ASKF den Önemli atılım

featured

ASKF den  Önemli atılım

Futbolda kalite, futbolda gelişim ,futbolu sevdirmek ,futbolu yüceltmek  için kararlı duruş,kararlı atılacak adımlar çok önemlidir. Bunu yaparken liglerin tanzimi,futbolun programı çok ama çok önemlidir. Bunun içinde bu işi yapacak ,geliştirecek kişilerde çok önemlidir. Bu günün ASKF si Yaşar Zımba Başkanlığında, futbolun içindeki son iki yılı uzaktan seyrettikten sonra ,eski sistemin arızalarını onarmak ,bu konuda kafasındaki plan projeyi anlatmak ,geniş kitlelere yaymak adına önce basının karşısına çıktı. Yaşar Başkanın  gelecekle ilgili olarak futbolda yapacağı Devrim niteliği uygulamaları masadan basının önüne koymadan önce Akil Spor adamların an da gibi ve görüş aldığı izlenimini oluştu bende. Doğrudur ,yenilikleri ,isterseniz biz buna eskinin futbol yanlışlarının üstünü örtüp ,futbolun gelişmesi adına ,

farklı görüşleri dinledi diyelim. Yaşar Başkan kahvaltılı Basın toplantısında bizimle paylaştığı konular ,günün hantal futbol yapısına heyecan ve yeni dinamizim katmak,Amatör futbolda çıtayı yukarılara çekmek adına kamuoyuna  göndermeye çalıştığı Taslak Projenin içi bana göre doğrularla dolu. Ben bu ilde ,futbolun içinde yarım asırı geçiren biri olarak Vali Kozakcıoğlu ( Rammetli)  zamanında ,Oğuz Taşkının İl temsilciliğine denk gelen süreçte  yaşama gecen, Deplasmanlı Amatör  lig uygulamasının  heyecanını ve de sıkıntılarını gördüm.

Yaşar Zımba Başkanlığındaki ASKF nin  önümüze koyduğu  Taslak projede yer alan Süper Elit Lig,U liglerinin kalitesini artıracak düşüncelerine bizde buradan el veririz. Yenilikleri anlatmak ,yenilikleri yaşama geçirmenin anlık sıkıntıları ve tepkileri vardır ve bu olacakta. Ancak Yaşar Zımba Başkan  bu konuda OYA Dayalı korkuyu bir kenara koyması bu işin fitilini çabuk ateşler. Gelin isterseniz bizim düşüncelerimize ışık tutan Yaşar Zımbanın Basın toplantısında önümüze koyduğu mesajlara doğru bir yol alalım. 1)Eski Düzen İflas etmiş . Biz bu düzeni değiştireceğiz. 2) Kalitesiz bir ligimiz var. Bu noktada Elit ligleri devreye sokarak bu kalitesizliği ,kaliteyle buluşturmak istiyoruz. 3) Fikstürlerde muthiş dengesizlik var.  Herkes işine geldiği saatte oynamak istiyor. Biz buna da adil çözüm üretmenin arayışı içinde olacağız. 4)Sevgi ,saygı ,yerinde saymış. Biz sahalara ,biz takımlara ,biz takımlara hizmet veren yönetici kadrolarına  herkesi sevmelerini ,sahadan çıkacak sonuca  saygılı olmalarını anlatmaya çalışacağız. 5) Futbolun Talimatları içinde yer alan kriterlere uymayanlara gereken ceza verilecek. Herkes istenilen şartlarda sahada olacak.                Olmayanlara Amatör futbol kitaplığındaki yaptırımlar ya uygulanacak ,ya uygulanacak. Geçmişte oya dayalı korku bunun önüne geçmiş. 6) Hakemlere,Hakemler bizim zamanımızda daha iyiydi. Maalesef bugün gelinen noktada Hakemler ve onları yönetenlerin  Sakarya Amatör futboluna  çok önemli katkı verdiklerini düşünmüyorum. Hakemler bu sezon ,düşen ve çıkan takımlar konusunda çok fazla hata yaptılar. Başkan Yaşar Zımbanın  anlatımları içinde daha çok şeyler varda ben kısaca önüme koyduğum notların içini  doldurup ,Amatör futboldaki  yeni değişim süreci için ateşi yakılan fitilin içindeki malzemelerin ederini değerlendirmeye çalıştım. Ha bu arada Başkan Yaşar Zımbanın ağzından çıkan kelimeler içinde Basının  tümüne sevgi öpücüğü gönderilirken ,Futbolun içindeki kaliytenin artması içinde bu işi bilenlerin iş başında olmasını ima etki ,doğru bir ima bu. Basketbolu Basketbolden anlayanlar yönetirken ,Futbolda bunu görememek önemli bir eksik. Kısacası Yaşar Zımba Başkanlığındaki ASKF  Amatör futbolun içinde yuvalanmış geçmişten kalan köhne yapıyı bir kenara atıp ,yine bir düşünce ,yeni bir plan proje ile ,futbolumuza yeni bir soluk ,yeni bir yarışmacı heyecan ponbalamak istiyor. Bakalım bu taslak proje spor piyasasında ne kadar albeni toplayacak.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!