BU NASIL LİG!!!

featured

BU NASIL LİG!!!

Dünya üzerinde binlerce lig oynanıyor ve bizim TFF 1.Lig gibi bir yapının dünyada var olmadığı kanaatindeyim. En azından Avrupa’da böyle bir lig olmadığını kesin olarak biliyoruz.

Neden mi?

Daha ilk yarı bitmeden 18 takımdan 13 tanesini antrenör değiştirdi! Şu anda da sadece Boluspor, Yeni Malatyaspor ve Altınordu’nun teknik adamları sezon başından beri aynı! Yani hoca değiştiren kulüp sayısı 15 oldu!

Bolu’nun hocası Fuat Çapa birkaç kez direkten döndü. Yeni Malatya’da İrfan Buz aslında istifa etti sonra geri döndürüldü. Bu işi kurumsal düzeyde yürüten tek takım olan Altınordu ise Hüseyin Eroğlu ile sorunsuz biçimde devam ediyor.

Geçen yıl zaten bu lig Avrupa’nın en fazla hoca değiştiren ligi seçilmişti! Öyle ki gelen hocalar artık ömürlerinin maksimum on hafta olduğunu biliyorlar. İşin daha ilginci bir takımı bırakan hoca hemen aynı ligde diğer takıma geçiyor. Nerdeyse hocaların birbirlerine haber vererek takas yaptıklarına inanacağım!!!

Örneğin Osman Özköylü Sivas’ı bıraktı, hemen hocası ayrılan Samsun’un başına geçti. Yusuf Şimşek Mersin-Denizli-Bandırma hattında dolaşıyor.Bayram Bektaş Ankara’nın ötesindeki takımlarda etkili vs.

Takımlar öyle bir hale geldi ki kötü sonuçlardan sonra yeni hoca buluyorlar. O hoca da ilk gazla birkaç hafta galip geliyor, puan kayıpları başlayınca o hoca da kovuluyor. Böylece ara ara galibiyetlerle lig tamamlanıyor.

Şanlıurfa’nın başında on maça çıkan Kemal Kılıç’ın serüveni tam da böyle.

En ilginci de Bandırma!

Lige yeni çıkan bu takım battıkça ayağını daha da derine sapladı. Sezona İsmail Ertekin ile başladılar. Sonra ilk yarı bitmeden Feyyaz Uçar geldi. O da başarısız olunca Yusuf Şimşek geldive geçen hafta da takımın başında Mustafa Uğur’u gördük.

Daha sezon bitmedi ve şimdiden dört hoca değişikliği! Takım ise lig sonuncusu!!!!

Bir de bu hocaların imza törenlerindeki konuşmalarına bir bakın. O kadar uzun vadeli konuşuyorlar ki gülmemek elde değil!

Sakaryaspor da farklı değil. Bizim ekibimiz de sezona üçüncü hocasıyla devam ediyor.

Yeşil siyahlılara da geçen sezonlarda Yavuz İncedal gelmiş galiba 2,5 sezonluk anlaşma yapılınca ben de’Bu dal çabuk kopar’ diye ironi dolu bir yazı yazmıştım. Nitekim öyle de oldu.

Bu düzen içinde hiçbir hocanın kendi oyun sistemini kurması, kadrosunu oluşturması mümkün değil. Acımasız bir yapı var. Kurtlar sofrasına dönmüş bir arenada çoğu hoca günübirlik olarak menfaatini düşünüyor.

Ayrıca bir takımı çalıştırmak için ciddi manada lobisi olması lazım bir hocanın.  Lobisi olmayan pek çok değerli hoca şu anda işsiz ve takım çalıştırmıyor.

Ülkemizde hoca sayısı çok fazla, takım sayısı az. Böyle olunca hocalarımız da yabancı meslektaşları gibi ciddi, profesyonel sözleşme yapamıyorlar.

Oysa bir hocaya inanç varsa olumsuz saha sonuçlarına sonuna kadar sabredilmeli. Örneğin Trabzonspor küme düşme hattına dek dibe giden Ersun Yanal’a sabretti ve şimdiden gelecek sezonun ciddi zirve adaylarından biri olarak konuşuluyor şimdi.

Futbol federasyonuna da bu konuda görevler düşmekte. Bu denli sirkülasyon karşısında hoca değişikliği konusunda sınırlama getirmeli veya ciddi maddi külfet uygulamalı.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!