Bayram tadında

featured

Bayram tadında

Amatör Liglerin başlamasına çok az bir süre kaldı. 23 Eylül’de Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL); 30 Eylül’de de il içindeki Süper ve 1nci Amatör Lig’ler start alacak.

“Vira Bismillah” diyerek sahaya inecek olan kulüplerimiz, 2017-2018 Futbol Sezonuna “Merhaba” demiş olacaklar. Şimdiden tüm takımlarımıza başarılar dilerken, yüce rabbimden kazasız, belasız ve sakatsız bir sezon temenni ediyorum.

Evet BAL’da ilk maç Sakarya derbisi ile başlayacak, Adapazarıspor’un ev sahipliğinde, Karaman Spor Kompleksinde sahnelenecek olan maçta rakip Karasuspor olacak.

İnşallah bu derbi, kısa bir süre önce kutladığımız bayramın tadında, kavgasız, gürültüsüz, huzur dolu bir şekilde geçer.

Bugüne kadar iki takım arasında oynanan maçlarda hava iyiydi. İki kulübün futbolcuları, taraftarları ve yöneticileri arasında hep, ‘kardeş kulüp’ görüntüsü vardı.

İşte bu iki kardeş kulüp arasında bu sezon oynanacak ilk maçın da, bayram ve kardeşlik havasında geçeceğinden hiç kuşkum yok.

Bugüne kadar Karasuspor’un dört hazırlık maçını izledim. Kadro iyi, kalitesi yüksek futbolcu kadrosu var. Çalışmaları, yaklaşık iki aydır aralıksız devam ediyor.

Ben izlediğim hazırlık maçlarında, Karasuspor’un henüz Lig için tam anlamıyla yeterli seviyeye gelmediğini gözlemledim. Teknik heyetin işi o kadarda kolay gözükmemekte. Cumhur Özkurt hoca, Lig için ideal kadroyu, bu hazırlık maçlarında kafasında oluşturmaya çalışıyor. Bu da kolay değil.

BAL’da oldukça güçlü takımların bulunduğu, zorlu bir gruptayız. Özellikle üç takım var ki, geçtiğimiz sezon 3ncü Ligde mücadele ediyorlardı.

Neyse, geçmiş yıllardan gelen tecrübesiyle mücadele edecek olan Karasuspor, inancı ile bu işin de üstesinden gelecektir.

Cumhur hocanın da dediği gibi; ilk hedef Sakarya şampiyonu olarak Ligi bitirmek. Sonra fikstür avantajımız olursa, en iyi şekilde kullanırız.

Haydi hayırlısı. Kazasız, belasız bir sezon diliyor, 23 Eylül günü, herkesi Adapazarı Karaman Spor Kompleksine bekliyorum.

+                 +                 +

Berabere Osman

10 Eylül Pazar günü çıktık yola Karasudan. Yönetici Cevat Ekşi, Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan ve Sakaryaspor onur kurulunda bulunan sevgili İrfan Şimşek ile birlikte, sevdamızın peşinden Ankara’ya gittik.  Ostim Stadında saatlerimiz 16.00’ı gösterdiğinde, orta hakem Veli Karakaya’nın başlama düdüğü duyuldu.

Sakaryaspor’umuz, rakibi BUGSAŞ karşısında ilk 15 dakikayı top çevirerek, cılız ataklarla geçirdi. Her iki ekipte de vasatın altında bir oyun anlayışı vardı. Dakikalar 45+2’yi gösterdiğinde ise golü bulduk.

Golü bulduk bulmasına da, beklediğimiz olmadı. İkinci yarıda bu golün devamı gelecek diye düşünüyorduk ki, takım geriye yaslanıverdi. Sakaryaspor sanki maç bitmiş havasındaydı. Hepimiz şok olmuştuk. Buna karşılık rakip BUGSAŞ’ın yaptığı değişiklikler daha etkiliydi. Nitekim, oyuna sonradan giren İskender Alın, yaptı yapacağını. 82’de attığı gol ile Sakaryaspor’un sevincini kursağında bıraktı.

Sakaryaspor başkentte 2 puan bırakırken, biz de Osman Özdemir hocamızın sayesinde beraberliğe razı olduk. Şimdiden kötümser olmak istemiyorum. Geride daha 32 hafta var ama gidişat iyi değil. Bir sonraki hafta görüşmek dileğiyle. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!