AMATÖR HAFTASI PANELİ İZ BIRAKTI

AMATÖR HAFTASI PANELİ İZ BIRAKTI

Sakarya Amatör Spor kulüpleri Federasyonu ile Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün birlikte organize ettikleri Amatör haftası programı çerçevesinde düzenlenen “ Amatör Haftası Spor paneli “ dün Sen Otel kongre salonunda gerçekleştirildi. Salon sporlarından, amatör futbol kulüplerine kadar çok sayıda sporcunun ve antrenörlerinin katıldığı panelde Uluslar arası Karate Hakemi ve Askf Yönetim kurulu Üyesi Uğur Kobaş’ın başarılı sunumu ve daha sonraları da sportif bilgilere dayanarak yönetmesi takdirle karşılandı.

AÇILIŞ YAŞAR ZIMBA’DAN

Panelin ilk konuşmasını Sakarya Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Zımba yaptı. Zımba konuşmasında Sakarya’da spor’un her zaman ön planda tutulduğunu, bunun için de kendilerinin üstün bir çaba sarf ettiklerini ve başarılı olan sporcuların ve antrenörlerinin Sakarya adına bir gurur kaynağı teşkil ettiğini söylerken, tüm sporcuları kucaklıyorum dedi. Daha sonra kürsüye gelen Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel de kurum olarak 39 Branşta binlerce sporcuya spor yaptırdıklarını, bunun daha da ilerlemesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini, Türkiye ve Uluslar arası arenalarda şampiyonluklar ve dereceler kazanmış sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

SIRA KONUŞMACILARDA

Daha sonra Malik Beyleroğlu spor ve sporcunun neler yapması gerektiğini, bunun için de spordan gelen yöneticilerin iş başında olmasının da Sakarya için bir şans olduğunu belirtti. Dünya Karate Şampiyonu Enes Erkan da karate sporuna nasıl başladığını, nasıl başarılı bir hale geldiğini, başarılı olmasının asıl kaynağının da antrenör ve yöneticileri dinlemekten geçtiğini anlattı. Bunları uygulayacak genç sporcuların mutlaka başarılı olacağını söyleyen Erkan genç sporculara da başarılar diledi. Daha sonra diğer konuşmacılar Jimnastik sporcuları Ecem barklı ile Ahmet Çoruh, Amatör futbol adına Alaağaçspor kulübü yöneticisi Aydın Birinci, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Kürek antrenörü Anna Maria Oğultürk, Altı Nokta körler Derneği adına Aşkın Şentark ile Yenihayat Paralimpikspor Kulübü yöneticisi Yusuf Kambur söz aldılar ve spor ve sporcunun neler yapması gerektiği konusunda gençleri aydınlatmaya çalıştılar.

CUMA GÜNÜ ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK

Dün gerçekleşen panel sonrası Amatör Spor haftası etkinlikleri programı çerçevesinde Cuma günü Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun organizasyonunda saat 15.00’da yine Sun Otel kongre salonunda sezon boyunca Sakarya’yı gerek Yurt içerisinde ve gerekse Uluslar arası müsabakalarda başarıyla temsil etmiş olan sporculara plaket ve altın verme töreni gerçekleştirilecek. Sunumu yapan Uğur Kobaş panele katılan tüm sporcuların Cuma günü yine aynı salonu tıklım tıklım doldurmalarını istedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları işbirliğiyle yapılan panelde konuşmacı olarak Sakarya Üni. BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı, Olimpiyat 2.si (Boks) Doç.Dr. Malik Beyleroğlu, Avrupa, Dünya Şampiyonu Kürek Antrenörü Anna Maria Oğultürk, Karatede Avrupa, Dünya Şampiyonu Enes Erkan, Aliağaç Spor Kulübü Başkanı Aydın Birinci, Jimnastikte milli sporcular Ahmet Çoruh ve Ecem Barklı, Sakarya Altınokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk ve Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Kambur yer aldı.

  

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!