BİR TARİH TOPRAĞA GÖMÜLÜYOR !

featured

BİR TARİH TOPRAĞA GÖMÜLÜYOR !

1950 ve 1960′lı yıllarda Adapazarı merkezinde o günkü şartlarda sadece amatör futbol takımlarına hizmet veren Adapazarı Şehir Stadı, daha sonraki şartlara göre küçük bir kapalı tribün altında soyunma odaları ile hemen karşısında tahtadan yapılı açık tribünü olan bir sahaya dönüştürüldü. 1965 yılında Sakaryaspor Profesyonel takımının kurulması ile birlikte saha, Adapazarı Atatürk Şehir Stadyumu adı altında beton tribünlere sahip kale arkaları duhuliye olan tribünsüz bir stat haline dönüştürülmeye başlandı. 1973-1974 sezonunda toprak zemine sahip olan stadyum, Sakaryaspor’un birinci Lig’e yükseldiği 1980-1981 sezonunda Tuncer Tepe başkanlığındaki yönetimin çabaları ile çim zemine kavuşturuldu.

PATETES Mİ EKECEKLER ?

Daha sonraki yıllarda yüzlerce önemli maça ev sahipliği yapan Sakarya Atatürk Stadı yeni stadın yapılmasıyla birlikte Toki’ye devredildi. Toki de stadın yerini satışa çıkartarak iş adamlarına sattı .Araziyi alanların kimler oldukları pek te önemli değil. Önemli olan dün gördüklerimiz. Efsane olmuş Atatürk Stadına makinalar girmiş ve maç oynanan zemini adeta patates ekimine hazırlar gibi sürmeye başladılar. Oysa yıkım başka bir yerlerden başlayacaktı da biz mi şaşırdık diyen olayı gören spor severler hazır açmışken patates te ekin esprileri yapmaktan geri kalmadılar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!