkan olacaklar. İşte bu gibi önlemler olay çıkmasını engeller. Kavgacı değil barıştırıcı olmak, yaşanacak tüm olayların önüne geçer. Maalesef bunu Karasu Güvenspor-As Akyazıspor maçı öncesi göremedik.

Bir Karasulu olarak çıkan olaylardan dolayı çok üzgünüm. Karasu Allah’ın bir lütfudur bizlere. Yüzümüz Karadeniz’e dönük, sırtımız ise Çam dağına. Batısında Acarlar Longozu, doğusunda Maden Deresi. Tüm bu güzellikler bizde varken, spordaki bu hırçınlığımız niye? Gerek sanayi, gerek ise turizm açısından genişleyen büyüyen bir ilçe olmanın gururunu taşıyoruz ama sportif alandaki bu olaylar neden?

Yaşanan bu tür olayların tüm Karasu’ya zarar verdiğini neden anlayamıyoruz? Lütfen sporun kardeşliğini yansıtalım sahalarımıza. Elbet yenmekte var yenilmekte. Biz o tribünlerde sadece taraftarı olduğumuz takımı değil, ilçemizi de temsil ediyoruz. Bunun asla unutulmaması gerekir.

Neyse ertelenen bu maç bir gün sonra Kocaali Sentetik sahada oynandı. Karasu Güvenspor ile As Akyazıspor arasındaki bu karşılaşma nefisti. Bir gün önce yaşanan olaylar unutulmuş, her iki takım da sadece futbolu düşünüyordu. 90 dakika sonunda kazanan Karasu Güvenspor oldu. 3-1’lik galibiyet, Karasu temsilcisine moral verdi.

Maçta güvenlik, tabiri yerindeyse 10 numaraydı. Tıpkı hakem gibi. Sonuçta keyifli bir 90 dakikaya tanıklık ettim. Kendine güvenen Karasu Güvenspor, hak ettiği bir galibiyet aldı. Hem futbolcu kardeşlerimi, hem teknik heyeti, hem de taraftarı tebrik ediyorum. Ayrıca Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba, İkinci Başkan Cevat Ekşi ve Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir’e de teşekkür ediyorum. Maçın bir gün sonra, hemen sıcağı sıcağına oynanması, bence çok mantıklıydı. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!