Bal ligi yolcuları kalmasın

featured

Bal ligi yolcuları kalmasın 

Dile kolay tamı tamamına yirmi iki haftalık bir maraton yaşandı süper lig Kırmızı ve Beyaz gurupta mücadele eden tüm takımlarımız yağmur çamur kar kış sıcak demeden mücadele ettiler. Sonuç olarak her iki guruptan altı takım küme düşecek idi altı takımda bir üst gurup olan Bal ligine yükselecek mücadelesini verecek. Yapacakları on maç ile ve elbet iyi olan hak ettiği yere gelecek.

Ancak bir gerçek var ki play ofa kalan 6 takımdan beş tanesi Bal ligi yaşamış takımlarımız Karasuspor Kalaycıspor Adapazarıspor Kocaalispor As Akyazıspor daha önce ki yıllarda bu tecrübeyi tatmış takımlarımız. Bunların içinde en uzun süre Bal liginde tutunan Karasuspor Adapazarıspor ve Kocaalispor olurken o ligde tutunmanın zorluğunu en iyi bilen takımlarımız olurken mesele bu ligde oynamak değil bu ligi zirvede bitirmek olması gerektiği aşikardır.

Hepimizin çok istediği İlimizden bir ikinci takımızı profesyonel ligde oynamasıdır. Ancak ne hikmettir bilinmez hangi kulüp olursa yöneticileri ilk iş olarak bulundukları gurupta tek amaçları var.  Sakarya takımları arasında ilk sırada yer alayımda gerisi ne olursa olsun düşüncesinden yola çıkarak maalesef akıllarına profesyonellik hiç gelmez. Hal böyle olunca Bal ligi guruplarında Sakarya takımları olarak mücadele eden hangi takımımız mevcut ise kendini kurtarma peşinde oluyorlar. Oysa dediğim gibi Bal’a yükselen takımlarımız aklı selim bir kadro ve hoca ile zirveyi zorlamalı mutlaka bir üst lig olan 3’cü lige ikinci bir takım ile İlimizi temsil etmeli. Diyeceksiniz ki şimdi tabi sen sadece yaz bu işin maddi külfeti hep yöneticilerden çıkıyor kimse taşın altına elini sokmuyor o yüzden kendi aramızda düşmemek için kısır döngü yaşıyoruz.

Tekrar söylemekte yarar buluyorum açık ve net İl olarak birlik olmalıyız gerekirse başarı için İlçe bazında değil İl bazında maddi külfeti karşılayalım naçizane fikrim bu neyse başta yazdığım gibi play off guruplarında on maç oynayacağız ve iki takım bal ligine çıkacak inşallah kavgasız hırsız gürsüz maçlar oynanır. Gruplarda ki husumetler play off’a taşınmazda çok çekişmeli ve kaliteli maçlar seyredebiliriz.

Play off’a kalan tüm takımlarımıza başarılar dilerken bütün takımlarınızın yanında futbol şansının olmasını temenni ederim. Kalın sağlıcakla

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!