BİZ HADDİMİZİ BİLİRİZ !!! ASIL KULAK ÇEKTİRMEK SİZİN HADDİNİZ DEĞİLDİR

BİZ HADDİMİZİ BİLİRİZ !!! ASIL KULAK ÇEKTİRMEK SİZİN HADDİNİZ DEĞİLDİR

 

Geçtiğimiz günlerde Futbolun içeresinde yer alan taban birliğinin hakemlerin kraldan daha çok kralcı olduğuna dair demeçlerini üzüntüyle  karşılamış olup açıklama gereği hissi uyanmıştır.

Bildiğiniz üzere ASKF-İl temsilciliği, futbolun diğer paydaşları ve kulüplerimiz Türkiye Futbol Federasyonunun talimatları içeresinde işleyişlerini  sürdürülmektedir. Demeçte hakemlerin emniyetin beklenmesi konusunda gerekli yardımda bulunmadığı talimatlar böyle diyerek işin içinden sıyrıldıklarını bu sebeple kulakları çekilecek şekilde söylemlerde bulunulması temsil ettikleri kuruma yakışmamıştır.

Bilinmesini isteriz ki emniyet personelinin azlığı sebebiyle biz hakemler olarak gerekli hassasiyeti  her sahada göstermiş bulunmaktayız  ve makul süre müsabakanın oynanması için çaba gösterilmektedir.

Ancak müsabakanın oynanacağına ilişkin bilgilendirmenin çoğu zaman ilgili temsilcilikle emniyete verilmemesi ,değişikliklerin bildirilmemesi yada geç bilgi vermeleri  gecikmelerin yaşanmasına neden olmaktadır. Bir takımın sahaya 1 saat

Önceden gelip gerekli hazırlıkları ve ısınmasını müsabaka saatine göre ayarlaması üzerine güvenlik güçlerinin 35 dakika geç gelmesini bile niye oynatılmıyor diyerek baskı kurmaya çalışan

ASKF nin,”oynanasında nasıl oynanırsa oynansın” mantığınla bakmadığımızı ısınıp soğuyan oyuncunun sporcu sağlığını düşündüğümüzü belirtmek isteriz.

Bu çerçevede 2017-2018 sezonunda da emniyet konusunda kurumumuz olarak gerekli hassasiyeti talimatlar çerçevesinde yapılacağını, herkesin kendi üstüne düşen görevin ve sorumluluklarının

bilincinde hareket etmesi gerektiğini spor kamuoyuna hatırlatırız. Hakemler günü kurtarma adına  kamuoyu önünde günah keçisi ilan edilmemeli. Biz futbolu yönetenler sonunu düşünerek hareket etmeliyiz.

Sezon öncesi kimse bu açıklamadan  cesaretle   sahalarda hakemlerimize yönelik fiili sözlü hakaret ve saldırılarda bulunmasın aksi durumda  TFF , MHK talimatları ve  sporda şiddet yasası gereğince tüm haklarımızı sonu kadar kullanacağımızı saygılarımızla spor kamuoyuna bildiririz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!