ASKF Başkanı Yaşar Zımba Yeni sezon için ipucu verdi

featured

ASKF Başkanı Yaşar Zımba Yeni sezon için ipucu verdi

Play of tek devre

Gecen yıl uygulamaya konulan Süper lig ve klasman gruplarındaki çift devre deplasmanlı uygulaması 2016-2017 Futbol sezonunda kalkacak. Ayrıca bu sezon lig fikstürleri peşinen bir sezon olarak çekilecek.

Amatör Futbolda yeni sezonda yeni uygulamalar futbol topunun gezdiği alanlarda olacak. ASKF Başkanı Yaşar Zımba 2016-2017 futbol sezonu hamlelerini arkadaşımız Nazım Aktürk’le paylaştı.

PLAYOF KALKACAK

ASKF Başkanı Yaşar Zımba gecen yıl kulüplerinde görüşü alınarak Bala çıkma mücadelesindeki Playof heyecanını bir merkezde toplamak yerine bunu çift devre yaparak herkesi seyircileriyle buluşturup bu mücadeleye heyecan yüklemeyi planlamıştık. Ancak bun dan da ilçelerin Süper lig ağırlığı olması  ,merkez takımlarının azlığı nedeniyle istenilen arzu edilen anlayışı yakalayamadıklarını belirten başkan yaşar Zımba, bunun için bu sezon yine eskiye dönerek, yine tek devre Playofu devreye sokmalarının planlarını yaptıklarını belirtti.

YILLIK FİKSTÜR

Başkan Zımba yıllardır belli bir sisteme ulaşmayan sezonluk Fikstür çekimin ide onaracaklarını belirtti Yaşar Zımba Futbol İl temsilcisi belli olduktan sonra ilk işimiz takımların önüne yıllık fikstür koymak olacak dedi. Yeni sezonda bu yeni uygulamayı çok önceden kulüplerin önüne koyarak, onların kendilerine buna göre ayarlamalarını sağlayacaklarını belirtti. Başkan yaşar Zımba yeni sezondaki yeni uygulamalara itirazlar olabilir. Biz bu tepkilere kendimizi hazırlıyoruz. Yıllardır sorun olan yıllık fikstür ü uygulamak için artık elimizdeki tesisler buna müsait. İstisna haller dışında yeni sezonda fikstürde kesinlikle oynama olmayacak. Kulüpler program yaparken, futbolcu yapılanması yaparken buna göre hareket ederlerse iyi olur.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!