BAL aşkına

featured

BAL aşkına

İlimizin en prestijli futbol organizasyonu olan Süper Amatör Ligde 22 haftalık serüven, önceki gün oynanan müsabakalar ile bitti. Sıra Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükselme mücadelesinde. Yani Süper Amatör Ligin Play-Off’larında. İyi olan BAL’a yükselecek. Koca bir sezon boyunca verdiği emeğin karşılığını alacak inşallah.

Bugüne kadar yaşanan olumsuzluklar inşallah Play-Off’larda olmaz. İnşallah herkes “ben nerede hata yaptım?” diye kendini sorgulayarak aynı hatalara düşmez. Bunu hem taraftar, hem futbolcu, hem de yönetici açısından söylüyorum. Gerçi görünen o ki yöneticiler açısından hiçbir sıkıntı yok. Tek sıkıntı, renklerine gönül vermiş taraftar grubu ve bir elin sayısını geçmeyecek kendini bilmez futbolcular. Bu futbolcular futbolun tüm güzelliklerini bozdular ama neyse, dönmeyelim şimdi gerilere.

BAL’a yükselme maçlarının tertemiz geçmesi, dostluğun, futbolun, sporun kazanması tek dileğimiz. Şimdi yükselme maçlarında oynanacak tas tamamına 10 maç var. Mutlak surette bu 10 maç sonunda mutlu sona ulaşacak bir takım olacak. İkinci takım ise BAL’da il ikincisi olan ile baraj yapacak. Sonuçta da önümüzdeki yıl BAL’da ilimizi temsil edecek olan ekiplerimiz belli olacak.

Gerçi bu baraj maçlarında mutlu sona ulaşan iki takım oldu bugüne kadar. Birincisi Karasuspor, ikincisi ise Sapanca Gençlikspor. Umarım bu sezon da BAL’a yükselmek, Play-Off ikincisine nasip olur. Gönül böyle istiyor elbette ama futbol bu, iyi olan kazansın.

Gelelim Süper Amatör Ligin her iki gurubundaki son duruma; Kırmızı Grupta Karasuspor, As Akyazıspor ve Karasu Güvenspor, Beyaz Grupta ise Adapazarıspor, Kocaalispor ve Arifiye Kalaycıspor 10 maçlık Play-Off periyotuna girecekler. Tüm mücadeleler bir üst grup olan BAL’a yükselmek için olacak. Daha önce de dediğim gibi bizim derdimiz güzel futbol ve hak edenin BAL’a çıkması. Asla ve asla hır, gür, kavga, gürültü istemiyoruz. Gerisi teferruat,

12 Mart Pazar günü Karasu Sentetik Sahaya, iki maç seyretmek için gittim. Birincisi Kırmızı Grup lideri Karasuspor ile iddiası kalmayan Söğütlüspor arasındaydı. Play-Off’u daha önce garantileyen Karasuspor, as kadrosunu dinlendirerek çıktı maça. 90 dakika sonunda da 4-1 kazanarak grubunu lider tamamladı.

Şimdi şöyle bir geriye, yani madalyonun diğer yüzüne bir bakıyorum da, bu Karasuspor sezon başında neredeyse kapanıyordu. BAL’dan düştükten sonra sahipsizliğe itilen, belirsizlik içinde kalan bir takım bakın nerelere geldi.

Kulübün kapanmasına dakikalar kala harekete geçen Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik ve dostları, olağanüstü kongre yaparak Karasuspor’u ayağa kaldırdı. Yeni bir yönetim ve yeni bir anlayışla da ta buralara gelindi. Karasu ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının tamamı, yönetime girerek, elini taşın altına soktu. Başta anlaşmazlıklar yaşanmış olsa bile, asıl yol haritasını belirleyen sevgili futbol aşığı Hasan Özkan (Kayış) kardeşimiz oldu.

Hasan Özkan devreye girdi ve Ercan Arslan ile Onur Arslan gibi Karasuspor sevdalıları ile birlikte zorlu yolda yürümeye başladı. Bu yürüyüş Play-Off olarak geri döndü. Sezon başında gelenler-gidenler oldu. Gerek teknik ekip, gerekse futbolcu bazında ayrılıklar yaşandı ama her şeye rağmen Karasuspor gurupta ligi birinci sırada bitirdi.

Bu başarıda Murat Çelik, Hasan Özkan, Onur Arslan ve Ercan Arslan ile birçok görünmeyen kahramanın payı var. Bu arada yönetimde olan sivil örgütlerin başkanları belki de sezon boyunca hiç maça bile gelmemiştirler ama olsun. Bu inanç ve birliktelikle Play-Off’larda ben şahsım olarak başarılı olacaklarına inancım sonsuz. Teşekkürler teknik heyet, teşekkürler tüm futbolcu kardeşlerim. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!