BAŞKAN ZIMBA KONUŞTU

featured

BAŞKAN ZIMBA KONUŞTU

Sakarya Askf Başkanı Yaşar Zımba son günlerde yaşanan olaylarla ilgili ilk defa konuştu. Erenler Stadında oynanan bir maç esnasında konuştuğumuz Yaşar Zımba olayları enine boyuna anlattı ve bazı soru işaretlerine de açıklık getirmeye çalıştı. Başkan Zımba açıklamasında  “Hatırladığımız üzere Hacıkışla – Karapürçek maçında çıkan olaylardan sonra ertesi gün de Hacıkışla’da U-17’lerin maçında üst üste çıkan olaylar bardağı taşırdı. Tertip komitemiz raporları incelerken, ben ASKF Başkanı olarak, İl Hakem Kurulu, Antrenörler Derneği, İl Temsilcisi hep beraber bir toplantı yapma lüzumu hissettik. O toplantıda benim düşüncem yıllardır hor kullanılmış amatör spor camiamızı toparlamak, kırgınlıkları ortadan kaldırmak yönündeydi. Neticede o toplantıda il temsilcimiz Hacıkışla’nın düşürüleceğini söylemişti. Hakem Derneği Başkanımız da o maçta ben birdaha hakem göndermem demişti. Hacıkışla’nın daha önceki yıllarda da kötü tutumu nedeniyle benim de düşüncem olumsuz yöndeydi. Ancak bununla ilgili ne bir rapor tuttuk ne de Ankara’ya gönderdik. Konu ile ilgili kulübümüz de sıkıntılar nedeniyle bizimle gelip hiçbir şey paylaşmadı” dedi.

“ BUNLAR UFAK MESELELER, BÜYÜTMEMEK LAZIMN “

Zımba; “Konu ile ilgili Ankara’da yaptığım görüşmeler neticesinde “sizin verdiğiniz karar doğrudur. Yapılanlar karşısında 4 maç değil bir maçta da küme düşürülebilir. Ancak kitapçıkta 4 maç olarak geçiyor. Biz bunu önümüzdeki yıl değiştireceğiz. Eğer kitapçığa göre hareket edilmezse biz zor durumda kalırız. Sen bu konuyu konuşarak, saha kapatma ve sporculara ceza vermekle halledin. Sizin bu işi yapabileceğinize inanıyoruz. Seneye de bu konu değişecek” denildi. Ben de buna karşılık adı geçen kulübümüzün ligdeki durumu da malum olduğundan küme düşmeye oynayan bir takımı düşürmek istemedik ve sahasını kapattık. Orada oynamak isteyen takımlara da mani olmadık. Ancak İl Hakem Kurulu “biz oraya hakem göndermeyiz” dedi. Neticede Hakem Derneği Yuvalıdere’de oynanacak maça hakem göndermesine rağmen Hacıkışla’ya göndermedi. Bunlar ufak meseleler konuşarak anlaşılacak olayları büyütmemek lazım. Bu durumu kınıyorum” dedi.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!