Ben başarılıyım bu yüzden kırgınım

featured

Yönetim kurulu kararıyla görevden el çektirilen Sakaryaspor teknik patronu Osman Özdemir dün Rüstemler’de yönetimle, takımla ve basınla vedalaştı. Sakaryaspor’da başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyen Özdemir “Ben başarısız değilim” derken Rüstemler’den kırgın ayrıldı. Özdemir “Geçen sene şampiyonluk yaşadık, doğal olarak yeni sezona da birlikte başladık ancak ilk hafta berabere kaldığımız Karşıyaka maçından bu yana istifam isteniyor, en sonunda benim istediğim değil, istenen oldu” dedi

 

“BEN BAŞARILIYIM”

8 Şubat’ta Tuncay Şanlı’nın gidişi sonrası Sakaryaspor’da göreve başlayan Osman Özdemir dört yıl sonra kurtulduğumuz 3. Ligde Sakaryaspor’un başında 16 maça çıktı, 13 kez kazandı. Geçen sene bir kez yenilen Özdemir’li Sakaryaspor’un bu yıl biri kupada 3 yenilgisi vardı. Yönetim kurulu kararıyla görevine son verilen Sakaryaspor teknik patronu Osman Özdemir Rüstemler’den buruk ayrıldı.

4 yıl sonra teknik becerisiyle kurtulduğumuz 3. Lig’de Sakaryaspor’un başında 16 maça çıktı, 13 kez kazandı. Geçen sene bir kez yenilen Özdemir’li Sakaryaspor’un bu yıl biri kupada 3 yenilgisi vardı, Sakaryaspor’da Osman Özdemir dönemi sona erdi

***

İşte benim kaderim

Sakaryaspor’u 4 yıl sonra 3. Lig’den kurtaran Sakaryalı teknik direktör Osman Özdemir “Bu kaderi ilk defa yaşamıyorum” dedi.

ŞAMPİYON HOCA

Sakaryaspor’da geçen sene şampiyonluk yaşayan, bu sezon bir üst ligde 12 maçta 2 kez kaybeden Osman Özdemir yönetim kurulu kararıyla koltuktan indirildi. Özdemir’in hocalık kariyerine baktığımızda böyle bir gidişe 10 yıl önce rastladık. Hacettepe serüvenini bu gidişle özleşleştiren Yeni Sakarya spor servisinin özel haberi bu. Özdemir 2007’de Hacettepe’de tam 58 maç görev yaptı. Bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 14 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda Hacettepespor 59 gol atarken, kalesinde 61 gol gördü. Metin Diyadin’in görevinden ayrılmasının ardından 2006-2007 sezonunda Bank Asya 1. Lig’de mücedele eden o zamanki ismiyle Gençlerbirliği Oftaşspor’un başına 28. haftadan itibaren geçen Osman Özdemir, 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak, takımının şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmasını sağladı. 2007-2008 sezonunda Osman Özdemir ve futbolcuların büyük bir bölümü ilk defa Süper Lig heyecanı yaşadı. Kamuoyunun büyük bir kesimine göre ‘asansör takım’

SÜREKLİ HUZURSUZLUK YARATILDI

 

Özdemir; “2’nci lige de tabiki şampiyonluk hedefi ile başladık. Ancak sezona bir takım sıkıntılarla başladık. En büyük sıkıntımız da stadımızın olmayışıydı. Şampiyonluğa oynayan bir takım için bu tabiki büyük bir handikap. Ama ne gariptir ki insanın kendi şehrinde, kendi kulübünde bir sene önce şampiyon olmuş olan bir Teknik adam olarak da ilk oynadığımız Karşıyaka maçından sonra hatta daha da öncesinde tartışılır duruma geldik. Tabiki her görüşe saygı duyarız. Ancak Karşıyaka maçıyla başlayan bu dedikodular son haftaya gelene kadar da devam etti. Yeniyorsunuz huzursuz, berabere kalıyorsunuz huzursuzsunuz, 10’ncu haftaya kadar yenilgimiz yok yarışın göbeğindeyiz, hedefimizin peşinden uzak kalmamışsınız buna rağmen Teknik Adam tartışmasını garipsedim. Yani kurulan bir kadro, geçtiğimiz sezondan çatısı değişmiş bir takımın adaptasyon süreci ve üstüne üstlük ekonomik kriz olmasına rağmen bana göre iyi giden bir duruma rağmen hep bir başarısızlık, huzursuzluk söylemleri bu takıma zarar verip vermediğimi düşündürdü” dedi.

 

olması beklenen Hacettepespor, genç ve deneyimsiz kadrosuna rağmen gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Süper Lig’de ilk sezonunda Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi kulüpleri yenen Fenerbahçe ile berabere kalan Hacettepespor, sezonu 40 puanla 11. sırada tamamladı. Başkent temsilcisi, aynı sezonda Fortis Türkiye Kupası’nda çeyrek final oynama başarısını da gösterdi. 2008-2009 sezonuna ise bir önceki sezonun üzerinde başarılar yaşamak hedefiyle başlayan Hacettepespor, sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Fortis Türkiye Kupası eleme maçında Malatyaspor’a elenen Hacettepespor, 9 haftası geride kalan ligde de 8 puanda kaldı. Bu sezon, toplam 10 maç yapan Hacettepespor, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Başkent temsilcisi bu maçlarda 7 gol atıp 14 gol yiyince Özdemir, görevinden ayrıldı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!